Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Ricsi!
Rád számítottam! ![]() Érdekes számomra,hogy 4 éves gépben már is jelentkeznek ezek a hibák. Mamár a drága dolgokban sem lehet megbízni ![]() Nem tudok mást csinálni,holnap szétszedem és megnézem. Most jelenleg az Tropa állapotú IBM T20-as laptopomra próbálok valami rendszert felrakni. Most már nem csinálja azt,hogy össze-vissza kapcsolgatja a feszültséget a laptopban,mostanában egyszerűen kiáll alvó állapotba,vagy kikapcsol. Most írom a Win 98 Sc. ED.-t,kíváncsi leszek mit produkál. ![]()
Az IBM T20-as nem tudom miért csinálja ezt.
Ha rendszertelepítő lemezt lát azonnal ezt csinálja. Ha felbútolom neki a SLAX-ot,akkor meg tökéletesen működik. Most a Windows 98 telepítésénél legalább 5x kiállt elalvásba,kivettem az aksit akkor működött,majd egyszer csak kikapcsolt. Egyszerűen semmi képen nem engedi hogy egy rendszert feltelepítesek rá. Se XP-t,se 98-at.
4 év az már soknak számít. :yes: Pár napja jött egyik ismerősöm egy digit kamerával, hogy nem megy a kijelzője. Na mondom biztos átvezető kábel hiba. Na de még milyen! Két helyen is elszakadt majdnem teljesen! Pedig az se volt túl öreg. Ezek a sok nyitogatástól szépen elfáradnak és eltörnek. Neked még valószínűleg csak 1-2 szál kontaktos, de ez már csak rosszabb lesz. Nekem eleinte csak türkiz színűvé változott a fehér rész a képen, majd volt, hogy teljesen "összeomlott" a kép. Utána már csak egy-egy pozícióban ment a kijelző. Ekkor érett meg a dolog a javításra. Azóta jó, de a többi kábel is el fog szakadni idővel. De akkor vagy lecserélem a gépet, vagy szerzek hozzá valami kábelt és megint faragok.
![]()
A biosban nincs elállítva valami? Próbálj meg egy bios resetet. Ártani nem árthat, max be kell majd állítani bár dolgot utána.
sziasztok..
na mostmár ott tartok..bekapcs..és ezt írja ki: PXE-E61 Media Test Failure, check cable.. és 4-5 perc és kikapcs...mi a bánat lehet.. ![]()
Szia!
Oké,szét fogom én is szedni! A bios állandóan resetelve van! Mert nics is benne elem. Tegnap 3 óra alatt végre feltette a Windows 98-at. Elektronikázni,zenélni jó lesz a műhelybe ![]() Idézet: „PXE-E61 Media Test Failure” Ez azt jelenti, hogy nem talál bootolásra alkalmas eszközt a gép, és a hálózati kártyáról próbál indulni. Valami vinyóprobléma is lesz itt.
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy ACER Travelmate 4100 laptopot, hogy csináljam meg . A hiba a következő: Bekapcsolom, felpörög a HDD, optikai meghajtót is hallani, a bentillátor elindul, bekapcsológomb világít, és a merevlemez LEDje világít. Majd kattanik egy kicsit a hangszóró, és leáll a ventillátor, meg villanik a kijelző háttérvilágítása. HDD jó, memória nélkül is ezt csinálja, optikai meghajtó is jó, akksi kivéve, próbáltam lehúzott inverterrel is. De ugyanez. Én nagyon hajlok az alaplap hibája felé. De megerősítést kérnék. A gép egy ismerősömé, és már használtan vette, eddig semmi baja nem volt. Egyik pillanatról a másikra kikapcsolt menet közben. Köszönöm a segítséget!
Üdv mindenkinek!
nekem az lenne a kérdésem hogy: a laptopomban egy ASUS L8400-as a memória tartó tokot lehet-e cserélni vagy alaplapot? mert kotyogott benne valami levettem a klaviatúrát és kiugrott a memória belőle ez nem lenne gond de hogy ami lefogatta kétoldalt a memóriát két kis műanyag fül eltört az egyik nyilván hamarabb azért kotyogott megragasztottam palmatexel jó ez így?? lehet-e cserélni az a tartót?? (a laptop beindul még így is)
Lehetőségeid:
1. Márkaszerviz. 2. Szerzel egy olyan hibás alaplapot, ami ugyanolyan típusú memóriát fogad, mint a Tiéd, és megpróbálod átszerelni róla a foglalatot. Valószínűleg felületszerelt a foglalat, nem lesz egyszerű a cseréje. 3. Megoldod a rögzítést valamilyen "sufnituning" módszerrel, pl. melegragasztóval kitámasztod a RAM-modult azokban a pontokban, ahol a bevágások vannak (ahol a foglalaton a bütyök van). Az első esetben, ha még nincs két éves a laptop, lehet próbálkozni a szavatossági jogokra való hivatkozással, de mivel itt Neked kell bizonyítani, hogy rendeltetésszerű használattól törtek el a fülek, valószínűleg csak a márkaszerviz jóindulatán múlik, elvállalják-e ingyen vagy olcsón a javítást. Ha korrektek és tucatjával vitték vissza már hozzájuk ezeket a gépeket ugyanilyen hibával, akkor remélhetőleg segíteni fognak.
Tiszteletem!
Hasonló, csak bonyolultabb problémám van: Egy 386-os laptopból kiemelt vinyóról (WD 80 MB Tidbit) kellene adatot menteni. Vettem hozzá egy ide 2.5" -> 3.5" átalakítót, de azzal fel sem pörög. Viszont az adapteren meg felfedeztem, hogy a 41. láb nincs bekötve, nem kapja meg az 5 voltját: Lásd: Link Hozzáforrasztottam a 42-höz, de az eredmény változatlan. ![]() Próbálkoztam mással is: egy 44 pin IDE - USB átalakítóval rákötöttem egy vindózos gépre, itt felpörög, és bár sokat gondolkodik rajta, de fel is ismeri. Megjelenik a lemezmeghajtók között, de nem talál rajta olvasható partíciót... ![]() (Az eredeti gépben működik, csak arról meg nem lehet másolni, mert a floppy meghajtója halott...) Valakinél ötlet?
A printer porton keresztül kösd össze a két gépet. Norton komander kezeli. Persze lehet, hogy ez már túl régi módszer és manapság nem megy.
Jaja, ilyesmire is gondoltam, ez a harmadik lehetőség
![]()
Nem kell itt tákolgatni, kb 1500 ft ért lehet venni átalakítót gyárit, késszen amivel a laptop vinyót rá lehet tenni a rendes nagyméretű ide csatlakozóra.
a táp is külön ki van rajta vezetve.
Ha a laptop olyan geometriával formázta a vinyót, amit az asztali gép nem ismer (márpedig itt nagyon úgy néz ki, hogy ez a helyzet), akkor kötheted bármilyen átalakítóra, nem fogsz tudni másolni róla. Én is a kábeles átmásolásra szavazok.
Üdvözletem !
Nekem is volna egy problémám, kérném a segítségeteket. Kaptam egy Asus A3-hoz való web camerát, amit /K2M311018E/ szeretnék beépíteni egy másik gépbe. de sajnos nem tudom a bekötését. Ebben kérnék egy kis segítséget.
Ha minden igaz, akkor USB-s, legalábbis a telepítő usb webkameraként telepíti.
Hi..
nekem az A.A.5520 is ezt csinálja..bekapcsoláskor önteszt,kiosztás..és valami gond van és azért kikapcs, (az enyém az még be is kapcsol 2 mp..mulva,.. kibe kapcsol) ..ha proci és hütővel is ezt csinálja akkor sztem alaplap..40 rugó...de még egy próba ...nyomd az ESC gombot meg a Fn gombot egyszerre és ugy a bekapcsolo gombot mit csinál?
Hi..
nekem az A.A.5520 is ezt csinálja..bekapcsoláskor önteszt,kiosztás..és valami gond van és azért kikapcs, (az enyém az még be is kapcsol 2 mp..mulva,.. kibe kapcsol) ..ha proci és hütővel is ezt csinálja akkor sztem alaplap..40 rugó...de még egy próba ...nyomd az ESC gombot meg a Fn gombot egyszerre és ugy a bekapcsolo gombot mit csinál?
hello.nekem ugyanez a problémám mint thomasnak.De a bill kombinációval beindult.Akko most mi a hejzet??Hol a hiba???
Na most bill kombival eljuottam odáig h kp bejött aztán alul elindul a kék sáv ami megáll a vége előtt kicsivel és innen sehová nem mozdul.Ja és van mikor sipol 1 hosszú 2 rövid de ezt miután elkezdte folyamatossan tolja.Videókártya hiba lenne?Dobhatom szemétre?
Sziasztok! Hosszú ideje húzódó nyűgöm Toshiba Tecra laptoppal: Winchester hiba.
Legelső alkalommal mechanikus hibának tünt, egyik sarkán megfogva a laptopot, hogy átrakjam a másik asztalra, összeomlott a rendszer, újraindult. Aztán fokozatosan romlott a helyzet, egyre gyakrabban indult újra, végül nem ismerte fel a HDD-t. Egyik szerelő 6e-ért diagnosztizálta: HDD, memoria csere, alaplap javítás: min 50e Ft. Egy másik HDD-T cserélt, újratelepítés, szépen működött kb. 2 hónapig, aztán újra kezdődött, most már abszolút nem működik. Mi lehet a hiba? Alaplap? Winchester vezérlő - úgy tudom alaplapi. Megtaláltam a neten a szétszerelési útmutatót: Van esély, hogy fel tudok fedezni az alaplapon valami látható hibát? Meg visszaolvasva látom, hogy a lecsupaszított alaplapot is be lehet indítani. Asztali gépen nemrég frissítettem BIOS-t, de ennél, hogy megy?
Szia! Szerintem BGA probléma lehet mit nem lehet házilag nagyon javítani (bár nekem sikerült) Kell hozzá meleg levegős forrasztóállomás meg tapasztalat de valamikor ki kell venni a BGA-t akkor ez sem elég így csak szervíz kb 25-30 ezer a javítása!
Hi..
nekem BGA csere...27 rugó volt /a bill..komb meg azt jelzi nem az egész a gáz, csak a Bga...bár nekem nem volt kép sem!!
Aki sajnál rá pénzt áldozni és "barbárkodni "akar maszkolja körbe a hibás BGA chipet alufóliával (egy szike kell kivágni körbe az alufóliát ha a BGA környékét becsomagoltad) és utána meg kell melegíteni egy 150W-os izzóval kb 10-15 percet mikor büdös és füstölög akkor kell szépen nekiállni visszahűteni úgy hogy az izzót kikapcsolom meg be 20-30 sec időközönként és mindig növelem a kikapcsolt időt! Ez nagyon fontos mert ha simán lehűl a BGA is megrepedhet és a forrasztás olyan rideg lesz,hogy nagyon hamar megpattan! Az alaplap vízszintesen legyen nehogy valaki felállítva melegítse és hozzányúljon bármivel vagy mozgassa a folyamat alatt! Nekem kb egy éve megy kifogástalanul nem kímélem pedig hordom viszem! Ezt csak saját felelősségre javaslom a károkért nem vállalok felelősséget!! Először rossz panelokon miben van BGA nem árt kicsit gyakorolni és kísérletezni az időkkel!
én már láttam aki mécsessel csinálja...alutálkás kis gyertyával...de a profik így csinálják../www.youtube.com/watch?v=YdN53F5YQwk&feature=player_embedded#
Köszi! De mi is ez a BGA?
(A Wikipedia szerint Boldklubberne Glostrup Albertslund Dán labdarugó csapat ![]() Ez az alaplapon van? Pár napja lett volna egy hiányos darab az ebayen de én max 20-at adtam volna érte, aztán 25-ért elvitték.
megnézted a videót ? a hivatkozást másold be az explorelbe! és megtudod.. nekem van 1 5520as alaplapom 8ezerért adom...hibás de ..alkatrésznek jó..
Ha használtad volna a LINK gombot biztosan megnézte volna. De még most is megkérhetsz egy modit, hogy javítsa ki a hivatkozást.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |