Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor idefelé tart. Pedig már kezd elég jó idő lenni. Szerintem már átléptük a nulla fokos határt is.
kb 1.34999 cm a hideg mértékegysége a talajtól 75cm-re.
A fenéhe megint mellé ment ....nem láttam
Pár órán belül tutira ideér, de nembaj, úgysem mozdulok már ma ki a házból. Elintéztem délelőtt minden dolgomat és a lyukas nadrágzsebemből elhagytam a kedvenc tollamat.
Szerencse, hogy csak a toll esett ki a lyukon..
Hát, én most nagyon is szívesen kimozdulnék innen, és húznák haza, mint a vadlibák, a jó meleg otthonba.
Én meg inkább mennék dolgozgatni, ha volna hova.
::::::OOOOOOO nagy Yuk--on
"nincsen semmihez se kedvem....."....ÁÁÁÁÁ cigiszünet.
Ismerős helyzet. Apám Augusztus óta van itthon és már szétunta magát. Ő is úgy van vele, hogy menne dolgozni, mindegy lenne hova, csak ne itthon ülne. De sajnos itt nem sok lehetőség van. :no:
A helyzet a következő...
Hiradás-és számítástechmikusi végzetséggel azért ülök itthan több mint egy éve /az előző munkahelyet felszámolták/ mert ---és csakkevés munkaadó valja be--- 57 éves vagyok. Nem értem sennkinek sem kell a tapasztalat is??? Ebbe döglik bele kishazánk,,,, Azért mert valaki ennyi idős az mindjárt béna is??? Mellette ven egy elektro gépész -épületgépész szakmám is . Egyik sem gyorstalpaló iskola volt. Ja és 2 nyelven beszélek. Rohadjak meg ha értem, hogy azok akiknek kevesebb a tapasztalatuk és kisseb a végzetségük miért Ők döntik el, hogy alkalmas vagyok vagy nem egy állásra. Magyar hiba ...nem kell a szürke állomány....... Hova jutunk? miért dobjuk ki a tudást?
Múltkor volt apám "állásinterjún". Egy magát mérnöknek nevező emberrel beszélgetett, kapott egy ismeretlen gép rajzát, hogy mondjon róla valamit. Na de mit? Szabálytalan jelzések, a relét egy sima négyzettel jelölték, amiből kijön kb 8 vonal. Meg utána kérdezgették, hogy mi van ha valami nem működik, meg mit nézne meg először, stb. Hát apám nem sok mindent tudott mondani főleg, hogy azt se tudta milyen gépről van szó, mit kellene annak csinálnia, mi a feladata. Direkt ilyen szivatós dolgok, hogy véletlenül se feleljen meg az ember. Apám bő 10 évig most egy olyan cégnél dolgozott, ahol mindent cnc, stb gépekkel dolgoztak, ezeket javította. A legtöbb gépnek se rajza, se semmi nem volt, plusz már át is kötözgették, hogy menjen. Szóval ha valaki ezeket meg tudta csinálni, plusz életre kelteni több ezeréves kidobásra szánt gépet, akkor az ne tudna megcsinálni egy olyan gépet, aminek minden papírja leírása megvan?
Erről jut eszembe. Múltkor apám mesélte, hogy amikor volt bent a volt munkahelyén elintézni a papírokat egy szerelő kérdezte tőle, hogy rajzok nincsenek a gépekhez? Erre apám azt válaszolta: De itt van minden a fejemben. Érdekes dolog, hogy a cég nem tudott fenntartani egy állandó embert, de ha valami gond van, akkor külső embert ötszörös áron meg tud fizetni. Nem egyszer volt már, hogy el sem vállalták gépek javítását arra hivatkozva, hogy régi és nem foglalkoznak ilyenekkel.
Én szintén hasonló számú végzettségekkel rendelkezem mind Te, leszámítva az idegen nyelveket.
6 éve ugyan abban a cipőben jártam mint Te, pedig akkor csak 34 éves voltam, de mögöttem állt már sok év szakmai gyakorlat is, minden szakon. Rengeteg jelentkezés, sok állásinterjú, mindenhol megvoltak elégedve a tudásommal, de mégsem engem vettek fel. Aztán a 2 évnyi kínlódás végén (akkor még nem tudtam hogy vége lesz), az egyik munkáltató nagy nehezen kibökte, hogy miért nem vesznek fel. Túl sokat tudok, amit nem tudnak megfizetni. Nekik egy "gép" kell, aki csinálja a munkát és nem gondolkozik. Szerintem sajna ez a helyzet a legtöbb cégnél. Emellett az is gond nekik, hogy a vidéki hogy jár fel Pestre. Simán... 45 perc alatt ott voltam (Újpest), ahova a pesti (rákoskeresztúri) ismerősöm 2 óra alatt jut el városon belül. Akkor hol itt a gond a vidékivel?
Nálam is az a gond, hogy "túlképzett" vagyok...
Én meg Újpestről /Szilágyi u. / ról járnék, ha volna hova -- dolgozni, és azt látom, hogy ha leköltöznék balatonra akkor 40-Km-en belűl sok munkahely lenne. De én is azt tapasztaltam , hogy azért nem kellesz mert többet tuidsz, mint aki felvenne közép vezető. Ledolgoztam becsülettel 43 évet, és most se nyugdíjba se dolgozni nem tudok menni, mert "öreg, és túl tapasztalt vagyok". Egy szó mint száz ...értem , de ebbe belehal ez a nemzet. UI: májusban én is megdöntöm a 2 évet.
47 éves vagyok de u.e. a helyzet .Már százszor leírtam , hogy voltam Svácban . Ott még a 70!!! éves emberke aktívan dolgozik. A Mo-i feltételrendszer eleve ellehetleniti aki már az koromban dolgozni is akar. Az ember reménykedik hátha (bár utoljára a remény hal meg) aztán "sajnálattal közöljük, hogy nem tudjuk alkamazni.. De ez is csak 100-ból egyszer..... Talán nem véletlen a halálozási arány most az én korosztályomat sújtja nálunk. Ezen el kéne gondolkozni már
Mondom én! Apád túl sokat tud, túl sokba kerül a havi mondjuk 2-3 száz, inkább spórolni akarnak, majd a külsős megcsinálja olcsóbbért. Ja de ha havi ötször-tízszer ki kell hívni, akkor már mi az olcsóbb? Ja és egy számla leírható az adóból. Nincs utána SZTK, nincs kajajegy, nincs statisztika, nem növeli a létszámot...
Az elmúl 43 évből a "legszebb 6 évemet adtam "állami kiküldött ként" azért, hogy öregbítsük hazánk hírnevét.
Észak Jemenben dolgoztam, mikor a fiam született, és 6 évig csak fotoról ismerte az apját. Nem panaszkodok, de nem könnyü az egyenlítő, egy europai klimához szokott-nak. Ebből jól profitált " kishazánk"--vagy náhányan----/1982-/ , nekem sem voltak gondjaim, de ez semmi ahhoz képest ami ma folyik itt.. BKV..pártok ...stb.. Az már profit... amire én azt mondom rablás.
Min akarnak spórólni.......? már az élő munka olcsobb itt mint kinában.
Idejön a kinai 5 évig semmit nem fizet / közteherviselés/.. 4 év után 3 hónapra haza megy aztán vissza.... Él mint marci hevesen,,, mi meg beledöglünk.. Most meg kidobnak mint egy használhatatlan valamit, és még azt sem látni, hogy miből tovább......és hogyan?
Itt az a gond, hogy ezek a gépek már lassan 30 évesek mennek napi 8 órát, ami nem kevés. Eredeti alkatrészeket nem nagyon lehet már kapni bele, így el sem vállalják külsős cégek a javítást. Ennél a cégnél a legnagyobb gond, hogy van közel 30 dolgozó és ugyanennyi főnök. :yes: Akik szó szerint ellopnak mindent, amit csak feltűnés nélkül megtehetnek. Volt olyan hónap, amikor több száz milliós felújítást csináltak és két hónap múlva semmi nem volt a pénzből. A munkások túlóráztak, és semmi pluszt nem kaptak érte. Hajnal 5-től este 5-ig dolgoztak, volt aki még hétvégén is, hogy a határidőt tartsák. És ha nekik sok az a 80 ezer Ft-os fizetés, és inkább leáll a munka egy elromlott gép miatt, akkor hajrá. Amúgy is úgy néz ki, hogy bezár a gyár, mert csődközeli helyzetbe juttatták. Nincs aki dolgozzon és nincs min dolgozni, plusz ellopták az összes pénzt.
Ugyan igy jártam a JABIL-nál felvételin. Buli kezd kizavartak minket az esőbe ,hogy majd szólítgatnak. Na ezt még be is nyeltem pedig egy 7 éve történt lábműtétem óta nem tudok sokáig állni. Utána egy elmebeteg teszt: két dió + egy mogyoró= hány narancs? Utána jött az un. szakmai teszt: ez milyen alkatrész az milyen. Végül elkezdett a paraszt érdeklődni, hogy mi az USB. Modtam benne van a nevében is. Akár ami erről a kimenetről megy akár még ventillátor is. Jó köszönjük 2!! múlva értesítjűk. "Ül a vadász hosszú méla lesben" 2 hónap után küldtek egy levelet, hogy sajnálattal.... Ezek után mit írtam a honlapjukra névvel címmel azt inkább nem részletezem.
Gyár? Ipar? mezőgazdaság?
HÚÚÚÚÚÚ . Emlékeimből emlékszem arra, hogy ezek mik. Tungsram, Ikarus, Láng-Gépgyár, Ganz?? Emlékek. De akkor volt szakmunka. Az van ma is , csak nincs hol űzni. Na persze a tönkretett, --feketén kicsúsztatott- iparunk / piacával együtt/. Nembaj jöttek a "múltik" a szürkeállományért, és vitték a megtermelt profitot, a csúsztatások után. Csak az a baj, hogy az a pár millió munkavállaló, nem tudott sorba álni. Ha meg már elmúlt 40 éves akkor leírják.Arra nam gondolnak, hogy neki is lehet gyereke../ez engem már nem érint/és neki is fizetnie kell, ha nem tudja össze lopni, a fenntartását?.
Én is voltam ilyen idióta teszten a Samsungnál, aztán kioktattak mit nem szabad a hagymazabáló koreaiaknál tenni. Nem szabad a szemébe nézni, meg ilyenek. A munka kb robotmunka lett volna. Aztán várom a buszt a felvételiztető napon és nem jött, aztán felhívott a kölső cég és jól lehordott hogy miért nem érek be időbe, persze elmondtam mi volt. Azóta is hívnak. Semmi pénzért akartak dolgoztatni, rabszolgának nézve az embert. Ha nem adják el az országot még mindig van munkám. De minden csúcsiparunkat fel kellett számolni és eladni. A multikat meg az állam nyomja a kisvállalkozókat megöli. Ami itt van az szabad rablás! Első körben megszüntetném a munkaközvetítőköt, és a kiskönyves dolgot szigorítanám hogy ne legyen kiskapu.
Én a politikusokkal kezdeném, ideologiára való tekintet nélkül....
Egy kezem is sok ahhoz a pár emberhez aki oda való.
Na de azért már húzzúnk már be egy limitet. Mindenki nem lehet BÚNKÓ azért mert most ez az elfogadott társadalmi szemlélet, tisztelet a kivételnek, mikor volt mérnökembert látok kukázni???Itt csak most az android kell az ész!? az nem és ezen nap mint nap felháborodom mert igen sok jóérzésű embert ismerek aki perifériára került egy felelőtlen gazdasági és értékrendet nem ismerő kormányzás miatt. Inkább a csöveim...
Na jó...eleget sírtam, de ezek igazságok voltak.
Utálom, amikor szétkenik a sz4rt. (Mint ahogyan teszed ezt te is.) Miért az összes politikus felelős, miért nem azok a felelősek, akik valóban tettek ezért a helyzetért? (Mondom ezt akkor is, ha egyenként megvizsgálva esetleg valoban mindenkire igaz lenne!)
Ha így általánosítunk, akkor egyszer csak szemét lesz mindenki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |