Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   23 / 601
(#) magitor válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Én is úgy értettem, hogy nem magától lesz szegény urán plutónium, hanem hogyha már kiégett üzemanyagcellát állítasz oda, mert ezt például még be lehet szerezni. Bár nem az egyszerű kategória persze, de el sem képzelnétek mennyire nem figyelnek oda ezeknek az anyagoknak az elhelyezésekor, illetve kezelésénél, amikor "kikukázzák". Viszont láttam régebben weboldalt ahol kis kiszerelésben uránt árultak.
(#) Collector válasza magitor hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Az unitednuclear.com-nál még polonium 210-et is lehet venni. De nem szállítanak külföldre. Tórium oxidot meg kilós kiszerelésben is lehet akár venni.
(#) kadarist válasza Collector hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Kórházak vásárolnak ilyen sugárzó anyagokat sugárterápás alkalmazásra.
(#) _BiG_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Szervusz!

Nyugodtan szólj bele, nem baj az, sőt!

Én a gáztartályt, mint analógiát hoztam elő, amit mindenki megért, mert a még fel nem derített vákuumenergiával példálózás újabb sikongatós lábrázást válthat ki némelyekből De ha ilyen példa kell, házi feladat: nézz utána a Casimir-effektusnak. Ezt fizikailag igazolták, a magyarázata is megvan.

De hogy esztergáljam kicsit a szerinted nem gömbölyűt: vonatkoztass el a hétköznapi tartályoktól és képzelj el egy világegyetem méretűt, amit még a Jóisten szusszantott feszesre anno, mondjuk a 6. napi bableves hozadékaként. Azaz nem neked kell visszapumpálni, ne is törődj vele. Ott van és kész. A víztározót és a szelet se te töltöd-fújod, csak használod, ami van. Az "ingyenenergia" szempontjából csak az a bibi hogy a két szép szemünkért nem válik szét a Vörös-tenger, nem kezd a szimmetrikus, homogén erőtér pedálozni. Hanem nekünk kell olyan feltételeket, körülményeket szabni a kicsatolóval, hogy ott megszűnjön az egyensúly: azaz a gép kinyissa a "csapot". De ehhez a "csapnyitáshoz" nem kell akkora energia, mint ami kijön a "csapból". Így már vili?

Mint mondám, analógiát állítok fel. Nem az a célom, hogy pontos magyarázatot adjak (ezt még nálam okosabbaknak sem biztos, hogy sikerülne), hanem az, hogy valamiképp érzékeltessem, miként lehetne ezt megérteni - meg én is miként értettem meg. És azért hoztam elő a tartálycsap analógiát, mert ezt mindenki kipróbálhatja egy palack sűrített levegővel. Vagy beül egy markolóba és egy kar két ujjal való elmozdításával kimarkol egy tonna földet, mert a hidraulika nyomása rendelkezésére áll - most ne kezdj kérlek "nemgömbölyűzni" a markoló meghajtásának energiaigényéről, mert nem erről van szó

Idézet:
„kiáramló gáz persze nagyobb munkát végez, mint amit a csap kinyitására fordítottunk”

De örülök hogy megértetted azért, amit írtam.

Üdv!
(#) _BiG_ válasza uli hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Szervusz!

Örülök, hogy örülsz Én dehogy akarok veszekedni... Rövidre zártam egy értelmetlen kötözködést. Nem etetjük a trollt, ugye...
(#) hapro hozzászólása Jan 12, 2010 /
 
Kólával működő telefon: Bővebben: Link
(#) Stadi hozzászólása Jan 15, 2010 /
 
Nem gyenge ez a toll:

Magyar oldal
A gyártó oldala

Bár az ára kissé borsos.
(#) szamóca válasza Stadi hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
(#) _BiG_ válasza pucuka hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Idézet:
„Ahogy mondani szoktam az elekromágneses energia a vezeték mentén terjed, ha nincs akkor egyenesen.”


Az egyenes terjedésre érdekes választ ad a természet...
(#) hapro hozzászólása Jan 19, 2010 /
 
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Nem gyenge a pali...

Bár végülis, ha viaszhengerből lehet hanghordozót csinálni, akkor csokiból miért ne lehetne?
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Az első gondolatom az volt mikor láttam, hogy én nem enném meg a helyében, bár neki ez nem olyan érték mint nekem lenne. Valószínű a tűt se tenném rá, nehogy elkoptassa a csokit.
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Ő egyszerűen önt magának egy másikat. Szerintem nem minden csokiból lehet ilyet önteni. Illetve az öntvény sem lehet valami tartós.
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Ilyet csak az alpesi Mil..-ból lehet.
(#) zolika60 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Szerintem csak addig bírja az igénybevételt amíg hideg. Ha nem frissen a hűtőből tenné fel a lejátszóra nem hiszem, hogy bírná. Főleg egy szép nyári napon. :yes:
(#) moltam hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
(#) dokidoki hozzászólása Jan 21, 2010 /
 
Sziasztok!

Gondoltam itt jó helye van a mai történetemnek.
Napok óta tapasztaltam az internetkapcsolat silány viselkedését. Pingelve jobbra balra kb 10% veszteség, de néha jóval több is volt. Alapesetben a veszteség 0% kell, hogy legyen.
Valami belső indíttatásból vezérelve, megpingeltem a routerem átjáróját, a veszteség ugyanúgy megvolt, minden 10. csomag elveszett, 2006-óta szolgált engem, egy dlink360t , és hozzá egy SMC7004vbr router, sose volt velük gondom, főleg a routerrel mert abból többet is fogyasztottam az elmúlt 7 év alatt.
Másik gépre rádugva a smc routert, és pingelve azt, a hibajelenség megmaradt, nem változott se pihentetve, se resetelve az eszköz viselkedése.
Gondoltam itt az ideje a szétszedésnek mielőtt elrohannék egy újat vásárolni, kiporoltam a belsejét, de más gyanús dolgot nem láttam rajta.
A tápegysége, 9Volt váltófeszültséget ad le, ebből belül lesz kb.: 12 Volt egyen, ezt szűrik, és utána egy pici kapcsolóüzemű tápegység áramkör előállít 3,3Volt-ot, és egy áteresztő tranzisztornak látszó eszköz 1,85Volt-ot készít. Ránézésre rendben volt ez is. (Majdnem szkóphoz nyúltam, de inkább páka lett belőle.)
Ennek a környezetében, volt szűrve 4 darab 47mikró 16Volt kondival. Kezdésképp kivettem az egyik ilyen kondenzátort és mérve 4,9nanoFarádnak mértem, és mindegyik ilyen értékek között szórt. Először nem hittem el, ellenőriztem egy másik kondit a dobozból az korrekt volt. A többi kondit is megvizsgáltam, de a harmadik jó kondi után feladtam a további vizsgálódást.
A 4 darab hibásnak talált kondenzátor cseréje után, visszaállt a rend, teszteltem egy kis ideig, de 6200 kérésből egy sem veszett el, 0% veszteség.
Remélem, pár évig ismét húzza majd. De lehet, hogy a dlink360 lesz a következő áldozat, mert az még régebbi jószág. De azzal eddig semmi hiba nincsen.
(kopp-kopp)

Bocs a hosszért, gondoltam itt elfér, tanulság -képpen.
(#) elektrorudi válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Köszönjük az értékes leveledet.
Nekem pont ugyan ilyen eszközeim vannak.
Még a koruk is azonos
Legalább tudom hová kell majd nyúlni, ha eljön az idő...
(#) bundibacsi válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Én ventillátoros hűtést csináltam az enyémbe azóta nem szakad meg a net előtte félóránként biztos megszakadt.
(#) titi válasza bundibacsi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Mostanában engem is dobálgat...úgy látom, lassan itt az ideje, hogy felnyissam...
(#) dokidoki válasza bundibacsi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Helló!

Nekem, ez a ledobálósdi, 2005 környékén jelentkezett.
Akkor egy dlink604 -est nyűttem épp. Igaz csak speciális esetekben szórakozott velem de akkor nagyon.
Ennek a megoldása egy firmware frissítés lett, utána semmi baj nem volt vele. (igaz nyáron sokszor melegedett rajta a fagyos söröm... volt hogy majdnem belefolyt a pára)
Csak az élet úgy hozta, hogy az asszonykám kipróbálta szünetmentesről az 1600W-os porszívót, akkor eldobta az agyát. Teljesen kitörlődött a routerből a szoftver. Csak egy sima oldal jelent meg semmi csicsa, de lehetőséget adott visszatölteni bele a firmware-t. Bár a kapcsolóüzemű adaptere önálló életre kelt, hol működött, hol nem, nem sikerült rájönnöm miképp gyomlálhatnám ki belőle a bolondériát. Kölcsönadtam, szívjon vele más.
(#) SALáta válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Olyat már én is csináltam, nekem csak a gép rosszalkodott meg a szünetmentesbe letiltott a védelem-gondolom- és fél óra múlva kapcsoltam be utánna. Azóta is jó lenne de most nincs itthon mert a szülői házba maradt a szünetmentes.
(#) Stadi hozzászólása Jan 21, 2010 /
 
(#) rockersrac hozzászólása Jan 22, 2010 /
 
Szívesen laknék ilyen helyen! Csak hát biztos nem olcsó
(#) zolika60 válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Nekem légópincének tűnik. A hegy meg akkor is szép lenne ha hagyományos házban lakna. Mondjuk egy szomszédos faluban (Szentkirály) jártam egy dombházban. Az jól nézett ki.
(#) elektrorudi válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Nem hogy örülnél, amiért a feleséged szünetmentesen porszívózik !
(#) dokidoki válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Hát igen, nem egyszerű. Majdnem mosolyszünet lett a vége, mert nem dicsértem meg.
A szépség az egészben, hogy a router tápja megbolondult, + újra kellett tölteni a szoftverét. Ráadásul elmentem venni egy másik szünetmentest, mert az meg folyton kikapcsolt, és nem tudtam rábírni a folyamatos működésre.
A új ugyanolyan szünetmentes, manuálját elolvasva kiderült, hogy semmi baja nem volt neki. Csak valami green módban indult, és energiatakarékossági okból kikapcsolta magát. Így lett kettő szünetmentesem...
Tovább kell nyomni a power gombját míg kettőt csippan, és akkor vált normál módra. Mivel a csipogóját volt az első dolgom kiirtani belőle, így feledésbe merült ez az indítási mód. A négy elosztóból kettőben van szabad hely, egy a szünetmenteshez csatlakozik, a másik szabad hely, pedig elé... Szerinte egyformának látszott... (végülis igaza volt, nehéz volt elismerni)
(#) hapro hozzászólása Jan 23, 2010 /
 
http://mellbimbo.eu/view-a29352f2a4bc5e1c90bb6aa7ca3752de.html
Itt már pedig rend lesz, szólt a nagymama és...
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
S amikor ezt a fegyelmet művészien csinálják: Link
(#) hapro hozzászólása Jan 26, 2010 /
 
Figyelem!
Aki nem tudta volna eddig, ezek a minőségi és profi zenehallgatás kellékei: Bővebben: Link
(mp3)
Következő: »»   23 / 601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem