Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Metaloglóbusz, Metaferó.
Vásárlás ki mit hol Topic!!!!
ezen a kapcsoláson az a C8 -as kondi lehet elko??
tudtommal az a jel az elko-t jelöli, ha nem akkor tantál kondi. de frankye.tar.hu
Segítségeteket kérném!
Nem nyitok új témát ezért: a prog.hu-n próbáltam segítséget kérni, egy Byszi nevű emberke segített is vmit, de mivel nem nagyon vágom a pascalt, meg a prog.hu-ról mondott közvélemény be is igazolódott ( +pénz állandóan ) ezért tőletek kérnék segítséget. A probléma a köv.: be kell kérni 25 számot egy 5x5-ös mátrixba, és ki kell válogatni a negatív és + számokat! De nem tudom hogy lehet megcsinálni a pascalban a mátrikszot!! Az ember ezt közölte:
de az elején el is akadok egyből, mert az of számot nem értem... meg a 2,3564 is szám! ezt sem...
akkor az én tanátom mért azt mondta hogy az ELKO az polaritás mentes????
Elektrolit kondinak igenis van polaritása! És nagyon nem szereti, ha fordítva adod rá a feszt! A kerámia az, aminek nincs!
Így néz ki, és jelölve is van a polaritás: http://www.ladyada.net/make/x0xb0x/fab/images/1000uf.jpg
ezen a lefee mutató üresközepű nyilak azok ugye a GND -re mennek?!
ja és még1 az U1 és U2 mellett az a nyíl az mit takar??
Ezen nem stereo, hanem mono a bemenet. De hol látsz ezen a képen U1-t és U2-t?
Én akárhogy erőltettem a szemem, nem találtam...
hoppsz rossz a link :buck:
Link ezen a bemenet nem véletlenül stereo??? az U1 és U2 mellett azok a nyilak mit jelentenek?? (a szürke kört haggyátok figyelmen kívül) Linkelés javítva. Moderator.
Ezen már stereo a bemenet.
A "nyilak" azt jelentik, hogy bontható csatlakozási pont. (Pl. a 9V-os elem patentkapcsai.)
akkor az U1 fele van a 9V elem + fele és az U2 fele a -?? és a GND -re meg a jel??
és az nem gond ha a gitárból MONO jön ki ezen meg a bemenet az STEREO??? Idézet: „akkor az U1 fele van a 9V elem + fele és az U2 fele a -??” Igen! :yes: Idézet: „és a GND -re meg a jel??” MI?! A jel a GND-hez képest mérendő. Ez az a 2 vezeték, ami a Jack csatiból jön ki a GND-n kívül! Az egyik a jobb, a másik a bal csatorna. Idézet: „és az nem gond ha a gitárból MONO jön ki ezen meg a bemenet az STEREO???” DE! Sajnos a mono csatlakozó kialakítása olyan, hogy a sztereó dugó egyik csatornáját rövidrezárja. Mindenképp sztereó dugón keresztül jöjjön a bemenő jel!
megépítettem első futófényem és az vele a gond hogy nem akar "futni" a fény hanem csak világít,de nem mind hanem csak kettő a hatból.Ez miért lehet?cseréljem ki a kettő ic-t?
Hát, az elég érdekes. Ha te nem kötöttél el semmit, akkor valszeg az IC-k rosszak.
sokszor átnéztem nem találtam semmit...holnap megveszem a másik ic-t és majd meglátom,ha akkor se akkor...
Ezer bocs Balázs!
Sajnos hatalmasat tévedtem, ugyanis az enyém (kívülrő) a megtévesztésig hasonlít a Te multiméteredre, de sajnos más típusú! Így nem tudom megnézni benne a két elégett ellenállás értékét... Még egyszer bocsánat! Talán valakinek van ilyen típusú készüléke...
A tl072 egy műveleti erősitő 2 db ot tartalmaz egy tok
javaslom helyette az ne5532-t az korszerubb, és ugyanaz a lábkiosztása. Az lm324 4 db műveleti erősítőt tartalmaz egy tokban elvileg jó helyette,csak más a lábkiosztása (és kétszer akkora). Ha audio célra kell (legalábbis a téma alapján) akkor az ne5532-t javaslom kisebb a zaja. Kb 2-300 ft.
Ha audió célra szeretnéd akkor sztem ha már itt képbe jött az ne5532 akkor sztem ezt nézd meg most akarom megcsinálni majd... http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/subwoofer_-_alul_ateresz...%3E%3E
Var
Matrix:Array[1..5,1..5] Of Real; I,J:Integer; Begin For I:=1 To 5 Do For J:=1 To 5 Do ReadLn(Matrix[I,J]); End. Na, így talán érthetőbb. Lehet, hogy egyes írásjelek nem stimmelnek, például esetleg vessző helyett pontosvessző kell, meg effélék, de a lényeg talán látszik. Már idejét sem tudom, mikor írtam utoljára programot Pascalban.
És az lm358 az mien? Az is műveleti erősitő nem ?
Igen, köszi, rájöttem már, hogy oda egy real vagy integer vagy vmi "ilyen kell" !
Sziasztok!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy legyen egy + GND - feszültségem, ha csak egy tápforrásom van. (9V-os) Bocsi az egyszerü kérdésemért.
lehet hogy megvan a hiba...a diódákat nem mindegy hogy rakom be,igaz????
|
Bejelentkezés
Hirdetés |