Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   340 / 983
(#) Doncso hozzászólása Dec 12, 2009 /

A nap vicce számomra Hapro mester és az elnyűhetetlen AV 760c.
(#) 187BodyGuard hozzászólása Dec 12, 2009 /

Íme egy válasz rockersrác hozzászólására Ez egy nem akármilyen izzó! Állítólag tisztítja a légutakat. A világon csak egy ilyen van, az is nálam, és tökéletesen működik!!! Fényt nem nagyon, viszont hőt ad rendesen, áramfelvétele 12V-on 1.5A Élettartama 1-5 másodperc A másik képen egy speciális univerzális olvasólámpa látható, amely képes egyszerre képes vizet forralni, fényt adni, és akár zenét is hallgathatunk rajta :nevetes2:
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Hol kapható garantáltan átütés mentes csévetes csöves végfok építéséhez? Egyébként ezek a fránya megbízhatónak és kinyírhatatlannak mondott csöveket is könnyedén el lehet haláloztatni.
Valaki nem tud olyan csövet, ami megfelel ezeknek a követelményeknek? Például nem fröccsen el benne semmilyen alkatrész, ha esetleg egy ici-pici rövidzárat kötök rajta valahogy egészen véletlenül, hát olyan 15-20A-ig bírja a tartós rövidzárat bármelyik lábkombinációban! (ez nagyon fontos), előfordulhat, hogy valamit elkötök rajta, beismerem mégsem vagyok egy nagy csöves erősítő építő, így bármi lehetséges.
Ja?! ez nem a hol lehet kapni topic?
Kerestem képeket róla, de nem találtam.
Majd egyszer ha ismét úgy alakul, akkor lefényképezem.

Ja! Egy nagy tanúlság... egy áramkör megépíthetőségének nehézségét nem a benne található alkatrészek száma adja meg.
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 12, 2009 /

Néhány érdekes kép:
(#) maTaKee hozzászólása Dec 12, 2009 /

Egy iw*w gyöngyszem: biztos "jó" suli lehet

wiw.JPG

(#) gg630504 válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Elképzeltem, amint Andrea együtt megy kirándulni a Szakkébző Iskolával. Az a marha nagy épület tarolja lefelé az erdőt. Andrea karjában vagy a babakocsiban, mert csak 2009. szeptember elseján született.
Biztosan így van, hiszen valóságnak megfelelő és frissített adatot kell megadni az (iW)^2-en. Fel sem merül bennem, hogy valaki hazudna. Az pedig különösen, hogy valaki kapva kapna, hogy hazug ember ismerőse legyen. Vagy lemaradtam valamiről és ma ez már erény és dicsőség?
(#) varttina válasza hapro hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Egy ilyen csőnek meg sem kottyan az a 15-20 A. Tudom ajánlani 500kW-os SE, vagy 2MW-os PP építéséhez.
(#) hapro válasza varttina hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Nagyon jó ötlet. Egy kicsit nehéz, beszakadna itthon az alsó szomszéd födémje. Csak a két cső lenne 140kg. Plusz vízhűtés és ventis hűtés hozzá. Meg az is lehet, hogy nem elég itthon a 3X20A hozzá. De nem túl nagy a teljesítmény ez egy 13cm-es hangszóróhoz? Majd keresek legközelebb a börzén. Egy ötszázasért megveszem darabját. Jelenleg többet nem ér nekem, hiszen úgyis csak egy prototípus lenne, az is lehet, hogy nem tetszik a hangja...
(#) Gery78 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Írd le légyszi a történetét! Persze, ha Hapro mester hozzájárul... :hide:
(#) Doncso válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Hát ezt inkább Hapro mestertől kellene kérni, hogy közkicsé tegye, ő jobban elő tudja adni. No meg Imi65, hát rajta is szakadtam ahogy elmesélte.
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Imi a technikai részleteket jobban elő tudná adni, és mégis olyan stílusban ír, hogy azon már szakadni lehet a röhögéstől. Egy kis ízelítőt azért írok, aztán hátha Imi is beleadja a magáét.
A történet 1942 augusztus 23-án kezdődött, süvített a hideg szél, és fújta a havat, a fogunk összekoccant a hidegtől már, de kedvünket nem szegte az időjárás, mert a tulajdonomban volt 2db EAG 760/c végfok, amit jó messziről hoztam pestre. Na most az ipse akitől megvettem elvileg elektronikával foglalkozik, javító emberke, és kipróbálás gyanánt, hogy megmutassa működik-e a végfok bekapcsolta úgy minden nélkül, persze én erősködtem, hogy de igen én azt akarom tudni, hogy jók-e mert nekem nem elég, ha csak azt mondja rá, hogy működik. Na ez megtörtént, egy kicsit pattogott a delej a trafókon hallhatóan, de semmi füst, és elvileg semmi probléma. Hozzá kell tennem, hogy igaz, hogy hallottam már akkoriban, hogy terhelés nélkül nem szabad bekapcsolni egy csövest, de a vásárlás hevében ez teljesen kiment a fejemből.
Hazahoztam, kipucoltam, kapcsolási rajzot szereztem hozzá. Mondom még igaz, hogy soha életemben nem szereltem egyedül csöves technikát, de hát egyszer el kell kezdeni valahol.
Nézem a kapcsolási rajzot, és látom, hogy nincs rajta sok alkatrész, mondom magamban, akkor ezt nem is lehet bonyolult megjavítani. Kevés alkatrész, kevés hibalehetőség.
Alapban kicseréltem a kondikat amik benne voltak, jó minőségű kínai kondikra, a nF értékűeket meg remixekre.
Minden szép meg jó eddig. Átnézem az alkatrészeket, mindegyiket, kivéve a két trimmer potit, hogy jók-e mondván, azok úgysem mennek tönkre, mert huzal potik...
Elkaptam az egyik végfokot, és megpróbáltam beindítani, van egy 100V/4-8-16ohm-os illesztő trafóm, azt kötöttem utánna, és arra a hangszórót. Legelőször azt fogtam meg amelyik rosszabb állapotban volt. De még annyi, hogy betettem egy 230V-os hálózati aljzatot és egy RCA aljzatot is. mindent szakszerűen bekötöttem, szigetelő csövet húztam ahova kell...
Pár bizti hiányzott belőle, azokat pótoltam. Azt hiszem 2db 1,25A és 1db 0,5A-es bizti van benne. 1,5A-est találtam, és volt még 0,5A-es is. Ezeket betettem, bekapcsolnám, de nem kapcsol be, csak egy kis pukkanás, hát a 0,5-es bizti kiment.
Na mivel nincs már 0,5A-es így beteszek egy nagyobbat. 1A-es. Na ezzel is ugyanaz a helyzet, jöhet mégegy 1A-es, mert lehet, hogy csak a bizti volt rossz. Szintén zenész. Akkor tegyünk egy még nagyobbat. Talán 2A-est találtam, azt is betettem. Semmi, ez is kiment, viszont eredmény az, lett, hogy 3 vagy 4 szigetelési rétegen átütött a kimenő trafó, de úgy, hogy a textilbakelit csévetestet is kilyukasztotta.

Ezzel a végfokkal nem próbálkoztam tovább, elővettem a másikat
Na ott is mindent cseréltem hasonlóan az előzőhöz, de ott már áram alá sem tudtam helyezni, pedig benne volt minden bizti és ráadásul olyan értékűek amilyennek lenniük kell.
Összedugdosom a vezetékeket, és legvégül a konnektorba akarom bedugni a tápkábelt, és ott már azért nagyobb csatt volt, amikor az automatát leverte a gép. Hát akkor próbálkozok még egyszer, hátha alapon, és most majd jobban figyelek...
Hasonló a jelenség, de most először a konnektorba dugtam a vezetéket, és utánna a gépbe. Eredmény, jó fekete hálókábel vég, és nagy csattanás.
Na mi a fészkes fene lehet gondoltam magamban...
Talán valamit jól elköthettem?
Kipróbálom másik tápkábellel, azt is jól szétégettem.
Akkor az nem ludas ezek szerint.
Megpróbálom lekötni róla a trafóhoz menő vezetékeket, és aztán dugom be a háló kábelt...Ismét nagy csatt.
A gyári új táp aljzatom minden külső jel nélkül zárlatos volt mint utólag kiderült.
Aztán az állítólag kinyírhatatlannak mondott "Csöveket" első körben kinyírtam a "biztosan jó huzalpotival", mert hát nem volt jó, szakadt volt, és jól felizzottak a 807-ek. A ritkaság számba menő AZ-4 csöveket meg már jóval ezelőtt sikerült tönkre tennem még azzal a biztosíték cserélgetéssel.
Imihez elkerültek a végfokok, kitermelt belőle egy marék alkatrészt, mondván ez nem kell és ez sem kell bele.
Aztán elmondta a szomorú hírt, miszerint az egyik trafóm teljesen rossz, így kell újat csináltatni hozzá. Mondom akkor legyen már kettő új, és akkor mindjárt 4 és 8 ohmos kimenettel tekertetem.
Lerajzolta Imi a traót hogy ilyet és ilyet kell így meg úgy csinálni a tekrecselő bácsinak, és még azt mondja Imi nekem, hogy nem nagyon kell ennek az embernek mondani semmit, mert nagyon érti a dolgát, és már sokszor tekertetett vele, meg hogy azok mindig jók lettek.
Bíztam benne.
Úgy közel fél év csúszással el is készítette a trafót, elmentem érte, aztán elvittem Imihez, aki másnap szól, hogy hát ez nem, lesz jó, mert ugyanolyanra tekerte az ember mint ami volt benne ugyanúgy 100V-osra.
Na akkor újabb 1-2 hónap mire újra elkészült az újra tekert trafó, ezt beépítette Imi és máris jól működnek a végfokok.
Röviden és tömören. Iminek biztos lesz még szakmai hozzáfűznivalója.
(#) hapro válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Fiatalnak látszom mi?
(#) hapro válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Na jól van téged nehéz átverni, látom figyelsz a részletekre.
(#) Gery válasza hapro hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Akkor ez most csak egy kitalált történet? Mert jól hangzik
"amikor az automatát leverte a gép", 42ben még csak azok a hatalmas biztik voltak nem?
(#) hapro válasza Gery hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Ez tavaly vagy tavaly előtt történt. Már nem emlékszem, mert a földönkívülieknek nincsenek emlékeik.
(#) korbye válasza Gery hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Ja meg Augusztusba is ritkán fújja a szél a havat.
(#) hapro hozzászólása Dec 13, 2009 /

Ahogy a redbull szárnyakat ad: Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 13, 2009 /

Kezdőtől nem rossz:
(#) Topi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Olyan baromságokat írd figyelmeztetése után az adatlapjára, hogy kénytelen voltam kivenni a bemutatkozó szöveget és átírni arra, ami az igazság.
(#) szamóca válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Most nézem "1XÜ" !
ÁÁÁ!
(#) szamóca hozzászólása Dec 13, 2009 /

(#) zsoltee0001 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

ekvalázer dióda van benne
(#) Action2K válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

És mi van, ha nem félvezetős, hanem csöves. Az már nagyon brutál.

No és itt az új mobil megfigyelő kamerarendszer. Bővebben: Link
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Be van az dugva, csak durván vissza kanyarodik. Mert hát Murphy törvénye szerint, hol törik el a kábel? A törésgátló után. De az is lehet, hogy az egy 10GHz-es rendszer, és az a kis drót az antennája.
(#) rockersrac válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Biztos Hyper Sugár Lézer tetródákból csinálják,párhuzamos ellenütemben működtetve őket! Ugye Simpi? :beka3:
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Én is kipróbálhatom a sörnyitóját? Persze az eredeti insallációban.
(#) rockersrac hozzászólása Dec 14, 2009 /

Honnan tudod hogy az amerikaiak poloskát tettek a szobádba? Egy cseréppel több van a szobában a megszokottnál! És honnan tudod hogy az oroszok tettek poloskát a szobádba? Egy szekrénnyel több van a szobában,és kb háromszorosára nő a villamos energia fogyasztásod mint az előtt volt!
(#) Action2K válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Valahogy így?
(#) rockersrac válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Pontosan így!
(#) Rakloo válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Nekem még mindig érthetetlen,hogy hogy építettek fel egy bolygót az űrben ,pedig már nagyon sokat fantáziáltam
Következő: »»   340 / 983
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem