Fórum témák
» Több friss téma |
A HQvideónál van ! ( http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=lamp%20lcd&sm=2&ls=20&ag=47200#list). Én is ott néztem , csak 390mm hosszú!
Köszönöm! közben megtaláltam, csak rossz kulcsszóval kerestem.
Milyen kulcsszóval találtad meg? SINI-n?
Bocs, nem írtam, hogy a HQ-n találtam(CCF). A SINI abszolút negatív a kiskereskedelem felé fénycső ügyben.
csak a nagykerben van, oda meg csak reg. után lehet belépni
Üdv mindenkinek.Van egy Hivewell tft monitorom.Úgy kezdte egy fél éve,hogy nem működött pár napig,aztán magától helyre jött.Néhány napja áramkimaradás volt és elfelejtettem lekapcsolni azóta nem működik,már a power led sem világít.Szerintetek mi lehet a baja.
Szia!
Szedd szét és készíts képeket a belvilágáról. Utána többet lehet mondani róla.
Sziasztok ! Valaki netán tudna nekem ötletet adni egy samsung syncmaster 740 -el kapcsolatban ? Az említett monitor magától átvált 1280X1024 -es felbontásra és onnantól semmi ! Gyakorlatilag semmire nem reagál , egy idő után a tápkábel kihúzása után helyreál működik rendesen . De abban a pillanatban ha pl -ul a képernyő védő bekapcsol akkor megint átkapcsol magától és utánna semmi ?
Köszi a választ.Hamarosan teszek fel képeket,csak a fényképezőgépnek kell egy kicsit feltöltenie.
Itt van róla néhány kép.
És még néhány.
Ez tényleg nem TFT monitor.
Először is nézd át a forrasztási oldalt, hogy nincs-e kilazult alkatrészláb. Mérj feszültséget a hálózati pufferkondin. Egyelőre ennyi.
A hálózati pufferkondin 300v-van.Minden vezetéket átnéztem és sehol nincs szakadás.Az alkatrészlábak nincsenek kilazulva.
Jó akkor szerintem ITT lehetséges többen válaszolnának a fennált problémádra !
Szekunder oldalon mérj feszültséget az egyenirányító diódák után, a elektrolit kondikon.
Üdv mindenkinek.Van egy Hivewell tft monitorom.Úgy kezdte egy fél éve,hogy nem működött pár napig,aztán magától helyre jött.Néhány napja áramkimaradás volt és elfelejtettem lekapcsolni azóta nem működik,már a power led sem világít.Szerintetek mi lehet a baja.
A hálózati pufferkondin 300v-van.Minden vezetéket átnéztem és sehol nincs szakadás.Az alkatrészlábak nincsenek kilazulva. Itt van róla néhány kép.
És még néhány.
Legjobb tudásom szerint ez CRT monitor. A TFT pedig az LCD monitorok egy alfaja, ez nem az.
[OFF]Másba sajnos nem tudok segíteni
Rendben,hogy CRT monitor,de mi lehet a baja?(Tudom,hogy gőzgép,de mi hajtja?)
A másik topicban írtam, hogy nézd meg a táptrafó szekunderén a tápokat. A pufferkondikon van-e feszültség?
Rendben.Holnap megnézem.Boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek.
Mivel a led nem világít táphiba van. Szedtem szét jópár monitort, így tudom, hogy kapcsolóüzemű táp van bennük. A kapcsolóelemek lesznek szakadtak.Nézd meg mi van a trafó mellett a hűtőre csavarozva. Esetleg egy éles kép a táp részéről.
Ha bármelyik feszültség megvan a szekunderen akkor már valami nyikkanna. Az hogy mindegyik ág szakadt kicsi az esélye. Primer puffer fel van töltve. Primer oldali tranzisztor (FET) szakadásra tippelek. Attól még megmérheti a szekunder oldali puffereket. Semeddig se tart és rögtön okosabbak vagyunk.
Köszönöm a válaszaitokat.Holnap teszek fel képeket,de most sajnos mennem kell.
Igen erre gondoltam. Valamerre el kell indulni!
Üdv.Készítettem néhány képet.Kicsit homályosra sikeredtek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |