Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a válaszokat!
És milyen segédeszközzel lehet beállítani a parabolát? szögre meg magasság fokok meg ezek. Hallotam valami motorról. Az jó?
Ha több műholdból akarsz válogatni, akkor az jó Neked, de a motort is be kell állítani, sőt a beltérit is hozzá idomítani.
A sima antenna beállításához max egy satfinder elég.
Köszi!
Az a baj a beltérimmel hogy nincs rajta menü. És így nehéz beállítani. De szerintem veszek egy Skystar2-es kártyát. Azzal jobb lenne ?
Szevasz!
Ha nincs rajta menü, akkor mit és hogyan lehet beállítani? Akkor az használhatatlan. Esetleg, de ez már csak agyalás, egy szolgáltató feltölti az adatokkal, aztán se több, se kevesebb, de ezt alig hiszem. Az mindegy, hogy beltéri vagy SS2 kártya az antenna beállítást ugyan úgy kell csinálni. A motorost meg még nehezebb beállítani, kivéve, ha csak egy holdat akarsz nézni, akkor meg minek a forgató. Keresd meg a menüt! Üdv: StMiklos
Mindegyik magyar szolgáltató beltérije menüs, sőt, még jelszintmérés is van benne. Többek között így ellenőrizzük, kiszállás előtt, hogy van-e jel, illetve mekkora jön az antennáról. Maximum akkor nincs menü, ha netán az egy "őskövület" analóg beltéri.
V-Tech AST-150 a beltérim. Hátul lehet valami H1, H2, V1 meg V2-őt állítani, de nem tudom mit lehet vele állítani. Csavargattam de nem csinált semmitse
Szia!
Ez egy régi analóg beltéri. Felejtős...
Ez bizony egy analóg beltéri.
![]() Amúgy, mely városból vagy?
Akor ezzel nem csak kézileg lehet keresni csatornát?
Mert van olyan gomb a távirányítón hogy Search. Megnyomom és semmi:S Nagyob antenna az jobb lenne ?
Dobd a kukába (bontó), és vegyél digitálisat egy tízesért.
Igen, de ne adj többet 13-14 ezernél érte, még akkor sem, ha új, ugyanis ennyi egy új ára.
Most egy UPC parabola van fent. Ha lecserélném 120cm-esre akor jobb lenne a jel?
Igen, erősebb lenne a jel nagyobb átmérőjű parabolatükörrel.
Szevasz!
Ha jól követem az eseményeket /és reagálok rá/, akkor most semmilyen jeled sincs. Ebből kiindulva rakhatsz akármekkora tükröt is, akkor sem lesz /nagyobb/. Én 60cm-es tükörrel tudom venni a Di*it, igaz nincs egetverő időjárástartalékom, ez nálam csak hobbi, ott van egyébként az előfizetéses, erre nem alapozok. Tehát: akármelyik tükröddel, valamilyen digitális beltérivel behozod a Thor/Intelsat10 holdat, azon láthatod a szabadon fogható csatornákat. Ha ez megvan, lehet esetleg "jobb" szoftvert tenni a beltérire, és ha nem vagy megelégedve a minőséggel, akkor érdemes fejet/tükröt cserélni. Sikert, üdv: StMiklos Ui: ha érdekel, van felesleges beltérim, Opticum 7100C. Most nem is azt használom, van még SS1 és SS2 kártyám is. Most utóbbi megy itt a monitor sarkában.
Szia!
Persze a "jel"-hez valami normális beltéri is illene, ami jelenleg nem igazán van. :yes:
Szevasz!
Műholdvevő/antenna beállítás több úton-módon lehetséges, ezek közül ez az egyik.Rutinnal már másképp csinálja az ember, ez inkább kezdőknek szól. Mi kell hozzá? Ismeret! 1. Ismerned kell a holdak elhelyezkedését az égen. Azért, mert ha egyet találsz, tudd, merre van ehhez képest Tiéd. Internet: www.lyngsat.com stb. 2. Kezelni kell tudni a műholdvevőt! Tudni kell, hogyan lehet egy holdra/transzponderre ráállni, mert egy hold keresésénél arra a transzponderre kell tennem a vevőt, ahol van is adás. A műholdvevőkben lévő csatornalista elavult, vagy nem a hazai igényekhez igazított lehet. Bele kell nyúlni! Célszerű FTA /szabadon vehető/ adót keresni, mert akkor már látsz is valamit. Ezen túl a beállításoknál azt a menüpontot kell választani, ahol mutatja a jelszintet. 3. Nem célszerű a tetőn, létrán állva nekifogni a beállítások megtapasztalásának. /Én: széklábhoz szigszalaggal hozzáfogott cső, délre néző erkély, papírskála a rúdon, TV, beltéri mellettem./ Még egy: az árbócra tettem egy felhasított PVC lefolyócsövet, csavarokat csak annyira meghúzva, hogy forgatható legyen, de ne kottyanjom. Ha a rögzítőelem fogai beleharapnak az árbócba, elvesztheted a finombeállítás lehetőségét. 4. Feljebb linkeltem programot, csináltass vele néhány holdra számítást, láthatod, ha az egyik holdról a másikra akarsz állni, milyen állítások kellenek./Fordítás, billentés/ 5 fokkal odébb már biztos, hogy billenteni is kell, bár ez függ a parabola minőségétől is!/ 5. A holdak /és az azokon lévő transzponderek/ nem egyforma "erővel" adnak, a Thor/Intelsat szeret "elbújni", kezdj az ASTRával /a 19,2E-vel, mert azért abból több is van/, azt a legkönnyebb megtalálni. 6. Satfindert /műhold jelszintmérő/, ha van, a kábelbe beiktatva, nem kell a TV-t látni, forgatásra/billentésre ha jelet talál, odaballagsz a beltérihez, megkeresed hova "csöppentél", melyik holdat találtad el, ettől kezdve tudod /?/, melyik irányban van ehhez képest a Tied. 7. Végbeállítás: a SATFIDER ehhez már nem jó, olyat is bele tud mérni, ami nem odavaló, a fejet is forgatni kell /ez az a bizonyos TILT szög/, itt már a beltéri jelszintmérőjét célszerű használni. Csavarok meghúzásást mindkét oldalon egyformán kell, mert egyirányba el tudja húzni az antennát. Nem csökkenhet az egyszer elért jelszint. Ha valamit kihagytam, vagy nem értesz, kérdezz.. Sok sikert! Üdv: StMiklos
Sziasztók Szeretném mekérdezni hogy a digi-tv beltérit lehet-e kátya nélkülhasználni. A kártyát leadtam szolg.vált. véget,a szett maradt mert 2006-körül mégmegkellet venni. Eddig kártya nélkül bejött néhány jelentéktelen müsor, jeleröség 74-87%-közt volt (ez nagyon jó ) azotasemlet elálitva . Ha bekapcsolom betölt de aztirja ki hogy / nincs vagy gyenge a jel / érdekesmod mostmeg nemlehet semijen szabadcsatornát fogni. Kérés a digi kitudta-e müholdonkeresztül kapcsolni a HUMAX-beltérit. Ha valaki tud válszolni azt megköszönöm. :nemtudom:
Sziasztok!
3 TV-re szeretnék műholdas adást kötni. Az addig ok, hogy nekem mind a 3 tv-re kell egy egy beltéri, de nem szeretném teletányérozni a ház falát, így csak egy antenna lenne. Az megoldható, hogy egy splitterrel szétosztom 3 felé az antenna jelét, és úgy meg a beltérikre? És ebben az esetben kap-e áramot a fej? Vagy a szétosztás után lesz-e annyira erős a jel, hogy még nem lesz szemcsés a kép egyik tv-n sem? Láttam olyan antennákat is, amelyiken több (3-4) fej van. Azt ugye jól gondolom, hogy ott mindegyik fej más műholdnak a jelét veszi?
Szia!
Létezik több kimenetű LNB (fej) is, amire több beltérit köthetsz, ráadásul a polaritásváltás sem okoz gondot.Műholdvevő fejek
Az új digitális beltérik már tudják azt hogy feltudod füzni őket egymástól függetlenül működnek. 2 F-csatlakozó van rajta hátul egy bemenet egy kimenet. Ha kell ilyen okosított beltéri írjál imélt, küldök, árba megegyezünk.
![]()
Köszi, de ilyen okosított beltérinek a beszerzési forrása már megvan, már csak azt kell megoldani, hogy egy antennára rá tudjak kötni 3 beltérit.
Szóval akkor ezeket már sorba össze lehet kötögetni, és akkor egy kábel megy az antennára? Vagy ha nincs rajta két F-csatlakozó, akkor a splitter az nem jó hozzá?
Legjobb lesz, ha veszel egy Quad fejet (6-7000 Ft), arra 4 beltérit ráköthetsz, egymástól függetlenül, splitterrel nem megoldható(mivel nem 1 Ghz alatti jel jön le a fejről, hanem ~2 Ghz, plusz minden beltéri felküldené a tápot, 22kHz-es polarizációváltás stb stb gondok miatt), az egymásra felfűzést se javaslom, mert csak az 1. beltérivel azonos polarizációjú csatornát tudsz nézni a másodikon. Itt nézz szét : http://www.betacom.hu/index.php?WG_NODE=WebTermek&WG_OID=PRFf_88527...85274d
Nem muszáj, de a cserép alól nincs vétel.
![]()
Felejtsd el a sorba kötést. Ahogy már írták quad fej és minden beltéri azt hiszi, csak ő látja a holdat. Ennél olcsóbb és biztosabb megoldás nem létezik az adott problémára.
![]()
Bármilyen vizesbázisú időjárásálló festék megfelel. Legcélszerűbb a hőálló festéket használni amiatt mert a fémtányérnak nagyobb a hőmozgása, mint egy sima vaskerítésnek. (Átmérő/lemezvastagság)
A táp probléma bennem is felmerült, de úgy tudom létezik olyan splitter, ami csak az egyik kimeneten engedi fel a tápot, de mondjuk mindegy is, mert ahogy írtad a frekvencia miatt nem megoldható, szóval marad a quad fej.
Köszi a segítséget.
Halihó.
Én azt szeretném megtudni,hogy T-home-os beltérit össze lehet-e csatlakoztatni a számítógéppel.TV-kártyám nincs.a választ előre is köszönöm.
Még egy kérdés.Milyen tv-kártya ajánlott a számítógéphez?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |