Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   224 / 731
(#) ptesza válasza szergey hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Nem fogod elhinni , MNC NOIR2 20 cm,es.
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

A 200mm-t sejtettem. Egyébként azért írtam, mert a szamócás utolsó linken hangszóró helyett sugárzót ír a Whiteful.
(#) djyuri válasza Norberto hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Szia

Kedves Péter hozzászólására írtam az engedélyt.

Anno én lemásoltam egy doc fájlba,mert untam,hogy mindig keresni kell. Ez alapján tanultam meg kimérni a T/S paraméterek egy részét,amennyit tartalmazott az írása.
(#) potenciameter válasza ptesza hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Ha megkérlek, akkor tudnál készíteni egy tervet az en hangszóromhoz méretezve? Nem túl sürgős, ha nincs ídőd , azt megértem.
(#) potenciameter hozzászólása Dec 10, 2009 /

Szia készítettem egy rajzot a dobozról. Szerinted megéri átépíteni? Ha igen, akkor mit változtassak rajta? vagy építsek egy ujj dobozt? ha igen, akkor tudnál segíteni a doboz megtervezéseben?

Névtelen.jpg

(#) szamóca válasza szergey hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

a
(#) ptesza válasza djyuri hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Szerintem ha akarja felteszi újra, ő is idejár.

De én egy kicsit másban mesterkedem. Hamarosan bemutatom az ARTA BOX használatát. Hasonló mint a bemutatott "kábel" , csak nem kell a kalibrációhoz külön loopback kábel sem. Azonfelül védi a hangkártya bemenetét is , és talán egy kicsit másképp is mér.
(#) ptesza válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Ha tényleg nem olyan sürgős , akkor érdemes egy kicsit várni , és talán sikerül összehozni egy utánépíthető TS mérő apparátot. Szerintem ez többeket is érdekelni fog.
(#) djyuri válasza ptesza hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Szia

Nem a grafikonos ábrázolós megoldásról beszéltem.
A sima mezei ellenállás és "jelforrás" (jelgenerátor+erősítő)

Az arta box-ra én is kíváncsi vagyok
(#) szergey válasza szamóca hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Teljesen szándékos az a. Whitefül mint intézmény, szamócas link pedig mint tárgy. de az elnevezés fontosabb.
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Masképp nehezen tudna mérni a prog, nem?
(#) ptesza válasza szergey hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Ebben igazad van . A mérés módja azonos .

Viszont ami nem teljesen tiszta , az a külső erősítő beiktatása a rendszerbe. Van -e olyan eset amikor a hangkártya kimenete nem képes meghajtani megfelelően a mérőkört? Vagy ennek a hangkártya kimenetének , a tehermentesítése a célja?

(#) hugi00 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

"Ha tényleg nem olyan sürgős , akkor érdemes egy kicsit várni , és talán sikerül összehozni egy utánépíthető TS mérő apparátot. Szerintem ez többeket is érdekelni fog."

Igy igaz !
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Is-is. Illetve a várható működési körülmények biztosítása.
(#) szergey válasza hugi00 hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

A "Mérisne" már kész van pár éve.
(#) ptesza válasza szergey hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Az erősítővel szemben támasztott követelmények:

- Nem lehet hidalt
- Hangszínszabályzás nélküli
- min 10 W teljesítmény

Ezeken kívűl van tudomásod valamiről?

Kösszi.
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Mi az oka annak, hogy nem lehet hidalt? Nemjó ha GND-független a kimenete?
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Ezt abból a pdf-böl tudtam meg amiben az arta box leírása van.

Hogy miért azt nem tudom...
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

A hangk.-nak azért könnyebb a testhez képest feszültséget mérni. elvileg működhet hidalt kimenetről is, ha az erősítő szimm. tápfeszről üzemel, és nincs a testhez képest féltápfeszen a hangszóró, mint pl a 12V-os autós icknél. persze van csatolókondi a hk. bemenetén, de azért jobb a békesség.
Enélkül is lesz elég probléma.
(#) HaMy hozzászólása Dec 12, 2009 /

Szisztok!

Segíségre lenne szükségem. Van két darab hangszóróm és szeretnék egy-egy doboz készíteni. De sajnos nem sokat tudok a hangszórókról, remélem ez alapján is tudtok némi útbaigazítást adni.
Szóval Bull , ez a márkája, 150w-os, 19 cm-es és papír membrános. Még amit ír rajta: "Impedance ohm. High Power Acoustic System Professional Series"
Kerestem neten, de sehol sem találtam ilyet. Remélem ennyi adatból egy megközelítő jó doboz méretet tud valaki mondani.
Előre is nagyon szépen köszönöm.
Szép napot!

Üdv: HaMy

(#) djyuri válasza HaMy hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Szia...mielőtt áradna a szidalom,ennyiből biztos nem lehet,hacsak valaki így konkrétan nem ismeri.
Szeretnénk kérni lehetőleg éles fényképeket a szóróról. Elölről és alulról leginkább.(egyéb póz is jöhet)

Ha ennek ellenére sem ismeri fel senki,akkor vagy ki kell méregetni a főbb paramétereit,vagy egy megközelítőleges ajánlott ládaméretet fogsz itt kapni hozzá.
(#) HaMy válasza djyuri hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Itt vannak a képek.
(#) Saggitarius válasza HaMy hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Nem tartom tul szerencsesnek, mint melysugarzo, mivel papir szelu, igy a rezonancia frekvencia valszeg eleg magasan lesz, akarcsak a kihasznalhato tartomanya.

a 150W RMS, pedig csak amolyan tajekoztato adat. Bovebben olvashatsz rola ITT
(#) HaMy válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Nem mélysugárzónak akarom. (Csak nincs más topic ahova beírjam, és amit meg is néz néha valaki)
Középhangra gondoltam. De aki jobban érti annak a véleményét szívesen várom. És a méreteket továbbra is.
Én elég kezdő vagyok a témában.
(#) aflmor válasza HaMy hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Nem is gondolta senki, hogy szubládát akarsz! UGYE?
Mivel írtad, hogy "egy-egy doboz-t" szeretnél. Látogass el a SAL-hoz, van nekik v.mi hangdobozépítő pdf mellékletük. Azért oda, mert attól csak jobb lehet ez Nézz benne egy ilyen/hasonló adottságokkal rendelkező hangsugárzóhoz valót. Kis,- kétutas valamiben gondolkozz.
(#) szergey válasza HaMy hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Saccra 15-20 liter körüli zárt. de nehéz biztosat mondani, mert nem látszik a mágnes. rez. freki 60-80Hz között, jóságok 0,8-0,6 környékén. felső középtartományban kicsit kiemelös az átvitele, max. 3k-ig használható.
(#) szergey válasza aflmor hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Azért ilyen butaságot senkinek ne ajánlj sztem. ez a lehető legrosszabb ötletek közül való.
(#) aflmor válasza szergey hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Miért? Az is van olyan "pontos", mint egy fotóról "saccra".
(#) ptesza válasza aflmor hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Nem egészen sacc...

De a SAL-os füzetke 1 havonta felbukkan , már nagyon gerjedek rá
(#) ptesza válasza HaMy hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Nem egy reménytelen darab. A sérült porvédő sapka cserélhető. A H2000 még el is postázza neked.

Általában a 20 centi körüli Hsz-ek 15-20 liter környékén működnek megfelelően. Túl mély átvitelre ne számíts , olyan 50 Hz környékére lehet hangolni , de viszont nagyon terhelhető lesz ,az biztos.
Következő: »»   224 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem