Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Közben eszembe jutott, hogy van egy frekimérős multiméterem, bár nem biztos hogy jól mér. Azzal 15,61kHz-et mértem a tranzisztor bázisán.
Tökéletes! Ugye, hogy nincs is zárlat ott! Ami egyenáramon zárlat, az váltóáramon nem mindig az.
Igaz! Legalább mostmár ezt is tudom. Akkor csak a tranyó után. De mi a fene? A tranyó ha minden igaz, jó. Ha a sorkimenő, az nagy probléma. Bár talán már csak az maradt. Azt ki lehet biztosra mérni valahogy?
Otthoni körülmények között nem igazán lehet a trafót kimérni biztosra.
Ha van még kedved a kísérletezéshez, akkor köss egy 230V 60W-os izzót a "Main VCC" vonalba, mondjuk az L802 helyére. Forraszd vissza a tranyót, és nézzük meg, hogy így mi történik.
Ezt szerintem már csak holnap fogom kipróbálni. Mit kell lássak ebből a "kísérletből"? Ha világít, akkor a sorkimenő nagy áramot szeretne felvenni, jól gondolom? Vagy úgy a jó ha világít?
Majd meg kellene mérni a feszültséget a lámpa után közvetlenül. ez információval szolgál az áramfelvételről.
Rendben! Ezt holnap kipróbálom és írok, hátha kiderül valami bíztató. Nagyon köszönöm az eddigi segítséget.
Van még néhány ötletem a hibakeresésre. Holnap folytatjuk.
helló mindenki! kéne egy kis segítség a kérdésem a következö ( bu s2050af) hejetesitönek menyire szabad melegednie köszönöm ?
a másik kérdésem a következö (bu2515dx)1500/800V 9A 45w volt benne bu s2050af1500V 8A 50W asszt szeretném meg tudni hogy 9A volt benne és 8A lett berakva hogy mi a külömbsék és menyire hátrányos elöre is köszönöm válaszotok?
Szia!
Idézet: „helló mindenki! kéne egy kis segítség a kérdésem a következö ( bu s2050af) hejetesitönek menyire szabad melegednie köszönöm ?” Mi az a "bu s2050af" ? Ilyen típus nincs.
a 49 es ir lábon rajta a távirányító szaggatása.
de a 48 as st-by lábon semmi változás nincs.... csak egy furcsa szaggató jel vagy zavar... 10mhz szkópom van azzal nem tudtam azokra a homályos szaggatásra "rákalibrálni."
A pufferkondikon semmilyen brummnak nem szabadna lenni. Szkóppal nézted? Nagyfrekis, vagy hálózati brummot észleltél?
helló ! bocs igazad van túl gyorsan járt a kezem
s2055af a helyes! csak közbe probáltam be inditani ami sikerült is csak szerintem a fent emlitet transistor nagyon melekszik nem értem miért?
Ez a BU2515DX milyen tévében volt? Nem egy 100Hz-esben? Az S2055af lassabb kapcsolási sebességű. Ez okozhat melegedést.
mértem: 22.22v ez teljesen dc
11.14v ezen 1v brum kb 50hz körül. és kicsit fürészes a teteje(gyorsabb felfutás, lasabb kisülés.) 5,35v szintén ugyan az az 1v os brum. 122,76v dc 4,67v ezen hatamas 2v brum van fűrész szerübe. és ez pl a proci 72,73 87 es lábán is rajta van. ez lenne a gond?? tápnál az elkót cseréltem. 1000uf 16v. 2200uf al 4,82v lett.
A hálózati oldali nagy pufferre köss egy másik ugyanolyat. Próbáld ki úgy.
400 100uf
mügé raktam egy 400v 200uf ot de semmi változás.
Cseréld ki a primer oldali kis elkót (C652). Ha esetleg van másik, akkor azt is. Mindig visszaszabályoz a táp. ezért van ez a szaggatás a szekunder oldalon. Ha nem lesz jó a primer oldali kondicserétől, akkor folytatni kell a szekunderen.
A sortáp pufferét cserélted? Onnan szabályoz a TL431. Szabályzókör felső osztójánál is lehet ellenállás szakadás (R629). Még az indító tirisztor is lehet rossz. Bonyolult gyönge konstrukció...
sortáp?? az melyik elkó lessz??
nem tudomm így hogy melyik rész a sortáp...
BU2515DX ez egy 50 khz sony tv be volt!
a c655 elkón mértem ezt a 4,7v ot.
a d616 dióda kimenetén. ha jól nézem ot nem 6-7v nak kéne lenni?? a sortáp tökéletes 122,76v dc. nem lehet hogy csak a 12 es leágazás van megterhelve és nem táp hiba?? mert a többi feszültség jó. és ha a primer oldalon lenne a hiba akkor az összes szekunder tekercsben benne lenne ez a brum......
Egy ősrégi katódsugaras monitor: mtc ktm - 1428
Google barátommal kerestem kapcsolási rajzot, de nem találtam. Van valakinek ötlete? Köszönöm előre is
A tuner fémháza műszered, szkópod nullapontja?
A pót-elkóval csak azt akartam kiszűrni, hogy nem-e a hálózati brumm zavarja a készüléket, de kiderült, hogy hogy az nem lehet. Egyelőre a szekunder oldali kondicseréken és alkatrészvizsgálatokon kívül több ötletem nincs.
követtem panelon ezt az ágat.és leakasztottam a panel hátúlján lévő 2 smd félvezetőt.
ez van ráírva:117ajg rl604 és megszünt ez a zavar. és 7.3 v van a 655 elkón is. tehát az az ág terhelte. de nem találom azt a 2 ugyan olyan félvezetőt a rajzon.. a t610 fet lenne??
A T610 csak a DVD-s készülékekben van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |