Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   196 / 1273
(#) kadarist válasza Papi66 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szia!

Lehet, hogy összeragadt a reléje. Ellenőrizd a működését!
(#) kadarist válasza hodito hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szia!

Tipikus elektrolitkondenzátor kapacitásvesztés szokott ilyenkor lenni (kiszáradás) a tápegységben. Esetleg még forrasztáshiba lehet.
(#) hodito válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

szia
a forasztásokat már átnéztem ot nem találtam semi hibát
most már be se kapcsol kijelzi a stand bi üzemodot bekapcsolom egy katanás és semit se csinál aztán visza kapcsol szandbi üzenmodba

Mi a készülék típusa?
(#) hodito válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

lg model no:re29fb51rq
szerial no : 506maxs24482

Rajz: Bővebben: Link
A T802 "SMPS TRANS" 135V-os ágára kötött elkókat ellenőrizd (cseréld). De szinte akármelyik tápkondi (elektrolit) okozhat ilyen hibajelenséget.
(#) donzetor válasza hodito hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szia,
Forraszd át a sor meghajtás és a sorvég kört, illetve érdemes lenne megnézni és átforrasztani a 100Hz-es panelt. Általábban ezek megoldják.
péter
(#) donzetor válasza Papi66 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szia,
Ez egy cp330-as panel aminél a relé, az öt meghajtó Q805,Q806 -os tranzisztor lehet a rossz általábban.
A Q806 bázisán bekapcsolt esetben 0,7V kell, hogy mérj illetve 0-át standby-nál. Még meg lehet nézni a proci (IV01) 53-as lábát.
Remélem tudtam segíteni.
(#) donzetor válasza dragon0 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szia,
Ez a Sony-nak egy igen elbaszott terméke.
Először ellenőrizd az R618 (270K), Q602, D504-es alkatrészeket illetve ennél elég sokszor a proci(IC001) is elszáll, amit úgy tudsz ellenőrizni, hogy az 54-es láb és a gnd közt ellenállást mérsz. Ha 50K akkor jó, ha viszont kisebb akkor a proci is kuka (ekkor tényleg nem érdemes javítani).
Ha viszont csak ellenállás(R618) baja van akkor gyorsan alakítsd át a sorvégfokot a sony ajánlás szerint, mert ez gyári hiba.
(#) supper hozzászólása Jan 2, 2010 /

Sziasztok !

Loewe Calida bekapcsoláskor standby zöldre vált majd 10 mp múlva pirosra sorvégtranzisztor kollektorára izzót kötöttem addig világít amig a led zöld a tranzisztor mérésre jönak látszik hol keressem a hibát

köszönöm !
(#) sfatzoltan hozzászólása Jan 2, 2010 /

Sziasztok.Van egy Philips tv-m 29pt825b/00 a probléma az,hogy nem kapcsol be.Készenléti van csak egyszerüen nem tudom elínnditani nem reagál semmire ha valaki tudna segíteni megköszönném.
(#) zombee hozzászólása Jan 2, 2010 /

Sziasztok!

Vestel CTV 5131 TV-met sikerült megjavítanom, a sorkimenő trafót kellett kicserélnem. Köszönöm a segítséget!

Pár apró gond sajna mégis akad amit nehezen bírok felfogni.
Az eredeti sorkimenőn lévő szám: 30002051
Helyére egy JET gyártmányú HR7950 került.

A trafók nem egyeztek, kettővel több lába volt. Az egyik a 10V feliratnál, aminek megvolt a helye, és nem vezetett sehová. A másik a képfény/fókusz potik alatt volt. Az eredeti trafón gyárilag a GND feliratú lábra csatlakoztatták(csak kimérni tudtam). A panelen is megvolt a helye, sajnos kb. 2mm-rel odébb, és szerencsére az is a GND-re volt kötve.

Bekapcsoláskor ugyanaz a sípolás fogadott mint azelőtt, szerintem kicsit hangosabb mint kéne. Fel kell tolni a hangerőt hogy elnyomja valamennyire.
Ha a SCREEN-t magasra állítom be, a kép először rózsaszínes lesz, majd elborítja az egészet a ciánkék, és csak utána jelentek meg a visszafutási csíkok. Szinte teljesen minimumra kellett állítani hogy jó legyen. A fókuszt meg olyan pontosan állítottam be hogy már-már pixeles a kép...

Olyan gondok vannak, hogy néha a kép egy pillanatra elsötétül, illetve vízszintes csíkok szaladgálnak fel/le a képen, a kép tartalmának megfelelő színben.
Az OSD menü erőteljesen remeg föl/le, de a teletext nem.
A kép is kicsit el van nyújtva, a jobb széle nem is látszik. A kép szélessége egy-egy területen a világosságától függően változik, azaz menet közben nyúlik a kép. Ez utóbbit más TV-ken is megfigyeltem már. Lehet valamit tenni ezek ellen?
(#) kadarist válasza zombee hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!

Hát igen, a Jet a legolcsóbb kategória, nem a legpontosabban van megtekerve. A Eldor jobb márka. Szervízmenüben lehet állítani a képgeometrián.
(#) donzetor válasza supper hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia,

Kellene egy pontos típus, mert így igen nehéz pontosan segíteni.
(#) donzetor válasza sfatzoltan hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia,

Elsőként átnézném a forrasztásokat és a hibásakat javítanám. Utána lepróbálnám a tápot a sorvég nélkül egy izzóval. Ha a táp nem jó akkor a javító kittel újra építeném.
Ha a táp jó akkor ellenőrizném a C2523-as kondit illetve a 7506-os tranyót és még a sorkimenőt is.
Ha ezek jók akkor talán kikötném a védelmet(7384-es tranyó bázis-emiter) és megnézném, hogy akkor mit csinál a készülék.
(#) kadarist válasza donzetor hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!

Végre egy profi a topicban!
(#) donzetor válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia,

Köszi, de inkább csak egy műkedvelő, régebben sokat javítottam ma már közel sem annyit,de ez a forum nagyon jó egy kis agy karbantatásra.
Viszont úgy láttom Te is eléggé benne vagy.
péter

Csak hobbista vagyok. Mindig hoznak valami roncsot...
(#) donzetor válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szerintem mindenki így kezdi és utána nincs megállás.
Mindig jön a következő hulladék és így tovább, a végén meg már megvan a rutin.

Látom hasonló a fejlődési pályánk
(#) Papi66 válasza donzetor hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Köszönöm a segítséget de sajnos még nem volt időm megnézni, de holnap sort kerítek rá. Az érdekes, hogy készenlétből bekapcsolható a távirányítóval, kikapcsolni viszont már nem. Nincs esetleg kapcsolási rajzod hozzá, az megkönnyítené a keresgélést!
(#) kadarist válasza Papi66 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!

A rajzot innen letöltheted: Bővebben: Link
(#) dragon0 hozzászólása Jan 2, 2010 /

Helló ! sony kv25re10k tv
azt szeretném megtudni hogy eldor márkájú sorkimenö milyen minöség és hogy egyáltalán jó e ehez a tv hez mert úgy látom eltér a gyáritól mellékelek egy képet köszönöm az edigi segítséget neki futok még egyszer

16799HQ.JPG

(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!
Persze, hogy jó az Eldor. A HQ-nál is ilyen van ehhez a típushoz.Bővebben: Link
(#) marciart válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

szia

Ugyan ez a tvé. Ki kapcsoltuk és miután vissza akartam kapcsoni beindult azt egy 5 másodperc mulva kikapcsol. Lehet hogy a szervíz menüben állitottam el valamit?
(#) Papi66 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Köszönöm ez nagy segítség lesz! Az eredményről majd beszámolok!
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Akár még az is lehet. A képcső típusát nem állítottad el a menüben?
(#) kadarist válasza Papi66 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Várom a fejleményeket!
(#) donzetor válasza dragon0 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

A procit mindenféleképpen ellenőrizd mert ha rossz, akkor elég drága lesz a javítás.
(#) zombee válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

És a szervizmenüt hogy tudom előhozni?
A "normál menü" nem tartalmaz képgeometriát...
Következő: »»   196 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem