Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli gyertya

Témaindító: vicsys, idő: Okt 28, 2008
Lapozás: OK   40 / 59
(#) sprofan válasza Directors hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Nálam 2db-ban az összes kondi kerámia, a többiben pedig stiroflex kondik is vannak, nincs külömbség a kettő között, tökéletesen viszik a 10-11cm-t.
(#) pittyu válasza sprofan hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Elnézést , hogy bele VAU. Én is megépítettem mindenféle kondival.Ha a freki stimmelt a hangolt köröknél atombiztosan működött. De a kerámia kondiknak rettentően nagy a hőfok függésük, ez elhangolódást okozhat.
(#) vagnerjazon válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Köszönöm szépen, megpróbálom azzal, mivel csak azt találtam, aztán majd ha nem megy, jövök.
(#) Directors válasza sprofan hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Köszönöm szépen a segítségeteket.
(#) vagnerjazon hozzászólása Dec 18, 2009 /

Megcsináltam próbapanelen, laposelemről (4,5V), nem működik. :no: Mennyire kell ugyanolyannak lenniük a tekercseknek, és mennyire vastag vezeték kell oda?
(#) hadnagyakos hozzászólása Dec 18, 2009 /

Én a tekercseket egy kisebb fajta befőttes üvegből készítettem.
Vezetéknek én merev telefonkábelt használtam. Olcsón lehet kapni és nagyon jól le lehet szedni róla a szigetelést.

Köszönöm a segítséget, azt hiszem, hogy ez így próbapanelon nem a legjobb, csinálok neki egy pici nyákot, aztán majd azon hátha jó lesz. Amúgy az nem lehet gond, hogy a rajzon 5V van, én meg 4,5V-tal próbálkozok?

Akkor "pókot" csinálok. Hogyhogy megviccelnek?

Arra odafigyelek, nézem is az adatlapot, hogy melyik melyik.

Nagyon köszönök mindent, összeforrasztottam, és működik! Még egy utolsó kérdés: Legfeljebb hány V-ot lehet ráadni?

Köszönök mindent! Már csak a pohárba "építés" van hátra, de azt majd máskor.
(#) hadnagyakos válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Én 12V-ról használom és tökéletesen működik! Nagyobb a ledek fényereje illetve nagyobb távot hidal át.
(#) vagnerjazon válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Köszönöm az infót! 12V-ról tényleg jobb.
(#) vagnerjazon válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Viszont az miért lehet, hogy 6-10 cm helyett csak 2-3 cm-re visz át rendesen? A kerámia kondik miatt?
(#) Directors hozzászólása Dec 18, 2009 /

Sziasztok!

Én is megépítettem de max 1-2 cm-en visz át 3V-al,tovább semmi és ez alatt az 1-2 cm-en sem olyan nagyon erősen világít.Nekem is az összes kondi kerámia.Ez lehet probléma?

Mind a kettő átmérője 7cm.
(#) vicsys hozzászólása Dec 19, 2009 /

Ha esetleg valaki lát benne fantáziát...
Bővebben: Link
(#) KTobi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Egész jól sikerült.
(#) skoda555 hozzászólása Dec 22, 2009 /

Üdv
Az mitől lehet, hogy van két tök ugyanolyan vevőm, mégis az egyik nagyon szépen működik, míg a másik halványan világít, vagy nem is világít - ugyanazon adó felett ?

Azt hogy tudom megnézni, hogy ha a vevő valamelyik alkatrésze nem működik? Gondolok itt a diódára, kondira.
(#) Carlen hozzászólása Dec 23, 2009 /

Sziasztok! Régebben építettem egy gyertyát, csak az sajnos összetört, de most karácsony alkalmából újra megcsináltam. Szépen világít, két szivárványled van benne.
(#) Baxi hozzászólása Dec 23, 2009 /

Hi Mesterek.
Szeretném megépíteni a gyertyát, de idáig úgy néz ki nem lesz BD139 tranzisztorom
Lehetne valamivel helyettesíteni?
Mondjuk ami tudná ugyan ezt BD139: NPN/80V/1,5A/12W .

Választ előre is köszönöm.
(#) Travolta válasza Baxi hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Mehet bele PNP tranyó is.Csak akkor a betáp polaritását fel kell cserélni.
(#) skoda555 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia!
510pF-os paralell fólia kondi sokat javított, de mégsem az igazi. Valószínű a tantál kondik miatt működik hébe hóba, gondolom melegszik mint a kerámia kondi, így elmegy a frekije sajnos. Amelyikre írtam, hogy szépen működik, abban stiroflex kondi van magában, és egy 100nF-os kondi paralell a LED-del. Pár perc után ez is megunja

Szóval tantál kondit ne használjatok.
Köszi a segítséget egyébként!
(#) Baxi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Hi
C3169-el össze raktam, és nem megy .
Megnézem hogy van e itthon abból amit írtatok. találtam BD136-ot. Bele rakom majd azt s megfordítom a polaritást.
Köszönöm a segítséget.
(#) tari-yoda- hozzászólása Dec 24, 2009 /

Végre sikerült összeraknom,ésmüködik,már majdnem felattam de végül kiprobáltam BC337-el és azzal egyböl mőködött már csak azt szeretném megkérdezni hol lehet venni ilyen különleges szinü ledeket,mint pl. borostyánsárga,lila,rózsszin meg ilyenek,ha valaki tud akkor segitsen már. elöre is köszi a segitségeket
(#) szaky27 hozzászólása Dec 24, 2009 /

Sziasztok!

Kicsit elüt ez a projekt a gyertyától de 1 kicsit azért hasonlít rá.Ezt csináltam meg csináltam hozzá panelt is amit leellenőriztek itt a fórumon. Összeraktam de nem teszi a dolgát. A ledeknél megvan 9V az egy kicsit fura nekem hogy az ellenállás után is 9V van. Nem értem hogy mi lehet a baja. Mellékelem a panel tervet.
Remélem tudtok segíteni!

üdv
szaky27
(#) huba válasza szaky27 hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Nincsenek fordítva beforrasztva azok a fránya ledek? Vagy fordított alapbol a jelölésük (ijennel is találkoztam már)
(#) szaky27 válasza huba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

A ledek jól vannak bekötve, meg is van a fesz mindenhol és ezért nem értem hogy mi lehet e probláma.

A ledek negatívot kell kapjanak, ahoz hogy világítsanak. Azt pedig az IC szolgáltatja.
(#) szaky27 válasza huba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Akkor valahol az IC körül lesz vmi mert a 330 ohmos ellenállásnál is 9V van. Ez mitől lehet?

Most nem tudom megnyitni a nyáktervet programhiány miatt. 4585 9-es lábán a földhöz képest milyen jelszint van? 14-es és 7-es lába között mérhető e a tápfeszültség? A 4013 reset lábai le vannak e kötve a földre? Ha volna oszcilloszkópod vagy frekvenciaméröd, mérhetnél a 4584 kettes, valamint a hatos lábán. Mindenképp elöbb az ic-k tápját ellenörizd.
Következő: »»   40 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem