Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   37 / 214
(#) csépé hozzászólása Jan 6, 2010 /

Jó estét mindenkinek.Most akadtam erre a fórumra,üdvözlök mindenkit.Átböngésztem a fórumokat de nem találtam választ a kérdésemre.Ti itt jártas emberek vagytok.Autórádiót szeretnék venni,de nem találtam sehol fórumot ahol megkérdezhettem volna.Ezért fordulok hozzátok hátha tudtok segíteni.A paraméterek:telefonkihangosító,micro sd,usb.Olyan 30k körül.Gondolom az árból kitűnik nem valami csúcs feegységre gondoltam.A lényeg a normális telefonkihangosítás.Ha ebben tudna valaki segíteni azt nagyon megköszönném!
(#) akos70 válasza csépé hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Én mindenképp ragaszkodnék valami régi, megbizhato márkához.
Barátkozz a guglival, itt van kapásbol egy, nem is sokkal többért, mint amennyit rászánnál. Viszont cserébe jo rádiot kapnál, ami elsö ránézésre teljesiti az igényeidet.Blaupunkt
(#) oregtamas0202 válasza csépé hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Üdv. Kicsit nagyobb kört kell tenni ha jó , használható gépet akarsz. Tényleg kapható az említett ár közelében is , de én inkább egy Alpine 104-BT-t ajánlanák. Mindent tud amit kell és 2 év garancia.Öreg T
(#) szabo.eduard hozzászólása Jan 6, 2010 /

helló mindenkinek lenne egy kis gondom tudna valaki segííteni??!!!
Lenne egy gelhard gxr800-as típusu autós magnóm de nem akar világitani csak akkor ha az elektromos antenna kimenetett hozzá érintem a 12v-ho mi lehet a gond??
(#) szabo.eduard hozzászólása Jan 6, 2010 /

bocs modositom az elözö kérdésem!!!az a gáz hogy rákötök mindent ugy ahogy régebben és nem kapcsol be csak ha a elektromos antenna kimenetét érintem a +-hoz akkor kapcsol be világit is müködik is de az a probléma h ha kikapcsolom a magnót álandóan világit mitöl lehet vajon!!!!!?
(#) akos70 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Ahogy látom, azt 55 körül mérik, az már sehogysem a 30ezres kategoria.
(#) csépé hozzászólása Jan 7, 2010 /

akos 70;oregtamas 0202 köszönöm a válaszokat.Céges autóba lesz és nem léphetem túl a keretet.Nézegettem a guglit, de nem tudok eligazodni,annyiféle van.Ti melyiket ajánlanátok:Sencor
LG
Kenwood
JVC
Scott
Easy Touch
Tokai.
Az áruk megközelítőleg ugyanaz, BT,Usb kártyaolvasó.Azt honnan tudhatnám meg,hogy mekkora kártyát ill. pendr. kezel,mert erre vonatkozó adatokat nem közölnek.Elnézést a sok hülye kérdésért,de nem vagyok járatos még ezen a téren.
(#) oregtamas0202 válasza csépé hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Üdv. Kenwood-JVC és a többi felejtős.
(#) oregtamas0202 válasza csépé hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Üdv. Szerintem a Kenwood és a JVC is hasonló árban mozog mint az Alpine . A 103-104 BT viszont: USB front és hátsó,-IPOD- Bluetooht és subwoofer vezérlés. Ami a többin egyben nincs.Az összes közzül az Alpine a leg inteligensebb.Hogy mekkorát kezel azt én sem tudom. Utánna kell néznem. Öreg T
(#) akos70 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Csatlakozom. :yes:
(#) CsemanAttila válasza szabo.eduard hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Ez elég érdekes, mert az elektromos antenna vezetéken +12 jön ki! Valamit félre kötöttél. Esetleg kép?
(#) set68i válasza CsemanAttila hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Szerintem is valami a bekötéssel lehet. A világítás az én rádiómnál is úgy van bekötve, hogy ha felkapcsolom a helyzetjelzôt, a rádió világítása is elindul, még akkor is, ha ki van kapcsolva.
(#) akos70 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Nincs ebben semmi érdekes, ha oda áramot adsz, müködni fog a rádio, méghozzá kikapcsolhatatlanul. :yes:
Valoban, bekapcsolt rádionál +12 jön ki, ez természetesen forditva is igaz, ha +12-t raksz oda, bekapcsol a rádio.
(#) vgerp hozzászólása Jan 12, 2010 /

Sziasztok

Segítségre lenne szükségem .
Van egy jvc ksrt 650r tipusú autorádióm ami tud cd tárat kezelni ennek megfelelően van rajta egy mini din 8 as csatlakozó ezzel kapcsolható ra a cd tár amit meg szeretnék oldani ezen a csatlakozón keresztül szeretnék egy mp3 lejátszót kacsolni a rádióhoz.
Szerintetek ez megoldható???
és ha igen akkor hogy ?
Van egy link ahol hasonlót csináltak egy volvonál beírom a linket is.
http://volvospeed.com/vs_forum/index.php/topic/49644-write-up-alpin...c-hus/

Szerintetek a bekötés nevű kép jó megoldás lehet??
(#) szabiika hozzászólása Jan 12, 2010 /

Helló! Van egy New Orleans mp3 as autórádióm az vele a probléma hogy a rádión nem jön be semmi csak sistereg az antenna jó mert másik rádióval szól.Mi lehet a gond valami bekötési vagy valami más?a segítséget előre is köszönöm
(#) szabiika hozzászólása Jan 12, 2010 /

meg tudná mondani valaki hogy milyen volt a régi német szabványos antenna csatlakozó?de inkább egy képnek jobban örülnék meg azt meg ezt a mondatod fejtse meg nekem valaki hogy mit is kell csinálnom:antenna bekötése a német szabvány szerint található, távolítsa el a bekötött antenna adaptert az antenna belépő tokjáról.
(#) akos70 válasza szabiika hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Olyan, hogy "német szabványos antenna csatlakozo" nem létezik.A leggyakoribb a DIN és az ISO, mindkettöt rakták német autokba. Ha nem a megfelelö van azautoban, nem kell levágni, kb. 300 Ft egy átalakito.Bővebben: Link 7 vagy 8.számu
(#) Multiplex válasza szabiika hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

DIN= Deutsche Industrie Norm - német ipari szabvány.
Az autórádiókhoz szoktak adni egy adaptert ami általában pipa alakú.
(#) vakany1111 hozzászólása Jan 16, 2010 /

Sziasztok

Találtam itthon egy régi autómból származó kis kütyüt és fogalmam sincs mi is az elvileg rádióhoz való rca átalakító...
De a kérdésem az lenne mi is az pontosan?
ami rá van írva design ch11 high-low converter.
Ha jól sejtem vmi olyasmira volt a régi autómban(úgy vettem),hogy a lejátszóra rá lehessne kötni vmi mp3 szerűséget..
Szóval pontosan le tudnátok írni miért volt ez az autómban.
A képhez képest még annyi a különbség,hogy az enyémből kijön még 5 színes vezeték left+,right+,left-,right- és vmi barna kábel...

Válaszotok előre is köszönöm
(#) vakany1111 hozzászólása Jan 16, 2010 /

ja igen és még az lenne a kérdésem, hogy ez az átalakító képes e megoldani egy jvc ks-rt650r típusú rádió és mp3 lejátszó közötti kapcsolatot megoldani?
(#) oregtamas0202 válasza vakany1111 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Üdv. Szerintem ez egy RCA szűrő. Ha jó akkor a zavaró jelek a ( generátor és egyéb zavaró jelek ) a dobozba maradnak .Öreg T
(#) Inhouse válasza vakany1111 hozzászólására (») Jan 16, 2010 / 1

Line kimenet nélküli fejegység és erősítő közé való, a hagnszórókimenetből csinál line jelet.
Nem igazán köthetsz rá értelmesen MP3 lejátszót...

Üdv
Inhouse
(#) prst14 válasza vakany1111 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Ez egy magas-alacsony jelszint átalakító nemde?!
(#) YoCeE2107 hozzászólása Jan 16, 2010 /

Sziasztok
INNOCD- sek valakinek működik ez jól???
nekem lefagy, ujraindul, van hogy 30 mp-t bír van hogy 30 percet persze CSAK járó motornál, álló motornál tökéletes max +/- 1 et szorakozgat a hangerővel.
Itt a szobába kis zselés akksirol is jól működik
túltöltésre gyanakszom:-/
14,5 volt van járó motornál állítólag az a max amit elvisel...
Mit tudnék én elé tenni hogy 12v-ot kapjon?
hát én egy fesszabályzó ic-n gondolkozok 12V2A
Mert ebbe egy TDA7377-es(gyári adat 30W) van no meg ráirva hogy 4x50W hogy nem le az arcuk...
és még a 10 es biztit is bele teszik!(de minek?)
jól át lettem b***va...

"MEDIA MARKT mert hülye vagyok"
(#) DigitalSilence válasza YoCeE2107 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Szia,
valahol előzőleg már írtam: mostanság ha elindulok kb 5 percig szól, aztán eltűnik róla minden, akkor kap egy resetet, utána képes egész nap szólni-már azon gondolkodtam, hogy kihozom a reset gombot az előlapra
az is előfordul, hogy nem tudom kikapcsolni, leszerelt előlap, és gyújtáskulcs nélkül is szól, ilyenkor is a reset segít.
(#) Inhouse válasza YoCeE2107 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Lehet, hogy nem is a nagyobb fesz, hanem a generátor zaja, vagy egyéb zajok hülyítik meg. Jól meg kellene szűrni. A stabilizátorok is simítanak, de elég kicsi a drop 12V-hoz.
Inkább meg kellene nézni az áramfelvételét (gondolom nem sok, MP3 lejátszó?), egy soros ellenállás, zener és puffer, esetleg soros tekercs...

Üdv
Inhouse
(#) set68i hozzászólása Jan 23, 2010 /

Üdv. mindenkinek!
Van egy hibás autórádióm. Bármelyik kimenetre kötök hangszórót, teljesen néma. Viszont van rca vonalkimenet a hátulján és ma rákötöttem egy erösítôt, amivel tökéletesen müködött. Arra a következtetésre jutottam, hogy a végfokja van meghalva. A kérdésem az lenne, hogy esetleg lehet más ok is ami miatt nem szól a hangszóró kimeneten, vagy csakis a végfok?
(#) vgerp hozzászólása Jan 28, 2010 /

Sziasztok

Van egy kis problémám sajna szerintem benéztem egy vásárlást.
Rendeltem egy külföldi aukciós oldalról egy fm modulatort amiről azt hittem hgy bedúgom a rádió antenna bemenetébe és már kész is van az aux in bemenet az mp3 lejátszónak.
Sajna amikor megvettem láttam, hogy nincs rajta frekvencia, na ekkor kezdtem gyanakodni és ezért is irok most .
Szerintetek ezzel ami a képen van cucc megoldható ami szeretnék?
(#) atesz83 hozzászólása Jan 29, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Az automban egy gyári Beta tipusú kazettás magno van.
Szerenék még felétenni egy Sony MP3-as lejátszot,amiben nem müködik a rádio rész és a kettőt együtt szeretném használni,hogy rádióm és cd-m is legyen,de nemtudom pontosan hogyan kell összekötni a két fejegységet úgy,hogy ne zavarják be egymást!(mármint,hogy ne kelljen ki-be kapcsolgatni őket attól függően mit akarok hallgatni)
Lehetséges ez valahogy?
köszi.
(#) Zsolta hozzászólása Jan 29, 2010 /

Sziasztok!

Autórádióba keresek átvezető kábelt. Vagy valamilyen helyettesítő megoldást.

Délután már feltettem az kérdést képekkel: szalagkábel javtása
De nem hiszem hogy javítható, azt hiszem itt kellett volna kezdeni...
Következő: »»   37 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem