Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Spektrum-analizátor

Témaindító: (Felhasználó 518), idő: Okt 26, 2005
Lapozás: OK   8 / 21
(#) klemo86 válasza Rakloo hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Az a tápban van, és nem lenne érdemes, mivel az felelős a -5voltért - ha sokkal nagyobbat raksz, akkor nagyobb feszed lesz, ráadásul nem is szimmetrikus…

Ilyen miért nem jó Neked?
(#) Rakloo válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Istenigazából azért ,mert nem onnan rendelek .

A szimmetrikus tápot sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani ilyen cuccok nélkül is, ha ennél akarsz maradni, akkor tekerj egy ekkora tekercset, csak drót kell hozzá…
(meg egy egyszerű induktivitás-mérő)
u.i.: az enyém még mindig nem jó, de legalább visszajutottam oda, ahonnan elindultam
(nekiesek még most este szkóppal…)

Hűha,akkor nagyon fel lehetsz szerelkezve .
Közben rájöttem,hogy figyelmetlen voltam,és ott is van olyan induktivitás amilyen nekem kell.
Jah,és még valami.Sikerült 8x6cm-re megtervezni a sávszűrőt és a vezérlő panelt is .

Akkor jó
Mármint nem az, hogy figyelmetlen vagy. A tiéden is 20 szűrő lesz?

Nem,az enyém csak 10 sávos lesz,de külön élvezet lesz kivasalni.

Ez elég komoly lesz, ha nem szúrtál el rajta semmit! Gratula
(#) Rakloo válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Maga a kapcsolási rajz teljes mértékben az Attila86-é.
NYÁK részen többször is átnéztem drc-vel is.Már csak reménykedbi tudok,hogy jó lesz
Szimpla kerek ledek lesznek,de mivel nem akarok annak is fúrni,ezért szimpla univ. NYÁK lesz feketére fujva.
(#) jdani hozzászólása Dec 21, 2009 /

Hali. építenék egy 20 oszlopos audio spektrum analizátort. Bővebben: Link Mennyire meredek ötlet? Kérdésem az lenne, hogy UAA180 helyett, tranzisztoros kivezérlésjelzőt nem lehetne használni?
(#) klemo86 válasza jdani hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Az UAA180-at felejtsd el, a LEDsor-meghajtók közt van egy LM3914 (vagy 15), azzal érdemes foglalkozni!
Én építettem egyet, nemsokára meg is csinálom a második emeletet alá 400 LEDesre, és már jó is lesz
Ja, meg egy sor kínai sz*r tranyót ki kell cserélnem, mert nagyon nem teszik a dolgokat a sokadik bíztatásra sem…
Azt a kapcsolást ajánlom figyelmedbe, amit én is megépítettem, az nem alkatrész-temető (annyira)
(#) jdani válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

És mi a kapcsolás?

Ja, hogy nem ebben a topikban van, értem a problémád!
A Ki mit építettből hivatkozással - ahogy többeknél már láttam - belinkelném, ha tudnám hogy
Itt van mégegyszer, előre is bocs, hogy ilyenekkel foglalom a drága helyet…
(#) jdani válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

De ez csak 10x10-es. én olyan 20-asban gondolkozok.

És mi a probléma? Ha 2 ilyen multiplexert építesz még 10 sávszűrővel, akkor 20-as lesz, de ha ezt 4szer megépíted, akkor 40-es… LEDsor-meghajtóból nem kell 2, mert elviszi 1 is tranyók nélkül is (természetesen ha a 20mA-es standard LED-ekről beszélünk), amúgy szabadon bővíthető az egész, ez csak kiindulási pontnak adtam… Az enyém is 20×20-as ez alapján! Mellesleg ezeket a LEDsor-meghajtókat ha kaszkádolod, akkor a sorokat is tudod bővíteni - határ a csillagos ég, aminek a pénztárca a limitere
(#) jdani válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

elég nehézkes lenne megépíteni.... Egyébként ez még csak pár napja jutott eszembe, még jóformán pénzem sincs az alaktrészere, csak gondolkodok egy ilyen megépítésén.
(#) klemo86 válasza jdani hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Nekem pöccre indult, de ezekkel a kínai sz@r 2SA - 2SC tranyókkal elég béna volt, BC-ket rakj, én is azokra cseréltem, és sokkal olcsóbb is! Amúgy nem olyan drága összedobni egy ilyet, és HEstore-ból vettem az LM3914-et is, mert itt olcsó, meg 10-es LEDsorokból van az egész, így garantáltan tökéletes sorban és oszlopban van mind (mellesleg irtó jól is mutat - szerintem). Egyedül az volt kicsik keményebb, hogy új NYÁK-ot tervezzek neki és SMD passzív alkatrészekből, így a 20×20-as lett akkora NYÁK-ra felrakva, mint a pdf-ben a 10×10es, és egy táblára… Persze egy szép nápolyit is lehet csinálni, ha nem akarsz SMD-zni
(#) jdani válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Ne privátozzunk inkább? MSN? Adatlapomba a címem..
(#) klemo86 válasza jdani hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Ja, felvettelek
(#) sardna00 hozzászólása Feb 2, 2010 /

Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Van egy ötletem egy 16x6 ledes Spektrum analizátor megépítésére. Alapötlet a bbs elektronikáról van. uaa180 ic-vel csinálták meg. Namost nekem az lenne a kérdésem, hogy an6884-es ic-vel is megvalósítható lenne-e ez a dolog. Ugye mindegyik kivezérlés jelző elött van egy sávszűrő. És végül is mind egy hogy milyen a kivezérlés jelző tpiusa nem? Gondolom, hogy független mivel csak a jelet kell kivezérelnie az ic-nek. Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: András
(#) Kovidivi válasza sardna00 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Az AN6884 csak 5 LED-es. Viszont ha mindegyik elé raksz egy sávszűrőt, akkor spektrum analizátorként fog működni, ahogy írtad! Csak jó legyen a sávszűrő panel, és jól legyen minden összekötve!
Másik ötlet, hogy multiplexeled a kivezérlésjelzőt, így abból csak 1db-ot kell venned. Bővebben: Link
(#) klemo86 válasza sardna00 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Igen, mindegy milyen ledsormeghajtót használsz, csak az UAA180-at ne, mert az elég "prasnya jószág"
A sávszűrők számát is úgy variálhatod, ahogy akarod, csak jó meredeken vágjanak, hogy szép képe legyen a műszernek! (az elsőt és az utolsót érdemes felül- és aluláteresztőre építeni)
(#) sardna00 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Köszi a segítséget. A multiplexelés jól hangzik, de sajnos én bonyolultnak érzem. Nyákot sajnos nem tudok nyomtatni és maratni, és gondoltam ez az an6884-es megoldás egyszerübb lenne. Utánna nézek csinál-e valaki kész rajzról nyák maratást és fúrást. Üdv.: András
(#) zolee1209 válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

És miért "prasnya"?! Én 24 darabot használtam, minden gond nélkül...
(#) klemo86 válasza zolee1209 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Egyszer építettem belőle kivezérlésjelzőt, de nem volt valami szép "képe", aztán építettem még kettőt (nem magamnak), de azok meg jó hülyén működtek, nehezen bírtam rá, hogy normálisan mennyenek - azóta csak LM3914/15-tel építek ilyesmit, és HEstore-ban olcsó is!
Reklámot hallottak (láttak).

Nem bonyolultabb megcsinálni, mint 16 kivezjelzőt… Én a saját analizátoromnak most készülök megcsinálni a második "emeletet", de ehhez csak fűzni kell az LM3914-et, amit az új panelra teszek (800 lyukat kell kifúrnom csak a ledeknek, és nem sok kedvem van hozzá, de ha unatkoznék, nekifogok majd )
(#) sardna00 válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Maradok a multiplexelésnél :yes: Találtam illetőt aki megcsinálja a maratást. Amint haladok az egésszel akkor teszek majd fel képeket.

Nem nagyon kellett rábeszélni
Ha valaki ki is maratja Neked, úgy mégegyszerűbb a dolog! Majd ha kész leszek, teszek fel videót, ahogy ígértem már. (20×20 LED, fincsi :finom: )
(#) kawabiker hozzászólása Feb 2, 2010 /

2éve a topikban téma volt a tv tuneres spektrum analizátor.Valaki egy működő rajzot felrakna?
Bár egy gyári műszernek örülnék véletlen swob5 -t reális áron nem tudtok?

(#) Medve válasza kawabiker hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Hello, érdeklődj Ferkógyerek-nél...de nemigen kell oda rajz, az egyszerűbb verziónál csak össze kell kötözgetned a "dobozokat" és figyeled az AGC jelet. (#216652)
Következő: »»   8 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem