Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   227 / 731
(#) Zupp87 válasza szergey hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Ma is tanultam valamit
(#) Baxi válasza ptesza hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Hi lenne, még egy kérdésem.

Esetleg ha egy már meglévő erősítőt bontanék meg annak a végfokát/panelt le lehet választani, hogy beleépítsem a subládába? Még Én sem láttam az erősítőt, gondolom valamilyen rádiós lehet. Egyenlőre csak a kivitelezhetőség miatt érdeklődök.
így nem kellene elektronikát építeni.
(#) Zupp87 válasza Baxi hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Ha videoton, vagy valami hasonló öreg, modulokból felépített cucc, akkor le lehet választani.. és használni külön. Ha viszont japán, akkor egy panelen van az egész.. legalábbis amit láttam eddig Marantz-t, Toshiba-t, Sanyo-t, Akai-t, az mind ilyen volt. Mondjuk az én Universum VT2355-ösöm is japán gyártmány, német forgalmazás, de az modulokból van összerakva. Használtam is a végét próbaképp a videotonban.
(#) aflmor hozzászólása Dec 18, 2009 /

Ha nem ismerné v.ki:

Loudspeakers Plus
(#) ptesza válasza Baxi hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Annyit még hozzátennék Zupp mondókájához, hogy: Ha nem is modulrendszerű ,akkor is nagyon sok mindent fel lehet használni. Trafó ,pufferek egyenirányító , főkapcs ,csatik ,és még sorolhatnám. Szerintem az eredeti terv nagyon jó, amit belinkeltél.
(#) Zupp87 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Csak a primer oldali biztinek kicsit sokallom a 4A-est. Nekem anno 1,25A-rel volt biztosítva a primer oldalon, szekunder oldalon pedig oldalanként 2x2,5A-rel a pufferek után. Csak a primer oldalit áthidalva használtam, mivel gyors biztodítékot adott a manusz a boltban.. mert előtte nem ecseteltem, hogy trafó elé kell Ahogy illett, szétkente a szálat az üveg falán bekapcsoláskor Elég bika az a toroid, bekapcsolásnál anno meglibbent a panelban a villanykörte fénye. Pedig úgyszólván elég puritán volt az a konstrukcióm.. csak 2x10000µF-t töltögetett a trafó a két oldalnak.. (jelenleg hiányos, mivel az egyik végfok megadta magát.. vagyis megöltem egy testre csavarozással.. az LM1036 pedig korábban feladta az egyik oldalt.. aztán a tartalék is, amit helyette tettem.. sebaj.. képek őrzik az emlékét.. ő volt az első komolyabb saját cuccom )
(#) ptesza válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Te már láttad az erősítőt amit szét akar szedni?
(#) Zupp87 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

A tervről beszéltem most.. ami itt van a HE-n.
(#) V L válasza bigbrother hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Szevasztok
Egy éve nézegetem a hangdobozos fórumokat, tulajdonképp nem csak ötleteket, hanem már kipróbált megoldást keresnék kétutas megoldásra. Tudom hogy rögös az út mire szinte hibátlan még a HIGH-END fülüek számára is elfogadható kompromisszumokkal elkészül egy hangdoboz. Kérem, ha valakinek van már kész megoldása pl. a H2000 634-es +Monacor DT99 dóm -mal készült doboz + hangváltóra vagy valami hasonló az tegye közkincsé. Köszönettel: VL
(#) ptesza válasza V L hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Ezzel találkoztál már? Zupp87 ajánlotta.

Bővebben: Link
(#) bigbrother válasza V L hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Igen, itt vagyok meglőve én is... sajnos... a fórum egyik profi szakembere tudna segíteni nekünk, egy pár infót meg is osztott, vagyis egy kisebb, dobozméretet, de vagy elfelejtette azóta a dolgot, vagy nem kértük elég szépen stb...

Nem tudom, hogy a 2,5 -es és a DT99 dóm mennyire hasonló, nem biztos hogy megfelelő a hozzátervezett váltó.
(#) bigbrother hozzászólása Dec 19, 2009 /

Oldalarányok:
400*180*230
Ezzel egy kb 16 literes kicsi doboz lenne...
(#) ptesza válasza bigbrother hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

16,56L , nagyon jó arányok. A formája is tetszik. A 634-hez ez biztosan jó.
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Ha még úgy 3-at hozzáadsz már jó.
(#) szergey válasza bigbrother hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Van most jobb a monacoros DT-99-es dómnál, XT25 a HG2,5 meg elfelejthető sztem.
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Én nem vagyok egészen biztos benne, hogy így jó lenne.
(#) Zupp87 válasza szergey hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Egyszerrégen neked volt egy ilyesmi ajánlásod.. arra építkeztem legjobb emlékeim szerint. De ezt szerintem írtam is.
(#) szergey válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Csak nem ehhez a hangszóróhoz.
(#) V L válasza ptesza hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Hát én azért kissé részletesebb utánépítési leírásra gondoltam esetleg egy-két rajz+kép, átvitel stb. érdekelne. Kössz VL
(#) Zupp87 válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Igazad van.. az még ahhoz az 582-höz volt, amilyen nekem is volt. Tehát én bakiztam.
(#) wtc hozzászólása Dec 20, 2009 /

Sziasztok!
Tudnátok nekem adni, egy egyszerű kapcsolást, ami szimpla 12V-ról működik, és betudok álítani vele mondjuk 150 Hz frekvenciát? Egy 15W-os erősítővel akarok maghajtani egy mély hangszórót. Szóval a lehető legegyszerűbb kapcsolásra lennék kíványcsi.
Köszi!
(#) ptesza válasza szergey hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

20 liter? Hová kellene hangolni?
(#) ptesza válasza wtc hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Ahan. Betörni akarod ? Sinus generátort keress ,vagy még jobb ha rózsazajjal hajtod szét.. A legegyszerübb azonban egy MP3 lejátszón rögzíteni a megfelelő hangot. De azt már előre elmondom ,hogy ez így nem lesz jó.

Kb alkalmas zárt dobozban zenével normális hangerőn hallgatva kell bejáratni , az biztos ,hogy füllel fogod hallani .Bejáratás előtt impedancia mérés , és közben két három alkalommal ujjra mérni , addig amíg a görbe nem változik már tovább. Aki sokat autózik az beteheti pl a csomagtartóba , és ott szépen bejáródik.
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

max. 25l és
36-40-ig.
(#) Baxi válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Hi
Megérkeztek a mély ládához a cuccok.
Csináltam róluk képet, de ahogy láttam az erősítő nem lesz jó 8ohm miatt. Mondjuk Én sajnálnám megbontani.
Szóval a hangszóró biztos hogy ez lesz.
Sajnos Én idáig semmit nem találtam a hangszóróról

Segítettek akkor egy doboztervet csinálni hozzá?

Előre is köszönöm.
(#) Baxi válasza Baxi hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Ennyit találtam.

Igaz ezek újabbak, de talán megközelítő adatnak jók?

data.JPG

(#) aflmor válasza Baxi hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

(#) szergey válasza aflmor hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Eddig az ára a legbiztosabb.
(#) aflmor válasza szergey hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Az enyémekhez még most sem találtam semmi adatlapot. "AudioOne" AO-124S névre hallgat, 2x4ohm, a másik egy Behringer ládába való 4db Bugera 10BA240B4
(#) wtc válasza ptesza hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Szia!
Bocsi, félreéthetően írtam, szóval úgy arartam írni, hogy a bemenő jelet 150Hz-ra szűri, tehát mondjuk az mp3-lejátszóról jövő jelet szűri meg. Tudom hogy itt az oldalon is van ilyen váltó, de az +-12V-al megy. köszi!
Következő: »»   227 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem