Fórum témák
» Több friss téma |
én ugyanigy jártam az mp4 lejatszommal.1G-bol lett 499M. Probaltam frimewaret frissiteni de ezzekel a cd-n felelhetö kinai progikkal nem baldogultam. minden gombon három kérdöjel. De az enyém felejtett is egyik nap le tudtam olvasni a számot és masnap már nem. Szerencsére garis vot. Ez decemberbe történt. Akko viszavittem s aszonták január közepén telefonálnak. Most meg várok ....
Lehetséges hogy elhasználódott már a memória benne és lekorlátozta a maximális méretet 115MB-ra.
Mert bizony ezek a flash alapú ezsközök is kopnak. Pic-et, AVR-t pendrive-ot stb..... is csak véges számszor lehet írni.
én egy hétig használtam s max 50x irtam rá. Azé ijen hamar csak nem kopik. Én gyári hibára gondolok.
Sziasztok!
Nem akartam új topicot nyitni ezér ide írom: Én ojat szeretnék csinálni, hogy van egy P2-es gépem és ebből mp3 lejátszót készíteni. Úgy szeretném majd hogyha benyomom a bekapcsoló gombot akkor, már rögtön menjen a lejátszás. Szerintetek megoldható? Üdv.: Müszi ![]() ![]()
Persze megoldható.
Linux a te barátod! Alapból kezeli a T6963C vezérlővel ellátot grafikus kijelzőket. Csinálsz hozzá pár funkció gombból álló "billentyűzetet" és akkor nagyon tuti lesz. Esetleg érintő képernyő... ![]()
Letöltőd, felrakod, bekonfigurálod és kész is.
Bevallom összintén, hogy én sem tudom, de már barátkoztam vele. De egy ilyen kis gépen egy kicsi pár Mbyte-s linux változat simán elmenne MP3 lejátszó gyanánt.
Egy egyszerü dosos lejátszót is be lehetne izzítani hozzá - akár floppyról - egy egyszerü boottal...
Csak nemtom, hogyan lehetne a hangkártyát dosból beindítani...
Nem tudjátok, lehet-e valahol Mo-n MP3 lejátszóhoz alakatrészeket venni?
Sajnos elég gyakran előfordul, hogy egy lejátszóról letörik egy gomb/"kar" én is szereztem egy ilyet. Illetve, ha 3 mikrokapcsolóval helyettesíteném okozhatna-e kárt az a 600mV, ha egyszerre van lenyomva a jobb és a bal gomb?
Az ilyen lejátszókat úgy gyártják hogy ne nagyon tudd szerelni... VEnni kell ujjat( ilyen szemetek ezek a gyárak)
Alkatrészt hozzá meg max csak a gyártól tudnál szerezni hozzá. Ilyen fröcsöntött anyagokat csak speckó rendelésre gyártanak.
Sziasztok!
Valakinel lattam egy olyan mp3 lejatszot, amit a kocsi 12 voltos szivargyujtojaba kellett bedugni es volt rajta egy USB- amibe pendrĺjvot lehet dugni, amiröl lejatsza a szamokat, ugy, hogy van benne egy kis radio ado amivel sugarozza az adast es a kocsiradion be lehet fogni. Arra gondoltam, ezt otthon hasznalnam csak egy usb-s vinyot kotnek ra, szerintetek azzal is menne? rengeteg zenet halgatok es hosszutavon sok energiat lehetne megtakaritani, hogy nem kell a gepnek csak a zene miatt mennie...
sziasztok!
van 1 halál 1szerű átlagos mp3 lejáccóm... az az alap lejáccó ami olyan népszerű a kispénzű emberek körében, 1,5 voltos AAA elemmel müxik ![]() ![]() előre is köszi ![]()
Én nem bonyolítanám túl.
![]() Ha USB-ről akarsz, tölteni, akkor szerintem ez is megteszi: http://www.instructables.com/id/E7NY7843WIEQHOAXQ7/?ALLSTEPS http://static2.instructables.com/pub/FQC/TYJT/FQCTYJT37CEV2ZCHUV.medium.jpg http://www.hobbielektronika.hu/katalogus/files/2143.pdf Én a legfelsővel töltöm az MP3 lejátszóm, igaz, hogy itt 9V van, de az IC-ből van 1A-os: 42 HUF és van 3A-os: 336 HUF. Egyébként az akksiban is csak <12V fesz van. Ja meg hát simán elfér a szivargyújtó csatlakozóban. ![]()
köszi a segítségeteket!
![]() az első link az tetszik... sztem meg is csinálom üdw ![]()
hello
újra itt ![]() akadt 1 kis problémám! megépítettem a kapcsolást amit belinkeltél és müködik hibátlanul csak az a probléma h az mp3 lejáccó azt hiszi h gépre van kötve és arra vár h adatcsere történjen, nekem pedig az kellene h tudjon lejáccani... én úgy csináltam géppel hogy usb-s eszköz eltávolítása a rendszerből --> aztán mikor már levolt választva tudott lejáccani úgy hogy usb-ről kapta a szuflát hogy lehetne ezt megoldani hogy az mp3 azt higyje h a rendszerból levan választva? nem lehet h ha a maradék két csatlakozó közül valamelyiket foldre viszem akkor azt fogja hinni? (ez csak találgatás) ![]() ![]()
http://static2.instructables.com/pub/FUQ/LKW8/FUQLKW86AXEP27XMQC.medium.jpg
Ezt találtam. A data vezetékek egy kiegyenlített hídba vannak kötve, vagyis nem kapnak feszt (gondolom akkor van szerepe, amikor a lejátszó jelet küld a portra). És ha valaki jobban ért hozzá, akkor elmondhatná, hogy miért van benne egy marék kondenzátor. Pontosabbat nem tudok (bocs), ki kell próbálni.
köszi a kapcsrajzot!
![]() megépítem, kipróbálom és leírom h mi a helyzet... a nagyobb (pl 1000mikrós) kondik az esetleges a fesz ingadozások simítására szolgálnak benne, a kicsik (0,1mikrós) pedig a nagyfrekis zavarok szűrésére.... ja és szerintem hülyeség h 7 volttól müxik a kapcsolás mert ha jól tudom akkor az ilyen stabil tápoknak 4 voltal nagyobb fesz kell minimum mint amit át engednek, de javítsatok ki ha hülyeséget mondok... még egy megfigyelés a kapcs rajzal! a kondik értékei mikróban értendők nem miliben ha valaki esetleg félre értelmezné (elősször én is miliben gondolkoztam de aztán rájöttem h furán is nézne ki 1egy 1 farádos kondi a bemenetén ![]() üdw
sziasztok
Van 1 laser mp3 lejátszóm és az a gond vele hogy a menu kar/gomb "beragadt" szoval ha bekapcsolom a lejatszot nem tudom a zeneszamokat halgatni mert csak szoknek jobbfele mintha a gombot jobra nyomnam szet i szedtem kivettem a kart de ugyanaz (a kapcsolot nem szedtem ki a nyakbol csak a mozgathato reszet) szerintetek mit lehet csinalni a nyakon ezt a feliratot talaltam: tpcb 552a 505af ver 1.6drm es ezt: hy27uh088g2m azt hiszem ez a memoriaja
igen a rugot is pontosabban az egesz kart e utana bekapcsoltam RUGO ES KAR MEG MINDEN HOBELEVANC NEKUL de csak futott es futott
![]()
rövidzár az érintkezők közt?
nézd meg multiméterrel! esetleg kép közelről, szétszedve (csak azért mert én se veszek mindig mindent észre: 2 éve szilveszterkor 20 perc alatt jöttem rá, hogy nem dugtam rá a vinyóra a tápot és azélrt nem indul a gép; szóval, ha velem megtörténhet, akkor veled is,) hátha észreveszünk valamit, amit te nem
a vinyora a tapot mar is felejtettem el radugni nemegyszer
![]() de nem is igazan ertettem hogy hogy mukodik az a kapcsolo ki kit is zar rovidre igaz nem volt sok idom bibelodni vele de talan a jovo heten...
Nekem volt már rá időm, mert feljebb már írtam, hogy nekem meg kapcsolóm sincs, nem hogy fusson jobbra-balra...
![]() De annyira nem bonyolult, annyira, hogy majdnem csináltam "pót-kapcsolót" 1 rugóból + 1 gyufaszálból, de az nagyon homemade lett volna, de egy képet feldobok, az enyém így müxik, de valszeg az összes (made in china)
na persze persze ugyanaz de 1 d olgot meg mindig nem ertek a foton amit melekeltem jol latszik hogy kiszedtem a kapcsolot es ugy is fut
![]()
Üdv !
Olvasgattam a fórumon az mp3 player építők írásait és gondoltam én is leírom tapasztalataimat. Anno amikor elkezdtem az mp3-as fejlesztést, akkor én is ata wincseszterben gondolkodtam, de szerintem ez meglehetősen lassú adatsebességgel dolgozott. (akkor még csak 16f877 volt). Nembeszélve a rengeteg portlábról, amit felemészt egy ata hdd kezelése. Ekkor áttértem a CD/DVD meghajtókra, de a lábszám itt sem csökkent, ráadásul még adatpuffert is kellett volna alkalmazni, mivel a pc-s drive-ok nemnagyon szeretik a mozgatást (autó). Inkább az MMC/SD-s megoldást dolgoztam ki FAT16 fájlrendszerrel és teljesen meg vagyok vele elégedve. MP3 dsp-nek egy VS1001K-t szoktam használni. Ezzel a megoldással kevesebb portlábat használok és a pic is kényelmesen tud dolgozni, nem kell kapkodnia. Ja és a másik fontos dolog, hogy nem kell disznó tápegység mint az ata hdd- nél (5V,12V) 3v3-ról is elmegy a cucc. Az sd kártyát pedig egy kártyaolvasóval pc-ről bármikor lehet kezelni, ha másik zene kell a kártyára.. Ennél fogva az USB-nek nincs is jelentőssége, bár nem nagy dolog megvalósítani azt sem. Már nem olyan drágák pl. az 1Gb - os kártyák sem és, ha ez nemelég akkor vesz az ember mégegyet és bármikor egy mozdulat kicserélni. Autósoknak is ideális, mert nem érzékeny a rászkódásra. Röviden ennyi, remélem sikerült néhány érdekes dolgot leírnom, ami hasznára válik valakinek. ![]()
Az én érdeklődésemet máris felkeltetted. Nekem egyetlen gondom van!
Hogy a fenejbe lehet FAT16-tal dolgozni? Én már egy csomó dokumentációt átnéztem a neten, de valahogy abszolut nem áll össze a kép bennem ![]() Pedig nagyon érdekel a téma... Amit te megvalósítottál, azt hogyan tetted? Saját FAT-tábla-kezelést írtál? Ha igen, milyen prog. nyelven valósítottad meg? Ha nem saját az a része, akkor honnan szerváltad? Hirtelen ennyi kérdésem lenne. Valamint foglalkoztat még egy dolog: ugye a VS10XX dekóderek SPI interfészen dolgoznak...ha megnézzük az SD-kártyákat, azok is pont ezt a kommunikációs formát használják. Meg tud férni egymás mellett a 2 db külső IC külön-külön kommunikációja egy vonalon? Bár ez csak amolyan fél pontot érő kérdés volt, ugyanis tanulmányoztam az SD-kártyák doksijait, és azt írják benne, hogy az SPI módon kívül is lehet vezérelni, pl. 4 bites módban. Ennek az a legfőbb előnye, hogy sebességben sokkal gyorsabb, mint az SPI-módos megoldás, viszont nem olyan egyszerű kezelni, mint az SPI-t. Ezt a részét hogy látod? |
Bejelentkezés
Hirdetés |