Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Hi lenne, még egy kérdésem.
Esetleg ha egy már meglévő erősítőt bontanék meg annak a végfokát/panelt le lehet választani, hogy beleépítsem a subládába? Még Én sem láttam az erősítőt, gondolom valamilyen rádiós lehet. Egyenlőre csak a kivitelezhetőség miatt érdeklődök. így nem kellene elektronikát építeni.
Ha videoton, vagy valami hasonló öreg, modulokból felépített cucc, akkor le lehet választani.. és használni külön. Ha viszont japán, akkor egy panelen van az egész.. legalábbis amit láttam eddig Marantz-t, Toshiba-t, Sanyo-t, Akai-t, az mind ilyen volt. Mondjuk az én Universum VT2355-ösöm is japán gyártmány, német forgalmazás, de az modulokból van összerakva. Használtam is a végét próbaképp a videotonban.
Annyit még hozzátennék Zupp mondókájához, hogy: Ha nem is modulrendszerű ,akkor is nagyon sok mindent fel lehet használni. Trafó ,pufferek egyenirányító , főkapcs ,csatik ,és még sorolhatnám. Szerintem az eredeti terv nagyon jó, amit belinkeltél.
Csak a primer oldali biztinek kicsit sokallom a 4A-est. Nekem anno 1,25A-rel volt biztosítva a primer oldalon, szekunder oldalon pedig oldalanként 2x2,5A-rel a pufferek után. Csak a primer oldalit áthidalva használtam, mivel gyors biztodítékot adott a manusz a boltban.. mert előtte nem ecseteltem, hogy trafó elé kell Ahogy illett, szétkente a szálat az üveg falán bekapcsoláskor Elég bika az a toroid, bekapcsolásnál anno meglibbent a panelban a villanykörte fénye. Pedig úgyszólván elég puritán volt az a konstrukcióm.. csak 2x10000µF-t töltögetett a trafó a két oldalnak.. (jelenleg hiányos, mivel az egyik végfok megadta magát.. vagyis megöltem egy testre csavarozással.. az LM1036 pedig korábban feladta az egyik oldalt.. aztán a tartalék is, amit helyette tettem.. sebaj.. képek őrzik az emlékét.. ő volt az első komolyabb saját cuccom )
Te már láttad az erősítőt amit szét akar szedni?
A tervről beszéltem most.. ami itt van a HE-n.
Szevasztok
Egy éve nézegetem a hangdobozos fórumokat, tulajdonképp nem csak ötleteket, hanem már kipróbált megoldást keresnék kétutas megoldásra. Tudom hogy rögös az út mire szinte hibátlan még a HIGH-END fülüek számára is elfogadható kompromisszumokkal elkészül egy hangdoboz. Kérem, ha valakinek van már kész megoldása pl. a H2000 634-es +Monacor DT99 dóm -mal készült doboz + hangváltóra vagy valami hasonló az tegye közkincsé. Köszönettel: VL
Igen, itt vagyok meglőve én is... sajnos... a fórum egyik profi szakembere tudna segíteni nekünk, egy pár infót meg is osztott, vagyis egy kisebb, dobozméretet, de vagy elfelejtette azóta a dolgot, vagy nem kértük elég szépen stb...
Nem tudom, hogy a 2,5 -es és a DT99 dóm mennyire hasonló, nem biztos hogy megfelelő a hozzátervezett váltó.
Oldalarányok:
400*180*230 Ezzel egy kb 16 literes kicsi doboz lenne...
16,56L , nagyon jó arányok. A formája is tetszik. A 634-hez ez biztosan jó.
Van most jobb a monacoros DT-99-es dómnál, XT25 a HG2,5 meg elfelejthető sztem.
Én nem vagyok egészen biztos benne, hogy így jó lenne.
Egyszerrégen neked volt egy ilyesmi ajánlásod.. arra építkeztem legjobb emlékeim szerint. De ezt szerintem írtam is.
Hát én azért kissé részletesebb utánépítési leírásra gondoltam esetleg egy-két rajz+kép, átvitel stb. érdekelne. Kössz VL
Igazad van.. az még ahhoz az 582-höz volt, amilyen nekem is volt. Tehát én bakiztam.
Sziasztok!
Tudnátok nekem adni, egy egyszerű kapcsolást, ami szimpla 12V-ról működik, és betudok álítani vele mondjuk 150 Hz frekvenciát? Egy 15W-os erősítővel akarok maghajtani egy mély hangszórót. Szóval a lehető legegyszerűbb kapcsolásra lennék kíványcsi. Köszi!
Ahan. Betörni akarod ? Sinus generátort keress ,vagy még jobb ha rózsazajjal hajtod szét.. A legegyszerübb azonban egy MP3 lejátszón rögzíteni a megfelelő hangot. De azt már előre elmondom ,hogy ez így nem lesz jó.
Kb alkalmas zárt dobozban zenével normális hangerőn hallgatva kell bejáratni , az biztos ,hogy füllel fogod hallani .Bejáratás előtt impedancia mérés , és közben két három alkalommal ujjra mérni , addig amíg a görbe nem változik már tovább. Aki sokat autózik az beteheti pl a csomagtartóba , és ott szépen bejáródik.
Hi
Megérkeztek a mély ládához a cuccok. Csináltam róluk képet, de ahogy láttam az erősítő nem lesz jó 8ohm miatt. Mondjuk Én sajnálnám megbontani. Szóval a hangszóró biztos hogy ez lesz. Sajnos Én idáig semmit nem találtam a hangszóróról Segítettek akkor egy doboztervet csinálni hozzá? Előre is köszönöm.
Ennyit találtam.
Igaz ezek újabbak, de talán megközelítő adatnak jók? Az enyémekhez még most sem találtam semmi adatlapot. "AudioOne" AO-124S névre hallgat, 2x4ohm, a másik egy Behringer ládába való 4db Bugera 10BA240B4
Szia!
Bocsi, félreéthetően írtam, szóval úgy arartam írni, hogy a bemenő jelet 150Hz-ra szűri, tehát mondjuk az mp3-lejátszóról jövő jelet szűri meg. Tudom hogy itt az oldalon is van ilyen váltó, de az +-12V-al megy. köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |