Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
A nap vicce számomra Hapro mester és az elnyűhetetlen AV 760c.
Íme egy válasz rockersrác hozzászólására Ez egy nem akármilyen izzó! Állítólag tisztítja a légutakat. A világon csak egy ilyen van, az is nálam, és tökéletesen működik!!! Fényt nem nagyon, viszont hőt ad rendesen, áramfelvétele 12V-on 1.5A Élettartama 1-5 másodperc A másik képen egy speciális univerzális olvasólámpa látható, amely képes egyszerre képes vizet forralni, fényt adni, és akár zenét is hallgathatunk rajta :nevetes2:
Hol kapható garantáltan átütés mentes csévetes csöves végfok építéséhez? Egyébként ezek a fránya megbízhatónak és kinyírhatatlannak mondott csöveket is könnyedén el lehet haláloztatni.
Valaki nem tud olyan csövet, ami megfelel ezeknek a követelményeknek? Például nem fröccsen el benne semmilyen alkatrész, ha esetleg egy ici-pici rövidzárat kötök rajta valahogy egészen véletlenül, hát olyan 15-20A-ig bírja a tartós rövidzárat bármelyik lábkombinációban! (ez nagyon fontos), előfordulhat, hogy valamit elkötök rajta, beismerem mégsem vagyok egy nagy csöves erősítő építő, így bármi lehetséges. Ja?! ez nem a hol lehet kapni topic? Kerestem képeket róla, de nem találtam. Majd egyszer ha ismét úgy alakul, akkor lefényképezem. Ja! Egy nagy tanúlság... egy áramkör megépíthetőségének nehézségét nem a benne található alkatrészek száma adja meg.
Elképzeltem, amint Andrea együtt megy kirándulni a Szakkébző Iskolával. Az a marha nagy épület tarolja lefelé az erdőt. Andrea karjában vagy a babakocsiban, mert csak 2009. szeptember elseján született.
Biztosan így van, hiszen valóságnak megfelelő és frissített adatot kell megadni az (iW)^2-en. Fel sem merül bennem, hogy valaki hazudna. Az pedig különösen, hogy valaki kapva kapna, hogy hazug ember ismerőse legyen. Vagy lemaradtam valamiről és ma ez már erény és dicsőség?
Egy ilyen csőnek meg sem kottyan az a 15-20 A. Tudom ajánlani 500kW-os SE, vagy 2MW-os PP építéséhez.
Nagyon jó ötlet. Egy kicsit nehéz, beszakadna itthon az alsó szomszéd födémje. Csak a két cső lenne 140kg. Plusz vízhűtés és ventis hűtés hozzá. Meg az is lehet, hogy nem elég itthon a 3X20A hozzá. De nem túl nagy a teljesítmény ez egy 13cm-es hangszóróhoz? Majd keresek legközelebb a börzén. Egy ötszázasért megveszem darabját. Jelenleg többet nem ér nekem, hiszen úgyis csak egy prototípus lenne, az is lehet, hogy nem tetszik a hangja...
Írd le légyszi a történetét! Persze, ha Hapro mester hozzájárul... :hide:
Hát ezt inkább Hapro mestertől kellene kérni, hogy közkicsé tegye, ő jobban elő tudja adni. No meg Imi65, hát rajta is szakadtam ahogy elmesélte.
Imi a technikai részleteket jobban elő tudná adni, és mégis olyan stílusban ír, hogy azon már szakadni lehet a röhögéstől. Egy kis ízelítőt azért írok, aztán hátha Imi is beleadja a magáét.
A történet 1942 augusztus 23-án kezdődött, süvített a hideg szél, és fújta a havat, a fogunk összekoccant a hidegtől már, de kedvünket nem szegte az időjárás, mert a tulajdonomban volt 2db EAG 760/c végfok, amit jó messziről hoztam pestre. Na most az ipse akitől megvettem elvileg elektronikával foglalkozik, javító emberke, és kipróbálás gyanánt, hogy megmutassa működik-e a végfok bekapcsolta úgy minden nélkül, persze én erősködtem, hogy de igen én azt akarom tudni, hogy jók-e mert nekem nem elég, ha csak azt mondja rá, hogy működik. Na ez megtörtént, egy kicsit pattogott a delej a trafókon hallhatóan, de semmi füst, és elvileg semmi probléma. Hozzá kell tennem, hogy igaz, hogy hallottam már akkoriban, hogy terhelés nélkül nem szabad bekapcsolni egy csövest, de a vásárlás hevében ez teljesen kiment a fejemből. Hazahoztam, kipucoltam, kapcsolási rajzot szereztem hozzá. Mondom még igaz, hogy soha életemben nem szereltem egyedül csöves technikát, de hát egyszer el kell kezdeni valahol. Nézem a kapcsolási rajzot, és látom, hogy nincs rajta sok alkatrész, mondom magamban, akkor ezt nem is lehet bonyolult megjavítani. Kevés alkatrész, kevés hibalehetőség. Alapban kicseréltem a kondikat amik benne voltak, jó minőségű kínai kondikra, a nF értékűeket meg remixekre. Minden szép meg jó eddig. Átnézem az alkatrészeket, mindegyiket, kivéve a két trimmer potit, hogy jók-e mondván, azok úgysem mennek tönkre, mert huzal potik... Elkaptam az egyik végfokot, és megpróbáltam beindítani, van egy 100V/4-8-16ohm-os illesztő trafóm, azt kötöttem utánna, és arra a hangszórót. Legelőször azt fogtam meg amelyik rosszabb állapotban volt. De még annyi, hogy betettem egy 230V-os hálózati aljzatot és egy RCA aljzatot is. mindent szakszerűen bekötöttem, szigetelő csövet húztam ahova kell... Pár bizti hiányzott belőle, azokat pótoltam. Azt hiszem 2db 1,25A és 1db 0,5A-es bizti van benne. 1,5A-est találtam, és volt még 0,5A-es is. Ezeket betettem, bekapcsolnám, de nem kapcsol be, csak egy kis pukkanás, hát a 0,5-es bizti kiment. Na mivel nincs már 0,5A-es így beteszek egy nagyobbat. 1A-es. Na ezzel is ugyanaz a helyzet, jöhet mégegy 1A-es, mert lehet, hogy csak a bizti volt rossz. Szintén zenész. Akkor tegyünk egy még nagyobbat. Talán 2A-est találtam, azt is betettem. Semmi, ez is kiment, viszont eredmény az, lett, hogy 3 vagy 4 szigetelési rétegen átütött a kimenő trafó, de úgy, hogy a textilbakelit csévetestet is kilyukasztotta. Ezzel a végfokkal nem próbálkoztam tovább, elővettem a másikat Na ott is mindent cseréltem hasonlóan az előzőhöz, de ott már áram alá sem tudtam helyezni, pedig benne volt minden bizti és ráadásul olyan értékűek amilyennek lenniük kell. Összedugdosom a vezetékeket, és legvégül a konnektorba akarom bedugni a tápkábelt, és ott már azért nagyobb csatt volt, amikor az automatát leverte a gép. Hát akkor próbálkozok még egyszer, hátha alapon, és most majd jobban figyelek... Hasonló a jelenség, de most először a konnektorba dugtam a vezetéket, és utánna a gépbe. Eredmény, jó fekete hálókábel vég, és nagy csattanás. Na mi a fészkes fene lehet gondoltam magamban... Talán valamit jól elköthettem? Kipróbálom másik tápkábellel, azt is jól szétégettem. Akkor az nem ludas ezek szerint. Megpróbálom lekötni róla a trafóhoz menő vezetékeket, és aztán dugom be a háló kábelt...Ismét nagy csatt. A gyári új táp aljzatom minden külső jel nélkül zárlatos volt mint utólag kiderült. Aztán az állítólag kinyírhatatlannak mondott "Csöveket" első körben kinyírtam a "biztosan jó huzalpotival", mert hát nem volt jó, szakadt volt, és jól felizzottak a 807-ek. A ritkaság számba menő AZ-4 csöveket meg már jóval ezelőtt sikerült tönkre tennem még azzal a biztosíték cserélgetéssel. Imihez elkerültek a végfokok, kitermelt belőle egy marék alkatrészt, mondván ez nem kell és ez sem kell bele. Aztán elmondta a szomorú hírt, miszerint az egyik trafóm teljesen rossz, így kell újat csináltatni hozzá. Mondom akkor legyen már kettő új, és akkor mindjárt 4 és 8 ohmos kimenettel tekertetem. Lerajzolta Imi a traót hogy ilyet és ilyet kell így meg úgy csinálni a tekrecselő bácsinak, és még azt mondja Imi nekem, hogy nem nagyon kell ennek az embernek mondani semmit, mert nagyon érti a dolgát, és már sokszor tekertetett vele, meg hogy azok mindig jók lettek. Bíztam benne. Úgy közel fél év csúszással el is készítette a trafót, elmentem érte, aztán elvittem Imihez, aki másnap szól, hogy hát ez nem, lesz jó, mert ugyanolyanra tekerte az ember mint ami volt benne ugyanúgy 100V-osra. Na akkor újabb 1-2 hónap mire újra elkészült az újra tekert trafó, ezt beépítette Imi és máris jól működnek a végfokok. Röviden és tömören. Iminek biztos lesz még szakmai hozzáfűznivalója.
Na jól van téged nehéz átverni, látom figyelsz a részletekre.
Akkor ez most csak egy kitalált történet? Mert jól hangzik
"amikor az automatát leverte a gép", 42ben még csak azok a hatalmas biztik voltak nem?
Ez tavaly vagy tavaly előtt történt. Már nem emlékszem, mert a földönkívülieknek nincsenek emlékeik.
Ja meg Augusztusba is ritkán fújja a szél a havat.
Ahogy a redbull szárnyakat ad: Bővebben: Link
Olyan baromságokat írd figyelmeztetése után az adatlapjára, hogy kénytelen voltam kivenni a bemutatkozó szöveget és átírni arra, ami az igazság.
Most nézem "1XÜ" !
ÁÁÁ!
ekvalázer dióda van benne
És mi van, ha nem félvezetős, hanem csöves. Az már nagyon brutál.
No és itt az új mobil megfigyelő kamerarendszer. Bővebben: Link
Be van az dugva, csak durván vissza kanyarodik. Mert hát Murphy törvénye szerint, hol törik el a kábel? A törésgátló után. De az is lehet, hogy az egy 10GHz-es rendszer, és az a kis drót az antennája.
Biztos Hyper Sugár Lézer tetródákból csinálják,párhuzamos ellenütemben működtetve őket! Ugye Simpi? :beka3:
Én is kipróbálhatom a sörnyitóját? Persze az eredeti insallációban.
Honnan tudod hogy az amerikaiak poloskát tettek a szobádba? Egy cseréppel több van a szobában a megszokottnál! És honnan tudod hogy az oroszok tettek poloskát a szobádba? Egy szekrénnyel több van a szobában,és kb háromszorosára nő a villamos energia fogyasztásod mint az előtt volt!
Pontosan így!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |