Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Engem egy olyan motorszabályozó érdekelne, amelyikkel egy 2,2kW-os nagyflexet bírok szabályozni, úgy hogy a nyomaték állandó marad. Ez ügyben már tallóztam a neten de csak olyat találtam amelyiknél szabályozás folyamán csökkent a nyomaték, és nekem ez a nagy bajom! KÖSZÖNÖM Üdv!
Nem annyira értek ehhez, de ha jól emlékszem nyomaték az áramerősség négyzetével arányos. tehát úgy kell szabályozni a fordulatot, hogy az áram az állandó legyen. Gondolom én.
Szerintem azzal csak aszinkron vagy szinkronmotor fordulatszámát lehet szabályozni, de a flexben szerintem kommutátoros van, ahhoz meg szerintem! nem jó.
én már csináltam iet, Fűszerpaprika darálló,Narex 2,2kW. meg kell bontani forgórész-állórész
közti vezetéket közé Triac-os szab.fázis hasításal szépen harap
Igen, de a nyomatékod állandó volt? A csökkenő átlagáram nem okoz nyomatékcsökkenést?
hali._ mire kell a cuccos neked ? Nyomatékot nem tudtam mérni.
Nekem meg volt (faragva) a flex, BNC dugalj ( ezvolt kéznél)+1kapcs volt a flexben(norm flex vagy darálló) 1 80cm magas 35cm átmér.tartály alján csapágyház,tengely amit rá tudtam csavarni a korong hely. jól harapott. 8500f/min. Eredetileg 1 1800W Axiális köszörűre terveztem ,de mikor megette a rotor tengelyén a fogakat akkor jött a nagyflex
Megbízható módon pl fordulatszám-arányos feszültségképzéssel lehet. Ehhez valamilyen jeladót kell felszerelni a forgórészre (pl újabb mosógépmotorokba be van építve egy tachogenerátor, ami teljes fordulaton kb 6...8V-ot ad le.)
Lehet optikai, mint az egerekben van, de ez elkoszolódik. Lehet egy kis mágnes, ami hall-elemet triggerel. Sztem talán megoldható lenne az is, hogy a kommutáció során keletkező frekvenciát valami furfanggal kicsatolni és ebből nyerni a feszt.
Abban szeretnék segítséget kérni hogyan lehetne szabályozni egy kb 200w-os 12V-os egyenáramú villanymotor fordulatszámát. A motort egy kisautóba szeretném beépíteni ami a gyereknek készülne.
Jó lenne ha fokozatmentes lenne de az sem baj ha több fokozató de az legelább vagy 7 fokozat legyen. Nem értek a dologhoz nagyon úgyhogy ha van kapcsolási rajz is kellene.
sajnos rajzom van de nem tudom feltenni, de a dolog nem anyira bonyolult. képzelj el egy triakos szabályzot ahol a motor nem az anod és a fázis közé van kötve. hanem a katod és a nulla közé. nagyon érdekes a müködése. én furogéphez használtam. egész lassu fordulatnál is kicsavarta a tokmányt a kezemböl.
Lényegében igen, de szerintem a szabályzó és a motor közzé berakok egy irányváltót azt meg tudom úgy oldani.
Tegnap kozzám került, egy 1 farádos kondi 3*7.1-es kijezővel.Elment benne a 7805 mikro rámértem 11v-ot adott ki.A fő meghajtó IC MDT2051.
Utánna néztem és Motor Control néven fut. http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/605/MDT2051.php De ez éppen fesz kijelzőként müködött. Nem találok egyik cégnél sem.Kérnék segítséget, hátha valaki találkozott vele már.
Sebi!
Most műtöttem ki egy whirlpool mosógép motort, abban van már tahcho elem, legalábbis nagyon gyanúsak a kis mágnesszerű bütykök a tengely végen, műanyagba ágyazva. Kérdés: hogyan kell ezeket a kétlábú hall-állatokat kezelni? Négylábút megtápoltam, az ok, de ezek még nem ismerősek. :no: Üdv: viczki
Mondják:"lustaság: fél egészség", mégiscsak előkotortam egy jó multiméter, sőt, a végén még egy szkópot is. A whirpool motorom plusz két vezetéke közt némi ellenállás volt mérhető (kb 70 ohm), de egy kis kézi forgatásra máris ugráltak a digitek ; nosza, nézzük a feszkót! Fordulat szerint biz' szépen ment fel az vRMS, s micsoda meglepetés, szkópon már szép szinuszos jel is látható volt. :yes: Pont ilyesmit láttam tekercses fordulat jeladóktól.
Feladat megoldva, sőt, egy szenzor megspórolva! |
Bejelentkezés
Hirdetés |