Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Most már ne válts programot! ha Goldwave akkor Effect menü dinamics, én mondjuk a clips módot állítanám egy ilyen esetben, de lehet a jelszintekhez szemre belőni, hogy melyik dinamika rész legyen hangosabb, melyik kevesebb.
Esetleg, a folyamat után még egy effect-volume-maximize parancs.
Kösz mindenkinek a válaszokat, egyelőre most még maradnék akkor ennél a programnál, már csak arra kell rájönnöm, hogy miért van függőlegesen és vízszintesen is -1,0-tól +1,0-ig felosztva a Dynamics ablakában az ábra... most hirtelen nem látom át, hogy melyik vonalat merre kell mozgatni.
Elvileg az egyik koordináta az eredeti jel dinamikája, a másik meg a végeredmény dinamikája. (Bár én ezeket soundforge-ban csináltam régen, mostanában, pedig "élő" módban vst pluginokat használok erre a Cubase alatt. Ott még akár frekvenciánként is be tudod állítani a dinamikát. (De az már inkább zeneszerkesztés)
Akármilyen progit használsz mindenképpen a dinamiks funkciók a legalkalmasabbak a te problémádra.
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, szerintem még itt elfér. Valakinek van olyan mérőműszere, amivel kész hangláda hangnyomását lehet mérni? Kecskemét, Hetényegyháza, illetve közelében lenne jó. :pirul:
A Rádiótechnikában van átalakitási leirás electret mikrofonokhoz. Gyakorlatilag labor pontosságú
Sziasztok! Egy kicsit eltűntem, de kezdek visszatérni az életbe. Nem betegség, és nem családi esemény(ek) az ami ennyire megviselt és távol tartott, - hanem egészen más… De ez most nem téma. (Túl még nem vagyok rajta, de talán már a vége felé…)
Ez idő alatt is foglalkoztam drótokkal meg pákával, mert mindig van valami, ami elromlik, aztán csak nem veszem a lelkemre, ha a szünetmentes megadja magát, vagy egy kondi miatt nem tudok KV-t inni. (Bár, amióta nem dohányzom, a KV is kevésbé fogy.) Olvasni olvasgattam néha, de idő hiányában tényleg csak néha… (Nem is fogtam billentyűt, mert a sok helyesíró bajnokkal csak összevesztem volna, amilyen lelki állapotban voltam.
Istenem...! Hány Pacsirtát újíthattam volna fel ez alatt a közel fél év alatt! (...és csak a por lett vastagabb rajtuk )
Várunk idei első Börzén január 9-én. Örülök, hoyg újra itt vagy!
Alkatrész színkódos óra.
A legkisebb ellenállás okán csak programot írtam: http://hg9ieg.atw.hu/ora.htm. Hasonló mozi.
Idén már nem is lesz börze. Az majd jövőre lesz. :yes: Még csak 2009 van.
Köszönöm szépen a kiigazítást mivel valóban tévedtem az idézést illetőleg de már nem vagyok 20 éves. Csak egy gondolat :nem akarok és nem is fogok senkivel gyűlölködni mivel ez nem vezet semmi jóra. Épp holnap jön hozzám egy fórumtárs akinek legalábbis úgy érzem erkölcsi kötelességem segíteni. Tehát szeretet ide vagy oda: ez nálam csak egy szlogen mert csak az elmúlt időben nem egy két barátom halt meg a társtalanság illetve életcélt hiányoló életmód miatt. Zárszó. A szeretetet nem mondani kell hanem csinálni!
Idézet: „A szeretetet nem mondani kell hanem csinálni!” És ezt néha nagyon nehéz. Sokszor ha kapjuk megijedünk tőle, ha meg adjuk, nehéz úgy adni, hogy ne sajnálatnak tűnjön, ne is nézzenek hülyének, vagy túl tolakodónak. Pedig a világ legtermészetesebb dolgának kéne lennie, hogy ezen kifejező, illetve befogadó tulajdonságokat megtanuljuk, illetve alkalmazzuk.
Egyetértek és csak annak örülök, hogy egy szakmai fórumon nagyon sok jól gondolkodó ember van aki nem csak a pákáját fogja hanem gondolkozik. Ez más társulásokról nem igazán mondható el. Ahol a szenny elönt az igénytelenség teljessége mellett, persze ezek nem szakmai oldalak.
Szia!
Meg tudnád mondani, melyik RT újságban van az a cikk? Illetve egy elektrétmikiből hogyan kapok laborpontosságú hangnyomásmérőt?
Hát laborpontosságút nem igazán fogsz kapni. Mi a haverommal több tucat ilyen mikit vettünk meg és amelyik legjobban szólt az lett a mérőmiki. Volt nálam NEUMANN kondimiki de ez már más ár és teljesítmény kategória. Mellesleg a dobozt ha impedanciára méred akkor pontosabb eredményt kapsz ha ismered a hanszóró érzékenységét és plusz ha nincs hangváltó a végén. Álítólag van valami szoftver is ami kigörcsöli a miki hülyeségeit...
Csak érdeklődöm, hogy hogyan sikerült a javítás, most olvastam a problémádról, én anno a Steinberg Clean progit használtam, az direkt erre a célra van kitalálva, nálam nagyon bevált régi bakelitlemezek digitalizálása előtti zajtalanításra. Ha kell, írj és átküldöm valahogy a progit (kb. 10 Mb).
Fiúk, megismétlem a kérésemet: ha esetleg tudna valaki küldeni részemre egy meghívót a torrent tanyára, hát nagyon megköszönném neki!
Nos, a javítás...
Azóta folyamatosan csak ezzel foglalatoskodom. Időközben kipróbáltam a Sony Sound Forge 9.0 program próbaverzióját és találtam hozzá egy magyar leírást is, hogy miként célszerű vele zajt szűrni. Jó kis próbálkozás volt, lényegében sikeres volt, csak a próbaverzió miatt a zaj helyett berakott 5 mp-enként 1-1 csipogást. Viszont nem több a beállítása időben, mint a GoldWave-nek, és úgy hallottam, egy nagyságrenddel jobb minőségű zajszűrést lehetett belőle kinyerni. Szóval a GoldWave, mint méretéből is látszik, csak bohóckodásra jó, és gyakorolgatásra, szóval nem vér profi. Mindenesetre bizakodtam benne, de sebaj. Nemsokára kipróbálom az általad ajánlott programot is.
Annak idején, volt olyan plugin, a soundforge-hoz, még a 4.5-höz, amivel mintát kellett venni a zajból, majd ezt a frekvenciaspektrumot kivonta a teljes jelből. Viszont ez alapzaj szűrésére volt jó, nem nagy amplitudó-csúcsok eltávolítására. Persze a zene sem maradt teljesen az eredeti...
Bakelitekhez tényleg mást érdemes használni, pl. amit fentebb ajánlottak. Illetve kis számú recsegés esetén, egy ceruzával a programban kijavítani a görbét.
Szia! Már többször hiányoltalak én is, üdv újra nálunk!
Múltkor készített a testvérem azt hiszem, talán a barokk kort idéző színházjelenethez egy hintót, kartonpapírból.
Nekem tetszik
Más: telepített már valaki windóz 7-et laptopra?
Itt megtalálod a programot és az adaptert, emellett pedig keresem neked a lapszámot, mivel tavalyi, ezért meg kell várni, mire kinyit a könyvtár!
Hát még szép, hogy szabad kézzel.
De ilyesmit én is simán tudnék, csak nekem ilyen feladataim nincsenek a főiskola által. Neki ez egy szakközepes feladata volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |