Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszönöm,majd rákérdezek az alkatrészboltban erre a tipusra. Hali
cseréltem. ezekel kezdtem a dolgot.
de a tápegységnél nincs benne a c645 kondi. ez hogy lehet?? gyárilag nincs. és az 1,2,3 mas méréspontnál se ilyen jeleket mérek.. de lehet hogy csak a szkópom nem tud ráfókuszálni. vagy nem készenlétben van az a jel... az 1 mérőpontnál inkább négyszöget mérek. de egyiket se tudom jól mértni (fut+ zavaros) nagyon régi 10mhz-s szkóp. mi okozhat még ilyet hogy nem terhelhető a táp?? mert gondolom attól hogy a sortápot figyeli attól még 100mA lehetne terhelni ezt az ágat.
leakasztva a tápkocka kimenetét terhelés nélkül méred az 5V-ot de terheléssel is 5V kéne legyen,lehet valami hibás azon az áramkörön és nagyon megszivja a tápot de mint emlitettem maga a tápkocka is lehet hibás,már jártam így,nem egy nagy összeg érdemes megprobálni.
bekötve is 5v csak elötte akkora brum van a 7v on hogy belelóg. a c655 kondi után van egy átkötés azt akaztottam le, és mértem így a teljes kimenő áramot.
ami 100mA.. rámértem a tunelra az 75mA eszik. és ha kiszedem akkor csökken a brum és nem lóg bele az 5v ba. de proceszor nincs benne. szóval még az is ráterhelne.
most hogy jobban megnéztem az öszes tápelkón ott ez a brum csak nem ennyire. mondjuk egy másik 7v os leágazáson 0.7v körüli a brum.
de ez szerintem normális érték.
Sziasztok !
Én még itt új vagyok,de mégis szeretnék egy kérdést feltenni ! Persze nagyon nagy köszönettel lennék,ha valaki tudna nekem segíteni és megoldani a problémát. Van egy kb 6 éves Samsung 100 Hz tévénk. Az a helyzet vele,hogy eddig ment és most megadta magát. A típus száma : CW28D85V Egyik pillanatról a másikra elhallgatott,elment a kép és a hang is,csak középen maradt egy szivárvány színű csík vízszintesen. Szerintetek mi romolhatott el benne és mit kellene kicserélni,hogy újra jó legyen? Várom a választ és köszönöm :help:
Szia!
Mutass egy fényképet a szivárványos csíkról!
Üdv.jólett a grundig tévém.A protector mellett 2db 25v/100mk.kondi volt kinyúlva.Mostmár gyönyörű a kép.
Milyen frekvenciás ez a brumm? Nem a táp pulzál valamilyen túlterhelés miatt?
A szkópodat mérőfejét hova testeled? Én a tuner fémházához szoktam.
Szia !
Most nem tudok róla képet küldeni. Egy kb 1-2 cm széles és egy kissé homályos színes csík van rajta vízszintesen.Holnap ha sikerül csinálok képet is és elküldöm. Köszi
A függőleges eltérítés végfokozata körül kell szétnézni. Rajzod van?
Az IC301-et és környékét vizsgáld meg. Kap-e tápfeszültséget, esetleg forrasztáshibákat keress még a nyákon. Lehet, hogy maga az IC a rossz, vagy valamelyik rá csatlakozó elkó. Olyan is lehet, hogy processzor tiltja le a függőleges eltérítést, mert valamelyik tápfeszültség nincs meg.
A rajzot innen letöltheted:Bővebben: Link
Szia !
Nagyon szépen köszönöm az útbaigazítást és holnap vagy is ma belekukkantunk. Most egy kissé álmos is vagyok és így nem igazán lenne türelem hozzá. Amit elküldtél linket azt átnéztem,de ennek a selejtes Tv-nek nem találtam meg típus szerint a rajzát. Biztos olyan szériában készült amiből kevés van és nem csináltak ennek a selejtesnek rajzot. Remélem,hogy amit adtál tanácsot az szerint megpróbálom megkeresni a bajt. Ma jelentkezni fogok és meg írom,hogy mit sikerült elkövetni ez ellen a nem normális Tv ellen ! Ha másképp nem megy akkor nem a fejem verem a kalapáccsal hanem a Tv -t ! Jó éjt és köszi.
Ne a típust nézd. Több típusnál is ugyanaz a bélés. A lefelé mutató nyílra (fent balra) kattints rá és letöltődik a szervízmanuál a rajzzal együtt. Az a jó a Te tévédhez. KS3A sasszi.
köszi válaszod már csak az lenne a kérdésem hol találom azt a adt ill. cím busz szálakat?
Az adat akart lenni, nem adt. Általában maga az STV9306A szokott beterhelni a data (SDA)és clock(SCL) vonalaknak.Bővebben: Link
alacsony freki.a szkóp picit vibrál tehát 50hz körüli de nem hálózati brum.
vagy az elkó negatívjára vagy a tunere teszem a testet. többi feszültség nem terhelt csak ez az ág 100mA perel.de már kezdem feladni a dolgot...
A tápegység kapcsolgat szerintem. Azért látszik brummnak. Valami túlterhelés az egyik tápvonalon? Primer oldali elkók? Szabályzókör jó (optó és környéke)?
optónál van egy poti és tökéletesen reagál rá.
így gondolom az áramfigyelés működik. de az optó a 120v os sortápot figyeli. így az 5v hoz nincs szerepe. elkót cserétem, ha máshol terhelés lenne akkor ott is brum lenne. és igen a táp kapcsolgat..
Akkor azért látod csak az 5V-on a brummot, mert azon van áramfelvétel, így az ottani pufferek nem tudják kisimítani ezt a lüktetést. A többi tápvonalon nincs fogyasztás, ezért a kondik simán feltöltődnek, és ott így nem mutatkozik a lüktetés. Köss egy 230V-os izzót a sortápra. így már ott is lüktetést kell mérned, ha igaz az elméletünk.
Üdv tisztelt fórumozók!
Segitséget szeretnék kérni blaupunkt PM55-43 típusu készülék javitásában.A hibajelenség.:A hang üzem közben kb 5 másodpercenként elhalkul 2-3 mp-re,Ha lehúzom az előlapi gombok csatlakozóját akkor is ugyan az a hiba,2 db elkót cseréltem a végfok körül ,hiba megmaradt,Aki találkozott ezzel a tipussal és a hibával azt kérem segitsen nekem .Előre is köszönöm Zoltán
Szia!
EEPROM-hiba vagy a hálózati kapcsoló segédérintkezője vezet át, esetleg processzorhiba, kvarc-kontakthiba lehet a háttérben. Először a főkapcsoló segédérintkezőjét kösd le, és járasd úgy.
ezt én is tudtam hogy készenlétben csak 5v ot használ ezért csak az terhelt.
erre az izós dologra tegnap én is gondoltam csak már mennem kellett. most kipróbáltam és így hogy megterheltem a figyelt sortápot,beált normálisan az összes feszültség.
ezt nem értem.. tépban mi okozhat ilyen hibát??....
van valami ötleted rá?
A sortranzisztor vezérlését vizsgáld meg! A csatolótrafót (TR501), a meghajtó tranzisztor(T502), a tápját és a csatolókondit a bázisban(C515) ellenőrizd.
szia ki csereltem az ic-t de semmi a primer oldal 120v akkor van 5v , 3,3vproci korul, csak tovabbrais st by-van.
Hello mindenki!
Lenne egy kérdésem hozzátok, mert tanácstalan vagyok. Van egy Siemens FS 977 nevü tv-m. Kezdem is egyből a bajjal.. a sortranzisztor mindig elszáll (eredetileg BU903 volt benne), és már elég sokszor kicseréltem, még nagyobb értéküt is tettem bele pl: BU508A... egy ideig mindig megy kb 1 oráig utána megint csattanás és offline a tranzisztor csutka zárlat. Én eléggé félek attol h uj sortrafot kell majd venni (külön van a sokszorozóval). Na és a kérdés hogy valami ötlet, hogy hogyan is mérhetném ki müszerrel a trafo lábait, vagy hogy is kezdjek hozzá az egészhez. Vagy esettleg a sortranyo környékén lévő elkok lennének kiszáradva? (pupos kondi nincs), vagy dioda. Ha valaki tudna segiteni megköszönném
Szia,
Elsősorban a tda8140 környékét kell alaposan átvizsgálni, mivel ez vezérli a sorvégfokot. Az összes elkót nyugodtan mérés nélkül cseréld ki. Általábban még a C506-os 560pF kondi is rossz szokott lenni-ezért azt is cseréld. Illetve még a vezérlő ic (tda8140) IS OKOZHAT ILYEN PRÓBLÉMÁT. péter
Hello mindemkinek.Kelle egy kis segitség.Van egy thomson tv ETC010,a gond az,hogy nem indul,készenlét már van, fesz rendben a stanbyled 24-et villan és kialszik.Ami hibát leltem az a R883,R884,TDA7266 az ic t még nem cseréltem ki de már kivettem,de csak nem indul.Ha valaki tud segitséget adni nagyon megköszönném.Üdv imi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |