Fórum témák
» Több friss téma |
Az analóg audió csati az újabb alaplapokon is rajta van legalábbis az enyimen van.
Szia!
Igazad volt, tettem bele egy másik RAM-ot és azzal már működik a gép, bár csak holnap teszek rá XP-t, de már nem áll le, és köszi a segítséget!
Sziasztok nekem az lenne a problémám hogy a gépem magátol ki kapcsol és újra indul ha netezek vagy gépelek de elég sokszor csinálja ha valami ötleteket tudnátok adni azt meg köszöném elöre is kösz. L.Dávid
Szia!
Lehet, hogy a tápod gyöngélkedik. Az alaplapi ventilátorok mennek rendesen? Az alaplapi elektrolitkondik nem púposak?
az jó de ventilátor az jó de lehet hogy a gép tul melegszik nem ?
Most nem tudom hogy a tápegységtöl ki kapcsolhat magátola gép és úra indul és ez megcsinálja sokszor
Nézd meg valamilyen hőmérséklet-kijelző programmal. De ha sima gépírásnál is kiakad, akkor nem hiszem, hogy melege lenne. Azért egy alapos hűtőborda portalanítást megérne a dolog. A tápegységben is!
A kondikat nézd át!
Pár helyre nem tudnál elszórni véletlenül néhány írásjelet?
Ók köszi meg próbálom ki tisztitani akkor remélem jó lesz.És ha nem akkor mégis nem tudnád mi a tehendő?
üdv!
Milyen a billentyűzeted!? Esetleg ha PS2-es akkor próbáld ki egy USB-sel! Ha az sem segít akkor, ahogy előbb leírták egy hőfok nézés pl.: a BIOS-ban! Lehet, melegszik! Igen lehet a táp is! Ha akkor se jó akkor próbáljatok ki egy hozott tápot pl havertól! Ha az se segít akkor szerintem alaplap!
AMD Semprion
Processor 3000+ 1,80 GHz 512 RAM ezek vanak a gépembe talán igy többet tudnátok nekem mondani.
igen PS2 mert ha gépelek szinte akkor indul újra
de meg próbálom amit írtál köszi
És amugy milyen magas hömérségletig jó agép mert én nem nagyon értek ezekhez ?
Ja és amugy a táptol újra indulhat sokszor a gép ?
Az attól függ hogy hogy van a BIOS-ban beállítva ill milyen az alaplap típusa! Egy alaplap típus is jó lenne!
Igen lehet a táptól! A CPU hőmérséklete ami "max" az olyan 70°C-90°C között mozog! Függ a procitól!
Még azal sokat segitenél hogy a táp egységneka tipusát hogy lehetmegnézni rá van az írva? mert én ezekhez nagyon balfasz vagyok
Mi vagy?
*** nem sokat értek a gépekhez csak netezni meg dvd írni szoktam enyi nagyábol
Moderáld magad, ne ocsmánykodj! kicsillagozva: Moderátor úr
A tápegység dobozának tetején szokták feltüntetni a tápegység teljesítményét.
Szia!
Végezz egy alapos portalanítást az EGÉSZ gépben! És kadarist már utalt a ventikre, én ezeket is megnézném, ha ezek után is újraindul, írj vissza!
A videokártya ventilátorát is ellenőrizd!
Nekem 31 Celsius-fokos szokott lenni a CPU.
Nekem 48-55 fok között szokott lenni.
Egyébként 2 hete tisztítottam ki és rosszul tettem vissza a hűtőbordát és felment 100%-os terheltségnél 95-ig
Sziasztok!
Olyan probléma van a gépemmel(3 éves Fujitsu Siemens), hogy bekapcsoláskor minden zúg-búg, de nincs kép, semmi. Régóta csinálja, valamikor eltelik 2 hónap is, hogy nincs gond. Eddig a megoldás az volt, hogy kivettem az elemet, megmozgattam a csatlakozókat, és működött. De most semmi, akár mit csinálok. Mi lehet a gond? Alaplap, táp, videó kártya? Válaszotokat előre is köszönöm.
Zúg, búg?! Ezt letudnád egy kicsit részletesében írni?
Honnan hallod a zúgást/búgást?
Csak azt fogalmazta meg így, hogy a ventillátorok pörögnek, csak se kép, se hang. Szerintem.
Diversion: Tényleg, hang sincs? Nem is csipog? Különben jól írtad: "Alaplap, táp, videó kártya", kb. ebben a sorrendben. Próbáld ki, hogy a tápból kihúzod a 220-as csatlakozót min. fél percre, aztán vissza és bekapcs. Ha így elindul, akkor sanszosabb a táp, bár állítom, hogy az a FuSi gépek legjobb minőségű részegysége... Ha videokártya lenne, akkor vagy csipogna és betöltene az operációs rendszer rendesen, de kép nélkül, vagy azért csipogna, mert nem látja a BIOS a videokártyát. Utóbbi esetben a csipogás után meg is állna valószínűleg.
Idézet: „Csak azt fogalmazta meg így, hogy a ventillátorok pörögnek, csak se kép, se hang. Szerintem.” Értem már, hogy erre, hogy nem gondoltam. Maga búgás zúgás az, ami megkevert, és elsősorban a tápra gyanakodtam. (Passzív PFC -nél maga a fojtó trafó). Ha azt írja, hogy ventilátorok felpörögnek, akkor persze nem kombináltam volna ekkorát. Ha semmi hangot nem hallat, akkor erősen kétséges hogy megsült az alaplap. Azt, hogy néha előjött a hibajelenség, az arra utal, hogy csatlakozó problémás volt, esetleg meg is pörkölődött, a hibás kontaktus miatt, amit nem mindig észrevenni, csak a csatlakozók széthúzásával, és szemrevételezésével. Ezek a tranziensek pár elektrolit kondenzátort is tönkretesznek, szó szerint kitavaszodiktőle rendesen. (kinyílik mint a rózsa) Ezután, már részben a szűretlen, tranziensekkel teli tápfeszültség, átüti az integrált áramkörök elemi részeit. Ha szerencséje van, talán csak a memória sült meg, és ha kettő memória modult használ, akkor csak az egyikkel próbálja meg egyszerre működésbe hozni.
Igen, elnézést a megtévesztő szövegért.
Szóval a ventik felpörögnek, és normál esetben lehalkulnak, csippanás, és töltődik. Most nem halkulnak el, teljes fordulaton működik mind, és se csippanás, semmi. Köszi a tippeket,próbálkozok vele, remélem semmi komolyabb gondja nincs, alaplap meg ilyenek, de már nem sok reményem van benne, hogy magától megjavul, mint eddig.
Idézet: „...Szóval a ventik felpörögnek, és normál esetben lehalkulnak, csippanás, és töltődik. Most nem halkulnak el, teljes fordulaton működik mind...” Ez a jelenség, csak a fentebb leírt állításom igazolja sajnos. Annyi biztos, magától már nem fog rendbe jönni, még az elején kellett volna közbeavatkozni. Azért remélem sikerül rendbe hozni.
Üdv mindenkinek.
Összedobtam egy PII konfigurációt, és gyönyörűen elindult, miután a konnektorba bedugtam a gépet. Akkor még nem volt bedugva a se az egér, se a billentyűzet, kénytelen voltam resetelni. Ezután már nem volt hajlandó elindulni, és közben tapasztaltam hogy forró a CPU. Mivel rengeteg mindenből van itthon legalább 3db, ezért a prockót kikaptam, és beraktam egy másikat. Ekkor már ismét elindult, és morzézik egyszer. A morze tartalma: pitty szünet pitty pitty pitty szünet pitty pitty pitty szünet pitty vége. Nem találok a deszkához hibakódot egyáltalán. A Deszka típusa Intel Atlanta IKAL74105290 |
Bejelentkezés
Hirdetés |