Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   924 / 3611
(#) Georgee válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Nem, nem mentem be mert kevés a pénz. A debillel arra a amcsi cégre gondolsz?
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 9, 2010 /

Ezt a videót nézzétek. Most találtam. Nem semmi gépek ezek. Főleg amekkora füstöt eresztenek magukból. Bővebben: Link
(#) tungsram válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Sajnos igen mert tőlem senki nem utálja őket jobban. A jelszó: dolgozz paraszt tiéd a jövő. Csak én látom a nejemet összeesve hazajönni a munkából. :gumicsirke:
(#) tungsram válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Na ezért köhögünk mi a b.. jenkik miatt. Látszik az az egész országukon , hogy nincs történelmük .. Csak az indiánoknak van azokat pedig megvették kilóra, elnézést fontra..
(#) mateakos hozzászólása Jan 9, 2010 /

A képeken az újrahasznosítás nemes példája látható.
(#) mateakos válasza mateakos hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Régen lenni drága elem, moszmár lenni olcó elem.
(#) zolika60 válasza mateakos hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Különben is ugyanazon a gépen készülnének, csak most olcóra volt igény.
(#) Georgee válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Hallottam róla jót is, bár inkább negatívat. Még jó, hogy nem vettek fel oda. A szabadnapodon is képesek behívni túlórázni
(#) tungsram válasza Action2K hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Válasz a múltkori hozzászólásodban a munkaügyben. Na én ezzel mit kezdjek aki látni fogod ki..
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ez megint egy szemléleti probléma. Mi a baj a "jenkikkel"? (Egyáltalán miből gondolod, hogy jenkik azok, akikkel a bajod van? Nem minden amerika jenki!)
De...
Gondolom, a fő gond az, hogy keveset fizetnek, és azért az éhbérért is kihajtják a dolgozót.
Kötelező ott dolgozni? Nyilván nem.
Nincs másik munkahely, ahová el lehetne menni onnan?
Na, ez a baj! De erről nem tehet egyetlen munkahely sem, vagyis egyetlen munkaadó sem, hogy ők egyre kevesebben vannak, és szinte mindent megengedhetnek maguknak, mert mindent megengednek nekik. A kormány feladata lenne, hogy ezeket a feltételeket rendben tartsa, hogy az ország "élhető" legyen. A munkahely olyanná válik, amilyenné engedik.

(#) tungsram válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Hát pont erről van szó. Ez egy szemét multi aki itt mindent megtehet mert van száz csicskása itt aki a s@gét fényesre nyalja. Én is voltam már felvételizni de erről már korábban írtam. Én viszont nem vagyok s@gnyaló. Ha nem tetszik nekik tehetnek egy szivességet..
(#) SALáta válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

A legrosszabb ha hazai főnökség van, képes a szájából... ha fütyülnek neki úgy ugrál és ami még rossz szemrebbenés (mérlegelés) nélkül utcára tesz. Van helyetted 100 a kapuban és ilyesmiket mond. Senki sem pótolhatatlan így vannak vele, ha meg kirúgnak egy szakembert hiába jön helyette más de annak sok sok idő a betanítása. Összefogás meg nincs.
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Van az USA-ban rokonom aki régebben felhívatta magát mint inkább visszahívott volna, hogy mi van veled te...Én nem ,hogy nem szeretem őket de most már egy szinten utálom is őket. Gyökértelen ország gyökérletlen nemzet. Lásd a hős katonáink IRAK-ban. Vajon miért mentek oda ha nem a kőolajért..
Nem segíteni hanem uralkodni akar és ezt akarják egész Európában is a mocskos RAP-zenétől kezdve a b@zi krimijükrön keresztül érvényes mindenre.
(#) tungsram válasza SALáta hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Sajnos míg lesz egy s@nyaló addig itt rend nem lesz. Lehet itt bármilyen pártpolitika amíg nincs egy megegyezés addig csak káosz várható. Leírtam bár én személyesen a mutató jobb oldalára húzok már fiatal korom óta ami, a mostani értékrendet nézzük akkor nem véletlen..
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Nem is mondtam, hogy szeretni kell őket, vagy bár kit. Csak a tünetet ne keverjük össze a hiba okával!
(#) SALáta hozzászólása Jan 9, 2010 /

Most csinálok egy forrasztót, már majdnem minden megvan hozzá de még keresni kell kábelt. Meglepett mennyire jó ez a 24 V Ersa páka, öröm vele forrasztani csak kellett bele egy hegy. Hihetetlen szép forrasztásokat lehet vele csinálni. Azt hiszem a fharenheitet elteszem.
(#) zolika60 válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Idézet:
„Lásd a hős katonáink IRAK-ban. Vajon miért mentek oda ha nem a kőolajért..”

Dehogynem, mint ahogy rövidesen Jemenbe is. (Hiszen ott is feltűntek a "terroristák")
(#) DuMatyi válasza SALáta hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ilyenkor azért megnyugszom kicsit. Az ERSA és a WELLER a hetvenes-nyolcvanas években a non-plus ultrája volt. Egy hegy, ami 2000 Ft, kibír 3-5 évet. A solomonba igaz, hogy 400 Ft, de félév után csere volt a suliban. Aki precízen akar dolgozni, az a következő műszerektől nem sajnálja a pénzt: forrasztópáka, oszcilloszkóp csípőfogó, ónszippantó, csipesz, csavarhúzókészlet. Amit így leirtam egy kicsit soknak tűnik, de egyszer kell megvenni. Először gagyival kezdtem, és utána ilyen sorrendben cseréltem: forrasztópáka, oszcilloszkóp. A többi most jön, és én csak 10 éve nyúzom a pákát, ezt is vegyétek figelembe!
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Megjöttél?
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ezt kérdezted már máshol is csak nem hiányoztam? :hide:
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ersába nem kaptam hegyet a fharenheit hegy viszont elég jó. Most labortápról ment, van egy pici toroid igaz 27 V ad le de nem akarom szétszedni, talán teszek bele két diódát. Nagyon jó páka, még ezzel a Fharenheit heggyel is tökéletes. Igaz azon picit csiszolni kellett, sajnos hegy az nem volt hozzá. A poén hogy ezerszer jobb mint az említett állomás és csak a páka olcsóbb volt, trafó meg van elég picike. Már most meg vagyok elégedve vele, szép forrasztást csinál. Ezek után nekem hőfokszabályzós nem kell.
(#) Müszi válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Matyikém, nagyjából igazad van, de szerintem nem kell méregdrága Wleller pákát és műszereket venni. Már több mint fél éve megvan a Solomon pákám, és teljesen szépen lehet vele dolgozni, még az SMD-vel is boldogulok ezzel a pákával. Én se sajnálnám a pénzt drágább, műszerekre, és szerszámokra, de mivel nincs sokunknak keretje márkás szerszámokat venni, így maradnak ezek, amikkel ugyanúgy lehet szépen dolgozni, mint márkásabb társaikkal.

üdv: Müszi
(#) SALáta válasza Müszi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Én személy szerint 2000 forintért vettem, egy ilyen szerszámért az nem pénz. Kb solomon ára. Ez nem drága.
(#) DuMatyi válasza Müszi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Müszikém, nem értesz. Emlékszel mit mondtam amikor ott voltam nálad? Azt, hogy ha nekem ilyen műhelyem lett volna... Azaz te most ennyi idősen felszereltségben előbb jársz mint annó én ilyentájt. Vedd figyelembe, hoyg hány éves vagyok, és Te hány éves vagy. Például normális lemezjátszóm 2 éve lett, és a műhelyem felszerszámpozására pl. az elmúlt évben nem is költöttem. Mindent türelemmel és fokozatosan. Annak nincs is jó vége, ha az ember belecseppen egy hiperszuper laborba. Elmarad a tanulás, amit pl. az n-edik hanggenerátor vagy HF mV mérő építése közben szerzel. Emellett nem is becsülöd meg annyira, mint ha a Te verejtékeddel készül. Emellett ha például megépít az ember egy voltmérőt. észrevétlen megismerkedik a működési elvével és a kezelése alapjait is elsajátítja.
(#) Müszi válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Matyikém ezt nem is vettem figyelembe, igazad van
(#) DuMatyi válasza Müszi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Azt hiszem az előző hozzászólásban összefoglaltam a hobbynk lényegét. Elég jól. A mV mérő helyébe mindenki illessze be, ami neki tetszik. PIC-es frekvanciamérőt, avagy erősítőt, esetleg bármi mást.
(#) Ricsi89 válasza Müszi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Nekem a Solomon pákába eredeti hegy van még, de már alig lehet vele forrasztani. Igaz, hogy van már több mint két éves is, de mára annyira égeti az ónt, hogy lehetetlen vele dolgozni. Régebben, amíg még nem ment végleg tönkre egy weller hegyem, azt használtam benne, volt az a hegy biztos 10 éves és jobban forrasztott, mint a gyári. Csak sajnos közben az is tönkre ment. Pár napja beüzemeltem a majdnem új welleremet, egy élmény volt vele forrasztani. A wellert úgy kaptam ,hogy "becserélték" egy rosszra apám volt munkahelyén. A rosszat leadta amikor elengedték a pár éveset meg hazahozta. Ha így nem lenne ez, akkor is vettem volna egyet valamikor, mert aki egyszer forrasztott vele, az tudja, hogy mennyivel jobb ,mint egy solomonnal. Itt nincs olyan, hogy alacsonyra vagy magasra veszed a hőfokot és nem tudsz rendesen forrasztani olyankor. Mindig optimális a hőmérséklet.
(#) VIM hozzászólása Jan 9, 2010 /

Sziasztok!
Most kaptam ezt a kis baki összeállítást. Nyolc perc felhőtlen kacagás, jól jöhet ebben a borongós, szőttyörgős időben.
Bővebben: Link

VIM
(#) SALáta válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Pontosan!
Ugyan ez a helyzet az ERSAval is, volt régen ugyan egy 6 V ersam de elhalálozott 6 év alatt "hűtlen kezelés" miatt. Olyan szépen terül a cin hogy álom vele dolgozni, azt hiszem ha pici hely is van a trafónak a fharenheit állomásba beleoperálom, vagy csinálok neki egy pákatartót.
(#) Ricsi89 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Igen, nem semmiért van ilyen áruk. Kezdetnek jó a solomon páka is, amikor még tanulja az ember a forrasztást. Viszont az igaziak ezek a jó minőségű pákák. A hegy sem 400Ft bele, mint a solomonba.
Következő: »»   924 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem