Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fényérzékeny kapcsoló

Témaindító: patty, idő: Jan 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) patty hozzászólása Jan 17, 2007 /

Helo. Letezik olyan aramkori elem, vagy megvasarolhato kutyu, amely csak akkor engedi at az aramot, amikor pl. infravoros fenyt kap? Koszi
(#) nyulbul válasza patty hozzászólására (») Jan 17, 2007 /

Igen
(#) patty válasza nyulbul hozzászólására (») Jan 17, 2007 /

Akkor jo...
szia...

Azt is megmondod h mi az, es milyen neven kereshetem egy elektronikai uzletben? Koszi
(#) t.b.s. válasza patty hozzászólására (») Jan 17, 2007 /

Igen, a neve fotocella!

A lényege, hogy a fotocellával az áramkör meg van szakítva, és a kör csak akkor zár, ha fotonok érkeznek a fotocellára!

ezeket találtam még:
http://www.hobbielektronika.hu/lexikon/fotocella.html
http://www.kapunyito.hu/fotocella.htm

remélem tudtam segíteni!
(#) nyulbul válasza patty hozzászólására (») Jan 17, 2007 /

Ne haragudj de ezt nem hagyhattam ki.
Én is nagyon kezdő vagyok, ezért inkább megpróbáltam volna körülnézni az KERESŐ-vel,ugyanis ezen az oldalon rengeteg jó leírást találsz,több félét is.
Ha bele olvasol a fórumba rengeteg tippet találsz a működtetéséhez és/vagy a helyettesittéséhez, persze ha előbb megírod hogy mit szeretnél csinálni,milyen feszültségen,milyen távolságon stb stb.
Ha bemész a boltba és veszel egy fotocellát...............hát avval még nem vagy kint a gödörből.

Bocs és elnézést.
(#) patty válasza nyulbul hozzászólására (») Jan 17, 2007 /

Ugyan mar En sem hagytam volna ki..most tanulanyozom..Koszi
(#) Andrew8 hozzászólása Máj 11, 2012 /

Sziasztok. Az én kérdésem hasonló lenne, csak fordítva . Van olyan alkatrész, ami fényre zár, sötétben nyit? egy telefon aksirol szeretnék 4 ledet világíttatni, és azt szeretném, ha csak sötétben világítana.
(#) kadarist válasza Andrew8 hozzászólására (») Máj 11, 2012 / 1

Szia!
Keress így: Bővebben: Link
(#) Andrew8 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Köszönöm. De én nagyon kezdő vagyok még, ezért nem nagyon értem. Illetve nagyon kicsiben kéne. Bővebben: Link ez talán jó lenne, csak nem nagyon éretem . Meg ez 9V-os
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem