Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok !
Egy kis segítség kellene. Szerintetek mi lehet a baja a tvk-nek, ha ilyen a képe, amikor bekapcsolom? Lásd a meléklet. Meg van egy olyanom is amelyik egy pillanatra beadja a képet, majd kikapcsol. Annak mi lehet a baja? Meg egy olyan ami bekapcsolom és azonnal beáll készenléti módba. Azzal lehet valamit kezdeni?
Üdv.
Akkor láttam ilyen hibajelenséget ( laptopnál ) amikor a videovezérlő szállt el. Nem sok mindenből áll az egész kaszni. A legfontosabb minden, egy SOIC tokozású IC -ben megtalálható, és ha az elszáll, akkor kuka az egész. Ezek azért is szoktak elpusztulni, mert nem megfelelő a hűtésük. Pontosítok: megfelelő, de csak a jótállás idejére, ha érted. ![]() Lásd az én HD TV -m: eredeti állapot, módosított állapot idézek: A mikorvezérlő HD képtartalom esetén 58,9C feltudott hevülni, amúgy 51C fok környékén szokott lenni. A hűtés cserével, 42,7 -43C fok a maximális hőmérséklet, teljesen mindegy hogy éppen HD, vagy nem HD filmet adtam be neki, mert csak 0,3 C fok volt változás. Minden esetben 10 percig hajtottam, maximális kontraszt, és fényerő melett, ugyan azzal a filmmel. Persze semmi baja nincsen, csupán rutin takarítás közben kedvet kaptam a dologhoz és rendbe hoztam.
Szia!
A scaler-áramkör szűretlen tápja szokott ilyen érdekességeket csinálni. Átkondizás!
Egy ismerősom monitorja hasonlókat produkál, azomban csak a jobb szélső illetve a tőle 3 oszloppal balra lévő oszlop mentén. A monitorban 6 ilyen oszlop van összesen. Az is a vezérlő hibája vagy a panelen lógó szalagkábeles képződmény sérült meg?
Nem, az nem a vezérlő hibája, hanem a szalagkábeléé, aminek az információt kell szállítania.
értem. de csak bemelegedés után csinálja.
ha "kihűlt" akkor tökéletesen működik!
Ez azért érdekes, mert a kijelző ekkorát nem tud tágulni, szerintem ott valami más probléma is lesz.
Egy fényképet tegyél fel ide. Kíváncsi vagyok arra a hibás pontra. ![]()
Azért azokat a tápkondikat és forrasztásokat se feledjétek el. LCD-monitoroknál is szokott ilyen lenni.
vmelyik nap megpróbálok képet csinálni, remélem még nem dobták ki/nem adták el vaterán...
![]()
sziasztok nemtudja veletlenul valaki honnet lehetne bekotesi rajzot szerezni egy tesla tv hez tipusa:nr321fw60st okleteket elorre koxonom xepenn
Átmenetileg megoldottam, szerviz menüben reseteltem és most tökéletesen működik. Várom, h mi lesz, állítólag volt már szervizben ez a hiba miatt és pár hét után újra jelentkezett a hiba.
Sziasztok! Adott egy Telefunken 70cm-es tv. Olyan problémám lenne, hogy üzem közben néha véletlen szerűen kikapcsol egy pár másodpercre és újraindul, aztán átvált 1-es csatornára. De csinált már olyat is, hogy minden csatornán csak az 1-es csatorna jött... Szerintetek hol keressem a hibát? Még egy kérdés: Van mikor átüt a sorkimenő a panelra, ezt mivel lehetne szigetelni? A válaszotokat előre is köszönöm!
Szia!
Akril-tömítővel szoktam az ilyen áthúzásokat orvosolni. Lehet, hogy a furcsa viselkedés is az áthúzások következménye. Memóriacser szokott a vége lenni. Mi a készülék típusa?
Szia! Telefunken PALcolor HiFi28. Sajnos pontos típusszámot nem tudok küldeni, mert hiányzik a hátlapjáról a címke.
Akril-tömítőt honnan lehet beszerezni? Előre is köszi a választ!
Gyakran egy alapos portalanítás is csodákra képes tévéknél.
Azon már túl van...
![]()
Az nagyon vékony réteget képez. Nagyfeszhez vastagság kell. Ott, ahol áthúz, jól be kell kenni vastagon az akrillal.
Sziasztok tudom hogy nem jo topicba írok de eddig nem kaptam még választ. HA valaki tud segítsen.
Van egy arcam delta 290 -es erősítőm ezidáig rosszak voltak benne a tranyók , anno műküdött is, most cseréltem benne a mosfet n csatornás tranyókat(irfp240)4DB és 4 DB mur420 as diódát a tápfesznél. az a probléma hogy most már szól de halkan és nagyon torzít illetve szaggat a hang. ha emelem a hangerőtakkor ezek a zavarok is erősödnek. Várom a hozzáértő válaszokat előre is kösz!
Sajnos igy nagyon nehéz okosat mondani,de talán sikerül delfedni a rejtélyt.Az első a táp,a szimetrikusságot,szürést ellenőrizni,leterhelni a tápot a puffer kondi után,testelési pontokat ellenőrizni,a meghajtó tranyókat kimérni.Egy rajz nem ártana rólla.Első körben ennyi.Sok sikert.
Talán ez a rajz segit.
Igen ez az a erősítő, sajna kezdő vagyok így a kapcsolási rajzon csak még az egyszerűbbeken igazodok el. A rajzon a 6. oldan ahol a tranyót mutatja be van egy ábra melynek a a középső lába át van húzva és az van oda írva hogy remove mode leg ez mit takar? ez lenne a test(drain mostfetnél) azt hiszem? de ezt akkor nem kell bekötni?
Köszönöm az előző választ.
Szia!
Köszönöm a segítségedet,elvégeztem a mérést ettől elkezdett működni a tévé!A kollektorra téve a mérőműszert így próbáltam bekapcsolni ahogy ki-be kapcsolom látható volt az impulzus szerű frekvencia és bekapcsolt a tévé(többszöri ki-be kapcsolásra) Ha a főkapcsolón ki kapcsolom aztán be nem működik a tévé,ez nem tudom mitől lehet!
Akril nevű lakkok vékony réteget képeznek,sorkimenő ki szigetelésére nem alkalmasak.Ez csak 1-2KV ig szigetel.
Válaszd inkább az epoxigyantát pl.eporapid sürűre keverve,aztán 1cm.vastagon bekenni a már +tisztított felületet.Hajszárítóval gyorsíthatod a száradást,ne csöpögjön le. Nekem több nagy képernyős Tv-nél bevált.
Üdv.
Valaki aki nagyon ért a TVkhez az segítsen egy pöppet. JVC C-21ZE tipusú tv. Több mesternél volt akik nem tudták megcsinálni. A könyvét felteszem.(séma is van) Anyit csinál, hogy bekapcsol, fehér a háttér hang nincs csak max hangon zúgás. A program beállítás meg, ha hangot adok stb azt kiírja láthatóan, de ha bármien csatornát be akarok állítani, nem hoz be semmit. Látszik, hogy keresés közben vannak találatok, de csak fehér háttér marad kicsit eltérő árnyalatokban és hangot sem produkál. Nincs semmi mákos képernyő vagy susogó hang. Ha rákötöm a dvd-t és átkapcsolom videóra, akkor sem jön be semmi. Az a kérdésem, hogy szerintetek javítható-e, mert aki nézte nem nagyon ért az ehhez hasonló ic s tvkhez. Fontos lenne tudnom, mert akkor felkeresnék egy tv szakit aki már több olyan tvt helyrehozott, amit ez előbbi mesterek nem tudtak. Köszönöm előre is. ![]()
sziasztok van egy univerzumtvém amin a szinek nem élénkek hiába állitom apotikat kérlek segitsetek elöre is kösz üdv ligyakeli
![]()
Akril szigetelőpasztára gondoltam! Kartusos kiszerelésben, úgy mint a Sziloplaszt. Nagyon jó elektromos szigetelő. Ezzel az anyaggal többször sikerült masszív áthúzásokat megfogni.
Szia!
Mindenképpen érdemes vele foglalkozni, mert nem egy régi darab a készülék. Mondanám, hogy hozd el hozzám ![]() Vidd el egy megbízható, ügyes szerelőhöz. Egy képet jó lenne látni a csatornakeresési képernyőről. Már csak a kíváncsiság miatt is.
Hát mostmár késő, mert visza fel lett nyomva a szekrény tetelyére.
De kösz a gyors választ. ![]()
Üdv.mindenkinek,
a problémám: a fenti Tv bekapcsoláskor elindul, de pár mp. után leáll, majd ujraindul és így tovább, ezt csinálja végtelenségig, de ez idő alatt kép nem jön elő.Nem áll be Stby-ba.A feszültségek rendben vannak, addig amíg működik.Memoria vagy processzor bajra gondolok.Memoriát kivéve, a feszültségek valamivel kisebbek, persze sehol semmi , viszont nem kapcsolgat ki-be. Valaki ha tudna ötlettel szolgálni, mit cseréljek, mi a hiba oka?. Előre is köszönöm az ötleteket. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |