Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Infra távirányítós bemenetválasztó, és hangerőszabályzó
Témaindító: Zenner, idő: Nov 3, 2008
Témakörök:
Szeretnék egy ilyen bemenetválasztót épiteni, de relékkel. PIC nélkül! Relékkel se baj. Az erősítőbe a bemenetválasztók ilyen IC-kből áll: TC9164, TC9162, és egy M37470M4-189SP. Az utólsó IC-be mennek a nyomógombok. Azt nagyon megköszönném ha valaki egy kapcsolást összedobna, nagyon megköszönném!!
A régi ic-vel akarod, vagy jó lenne más is? Elég az öt csatorna?Jó lenne egy pár fénykép a készülékről. Amit én találtam azt csatolom. Egy kicsit pontosíthatnád az elképzelésedet.
Miért nem jó a PIC-es? Sokkal egyszerűbb...
Szia Vicsys!
Nekem jó lenne csak azt se tudom mi fán terem . Nagy dolog lenne amúgy? kapcsolást tudsz mutatni?
És a PIC-hez milyenégetőt vagy egyáltalán mit kéne csinálnom? ezt meg lehet csinálni öt csatornásra? plusz némítás meg valami LOUDNESS amit nem tudok h mi.
A picet beégetem neked vagy valaki akinek van programozó berendezése. Te is építhetsz magadnak, ha később is akarsz PIC-el foglalkozni.
Meg lehet csinálni. A loudnes-t inkább a hangerő potira szokták ráépíteni. Itt olvashatsz róla.
Amit belinkeltél, ott a letölthető nyákterv biztos, hogy az amit fel akartál rakni? Valahogy nem egyezik a kapcsolás a nyáktervel
Hmmm. Tényleg elrontottam. Köszi, javítom.
Vicsys, azt meg lehet oldani, hogy 12V-os relével menjenek? Abból sok van itthon.
különtápról. Nem az 5 voltra kötném hanem a 12-re. Szerintem megoldható. csak nem fog bezavarni valamiben?
Naná, hogy igen!
de a testeket még véletlenül se kössem össze igaz?!?! Amúgy remélem nem baj ha átalakitom a tervet saját célra
De igen! A testeket össze kell kötni.
Oké.
Hello!
Érdeklődhetek, hogy a leegyszerűsített távszabályzó milyen stádiumban van? Szívesen olvasnék róla. Köszi!
Vicsys, ha lesz egy kis időd átnéznéd légy oly szíves? Köszi
Dobozolok, kötözgetek...
Nagyon szívesen! Mit?
Aminek én estem neki az úgy néz ki hogy bemeneteken soros kondi onnan be megy a bemenet választó ic-be az egy CD4066BE onnan még egy soros kondival megy a digit. potiba ami egy DS1669, erről egy kis TL071-es elő erősítőbe és egy szűrőbe onnan megy a kimenetre.
Ez nekem 5.1 ben van megépítve tehát 6-szor abból 5 egyforma szűrő ami a közép és a magasokat engedi át, és 1 ami csak a mélyeket. Az egészet egy AVR vezérli, van rajta egy kijelző és egy RC5-ös vevő, és egy sima univerzális távcsit használok hozzá.
Nos, a védő diódákat nem látom a reléknél (talán beépített?) és a +12 valamint GND is hibásan van jelölve. Nem látom az átkötéseket a relékhez. (Amik egyébként nem is kellenének...)
Csatolom a jav. verziót.
Húha Látom, jól haladsz! Jól néz ki. Erősítő is lesz benne valami?
a feliratot fordítva csináltam, diódákat meg elfelejtettem. Köszike! Mennyibe kerülne a PIC + ha te felprogramoznád?
Nem. Mint láthatod ez egy be és egy kimeneti RCA. Amolyan infrás hangerő szabályzó. Ami pluszba van még, az a plazmacsöves kivezérlés mérő.
Azt felismertem nagyjából, de nem mertem tippelni
Az erősítő amibe bele fogom építeni, power nyomógombal kapcsol be. Gondolom ezzel a kapcsolással nem lehet már meg csinálni?! Keressek egy "Be-ki kapcsolót egy nyomógombal? Van eccerűbb dolog is van?
Lehetne éppenséggel rajta, csak akkor már PIC-et kéne cserélni valami nagyobbra, mert elfogytak az I/O-k
Van olyan kapcsolás, ami egy impulzusra meghúz egy relét, a következőre pedig elengedi. Simán megoldható pár külső alkatrésszel, így nem lesz 15féle program.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |