Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Uraim kérdésem lenne.
Adott egy eszköz amihez 12 V-os 5 A-es tápegység kellene a működtetéshez. Na most ha nekem van egy 12 V-os 20 A-es tápegységem akkor ezt nyugodt szívvel ráköthetem vagy inkább ne tegyem?
Elkészült egy változat. (EAGLE4.11)
Sajnos egy pár átkötés van benne...
lenne 1 problémám!
suliba kéne csinálni szavazo gépet multiplexerekkel (TLL-szeria). 12 tag szavaz, töbségi szavazás, a fönök szavazata kettöt ér! 5személyre sikerült de töbre nem megy. Várok minden segitséget megoldást! ![]() ![]() ![]()
Az erősítőnek 1 bemenete van
2 darab RCA dugó (jobb/bal oldal) A fő hangerőpoti 1 végtelenített nemistudom minek hívják ezt, ööö olyan hogy ilyen kis darabokat ugrik ![]() úgy nemlehet megoldani, hogy 1 duplapotit kötök a magasok kimenetére és úgy szabályozni, vagy úgy leégne a poti? üdv ![]()
Sziasztok!
Szerintetek hogyan oldották meg itt a mechanikus leválasztást?
A főoldalon láthatod, tudom nem egy nagy dolog de..
![]()
Hali!
![]() Előre is köszi aki tudja! ![]()
Szia!
Köss sorba vele egy 1-200 ohmos ellenállást.
sziasztok. van egy maxwell mx-25302 es műszerem.
AC 700V méréshatár. Tulfeszűltséget kapott kilyelző működik. többi funkció nem. lehet valamit csinálni vele? vagy ki kell dobni? ![]()
Lehet, hogy kinyomta a belső biztosítékot. Szedd szét, nézz bele. Az is lehet, hogy a nyák-fólia olvadt szét. Ezeben van egy varisztor, ami megvédi az elektronikát, de a bizti ilyekor elszáll.
Hali!
Köszi! Az addig oké a 200ohmos ellenatka de az hosszútávon nem segít! Annó szétszedtem egyett és volt rajta kondi is, meg még valami, és azt úgy árulták hogy stabilizált LED, tulfesz ellen is védett és sima műanyag házba volt az egész ami elfért 5W-os izzó helyére!
szét szedtem.
a biztositék ép tlo62cp nem szálhatott ell?
Nézz itt szét:Bővebben: Link
Áramgenerátoros meghajtás valóban jobb lenne...
Szerintem ez egy kettős műveleti erősítő. TL062CP.Bővebben: Link
Hello!
Nem rég kezdtem el foglalkozni az elektronikával illetve a PIC-ekkel. A PIC részét értem meg is van a programom, simulatorban fut rendesen. És most szeretném megépiteni gyakorlatban is. A kérdésem az lenne, hogy van ez a lyukacsos müanyag lap, amelyiknek egyik felén a lyukak mellett szines körök vannak. Hogy erre hogy kell rátenni a ledeket, ellenállásokat és egyéb alkatrészeket illetve összekapcsolni öket a drótokkal. A kapcsolási rajz : Itt Előre is kösz: Kisfejes
Szia!
Forrasztással lehet rögzíteni az alkatrészeket. Az univerzális lapon a színes körök rézfóliából vannak, mert a rézhez könnyen tapad a forrasztóón. A forrasztást forrasztópákával és forrasztóónnal lehet végezni. Segítség:Bővebben: Link
Köszönöm a gyors választ/segítséget!
enne 1 problémám!
suliba kéne csinálni szavazo gépet multiplexerekkel (TLL-szeria). 12 tag szavaz, töbségi szavazás, a fönök szavazata kettöt ér! 5személyre sikerült de töbre nem megy. Várok minden segitséget megoldást! ![]() ![]()
Talán valami rajzot tölts fel. Úgy talán megjön a kedve a hozzáértőknek.
ok h nem kezdö dolog de nem tudtam hova felrakni.
Itt egy kapcs 5 személyre és 4 "igennel" kap a kimenetén is "igent". vmi hasonlo kellene csak 12 emberre. HELP HELP |
Bejelentkezés
Hirdetés |