Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 29
(#) hinar83 válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

"A búgás arra utal, hogy tápfesz (váltó) kerül hangszórókra, szóval dióda csere"
Az a váltó viszont kinyírná a puffereket is szerintem.
Mindenesetre tényleg jóvolna kimérni őket.
(#) csaby hozzászólása Júl 23, 2009 /

Hellósztok! Nekem is a fent említett hangrendszerem van és az a problémám vele hogy nem működik.Tehát a bekapcsolom nem kapcsol be, nem szól, se a led nem világít. Néztem a trafóba lévő biztosítékokat de mind jó.Szal várom az ötleteket. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) hinar83 válasza csaby hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Kedves Csaba.
Ha semmit nemcsinál, akkor lehet nemis kap szuflát, nézted a hátlapon lévő hálózati biztit? Megkéne mérni hogy kap-e, vagy küld ki fesz magából, mert ilyen tünet csak akkor van ha nemkap áramot a trafó.
Üdv
(#) csaby válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

megnéztem azt a bizti is benne és jó is.meg mértem a trafó előtt ott bele megy de a tápnál meg csak pár volt van.ha jól mértem.
(#) du2 válasza torzsan hozzászólására (») Szept 2, 2009 / 1

Kedves kolléga !

Sajnos nekem is elfüstölt a TDA7294 ! Hosszas kutatás után ma találtam egy kapcsolási rajzot a neten . Használd egészséggel!
(#) hardtechno89 hozzászólása Dec 9, 2009 /

Sziasztok! Lenne egy problémám van egy genius sw 5.1 5005-ös szettem. Egyszercsak nem szóltak a frontok és a hátsó hangszórók. Olvastam a hozzászólásokat megtaláltam ezt (#442374) mondom valószínűleg itt is ez a probléma. Ki is cseréltem a 2db tda 7269a ic-t és a biztiket a trafóban. Működik is csak most meg az lett a problémám,hogy standby módba való kpcsolásnál is tovább szólnak a front hangszórók. Ez szerintetek mitől lehet???
Köszi előre is.
(#) aflmor válasza du2 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Idézet:
„Hosszas kutatás után ma találtam egy kapcsolási rajzot a neten”
Meg is érdemled! Ahelyett, hogy itt kérted volna
(#) atis1717 hozzászólása Dec 21, 2009 /

Sziasztok!
Nekem is problémám van.
A múltkor (kb. 2 hete) meghalt a 2db tda 7269a ic-m. Ki is cserétük, működött nagyon pöpecül minden. Erre ma reggel turn on gép, zene beindít, és megint semmi nem szól a subon és a centeren kívül. Lehet hogy 2 héten belül ugyanaz megint meghal? Esetleg valami ötlet valakinek?
Kösziiiii
(#) aflmor válasza atis1717 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Pontos tipus? (melyik verzió?)
(#) atis1717 válasza aflmor hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Hali!

Köszi, tárgytalan. megoldottuk a problémát. (Iszonyatosan kontaktos a potméter... )
(#) russel hozzászólása Jan 7, 2010 /

Sziasztok!
Ez lesz az első hozzászólásom a fórumhoz, és sajnos nem azért készült el, mert tökéletes az élet....

Nekem is van egy Genius 5.1 5000-es masinám, és történt vele egy cifra eset:

minap hazaértem, és azt vettem észre, hogy bár a konnektorba be volt dugva az erősítő rész, és a hátoldalán a főkapcsoló be volt kapcsolva, de alapjában véve kikapcsolt állapotban volt, és egyszer csak kijött vmiféle hang a hangszórókon, és utána meg egy sötét fekete füst a mélynyomó szuszogóján! Nah mint kiderült a mélynyomó panelján füstölt el a végfok, csak azt nem tudom, hogy mitől... első körben erre várnék ötleteket. Aztán a slusszpoén az, hogy terhelés nélkül kimértük a tápját (27V*2, 14V*2, 12V*2) és jól adta le a feszkót... A végfokot kicserélte, egy TDA7294-re, és eztán jött csak az izgalmas rész:
hallani ahogy bekapcsol az összes hangszóró, aztán mikor rákötöm a pc-re a hangcuccot maximum hangerő mellett is csak egy halk kis zenét lehet hallani, és nem tudom tovább növelni a hangerőt... + a mély még szerintem mindig hallgat! Ha van Szegeden vagy Kecskeméten vállalkozó szellemű ember, megmutatnám neki, de elsősorban szeretném magam megcsinálni, hogy tanuljak a dologból! Ötleteket nagyon vám! Köszi a segítséget előre is!
(#) KTobi válasza russel hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Szia!
Nem lesz egyszerű. Menyire vagy tapasztalt elektros téren? Meg kellene mérni terhelve (bekapcsolva) a tápokat. Sajnos nem igazán látom át a konstrukciót, majd aki már javította több információval bír segíteni. Milyen műszered van? Valószínűnek tartom, hogy elszállhatott az előerősítő. Szerintem itt több mérés után derül ki mi is a gond. Nem tudom nyitott állapotban menyire burkolt a hálózati rész, de arra fordíts külön figyelmet. Lehet, hogy egy tapasztalt bár feszültségértékből tud valamit mondani, én teljes átvizsgálás és rajz után tudok csak mondani valami biztosat. Valószínűleg valami feszültség ugrott meg és azért füstölt le a végfok. Melyiket cseréltétek, csatornákét, vagy a mélyet?

Ha van egy kis elszántságod, minimális felszerelésed, és türelmed, akkor itt kapsz elég segítséget.
(#) russel válasza KTobi hozzászólására (») Jan 7, 2010 / 2

Szia KTobi!

A következő felszerelésem van:

- Nagy bátorság a szaktudás pótlására
- Multiméterem még nincs, de folyamatban van a dolog
- Forrasztó Páka

A kapcsolási rajzok közül ezek vannak, meg még egy 6 MB-os PDF-is van...

Ha leírnád a lépéseket amiket el kéne végezni, az jó lenne

Köszike
(#) KTobi válasza russel hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Ha a trafód hat kivezetéses akkor a második pdf alapján kell dolgozni, ha nyolc, akkor nekem szimpatikusabb az elsőnek általad feltett pdf rajza, ez nem teljes itt a logikai rész hiányzik.
Szerezd be a multimétert. Valamint jó lenne egy laptop, ami üzemképes akkuról is. Szkópnak detektálni egy programmal ide megteszi. Azért a tápfeszültségekkel kezdjük, holnapra bejelölöm, hol mit kellene mérni. Remélem a multiméter alapvető használatával elboldogulsz. Még ha a hálózat jól el is van szigetelve itt nem lehet játszani, komoly pufferkondik vannak, kicsit megcsúszott a kezem, nagy szikra, eltüntethetetlen nyomott hagyott a tapogatón. Rádurrant az egyik puffer, kész. (azt hiszem kikapcsolt állapotban) Főleg feszültséget kell tudnod mérni. Szerez be egy 1kΩos ellenállást, két fél méteres drótot forrassz a végére, ha nem okoz gondot, akkor két hegyes csatlakozót a drótokra. Ez lehet banándugó, vagy bármi szigetelt, még az is jó, ha két tűt (az a kis varrónői) beledugsz a drót végébe, hegyével, tehát a kis kerek legyen kifelé. Ezzel majd ki birok sütni a kondikat, mielőtt olyan mérés lesz.
Holnapra feltüntetem a hol mekkora feszültségnek kell lenni-e, jelez visz, melyik rajzon dolgozzak.
(#) russel válasza KTobi hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

http://logout.hu/cikk/genius_hf-5000_tuning/teljes.html

Milliméter pontosan olyan a rendszer, mint a fentebbi linken látható! azon le van fényképezve minden pontosan, még a panelok is! Most teljesen ripityomra szedtem a cuccot, és a kicserélt végfokon kívül semmi más nem sérült látszólag...

Köszi a helpet, és nem kell kapkodni, ráérünk bőven
(#) KTobi válasza russel hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

No ígértem a feszültségeket. Bejelölgettem a dolgokat. A tápfeszültségeken lévő apró eltérés megengedett. A mély erősítőjén lévő tápfeszültséget mérd le és írd meg, bekapcsolva a készüléket és kikapcsolva is. Mindent mérj meg először kikapcsolva. A hangszórók legyenek bekötve. Majd kapcsold be, ha valahol a tápon több mint egy volt változik azt írd meg. Ahol ki és bekapcsolt állapotot is feltüntettem, azokon nem kellene eltérésnek lennie. Azok vezérlik a végerősítőket. Bejelöltem, hová tedd a multi fekete végét, valahogy rögzítsd oda, még feszültségmentes állapotban, és utána csak a pozitívval tapogasd végig a jelölt pontokat. Ahol kékkel tüntettem fel, ott negatívot mérsz. Egy helyre írtam váltófeszültséget, az nem lényeges megmérned. A kikapcsolt állapot alatt a Standbyra gondolok, bekapcsolt alatt, pedig mikor szól a hangszóró, nincs lemutezva. A bemenetre ne adj jelet a mérés idejére. Ha ezeket végrehajtod jelentkezz és meg leássuk mi a gond. Így is kiderül sok hiba.

sema1.jpg

(#) KTobi válasza KTobi hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

A feszültségeket az IC lábain mérd, amit lehet. Hogy tudd melyik lábán kell mérned, szedd le az ICk adatlapját a netről. pl innen
(#) russel válasza KTobi hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Köszi a helpet! A multiméter még nincs meg! de amint megvan, nekiesek a kimérésnek, és szólok, hogy mit találtam! szerintem jövő héten szerdán tudom majd megcsinálni a mérést, akkor jelentkezek az eredményekkel! THX
(#) russel válasza KTobi hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Szia!

kimértem a TDA7294V minden lábán a feszkót és mindenhol megvolt a 40V szinte kereken (+-0,5V) de az az érdekes, hogy szinte minden lábán jött a +40V... az inverter lábon +80V jött le, és csak a föld és a stand-by lábon nem jött ennyi Volt... lehet hogy az új IC forrasztás közben tönkrement?
(#) KTobi válasza russel hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Ha nem is forrasztás közben, de tönkre ment.
Forraszd ki, és úgy mérd meg a lábain a feszültséget. Valami nem stimmel ott. A kimenti 14lábon is 40V van?
(#) titi válasza russel hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Hali!
Mihez képest mérted a feszültségeket?
(#) russel válasza KTobi hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Nagyon köszi a segítséget mindenkinek, de főként NEKED! sikerült megcsinálnom a cuccost!
(#) KTobi válasza russel hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Egy mi volt a hiba-t, azért elfogadnánk.
(#) aflmor hozzászólása Jan 18, 2010 /

Szervízdoksik: ITT
(#) russel válasza KTobi hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

a hiba az volt, hogy az előző TDA7294V forrasztás közben megadta magát! de az újat másik forrasztóval tettem a helyére és most már jó volt! feszkó rendben, meg jól is szól
(#) Kocska hozzászólása Feb 7, 2010 /

Sziasztok!

Lenne egy kis probléma a hangrendszeremmel. Bemeneti panelon kihalt a PT2258 kicseréltem, most szól de sípolnak a hangfalak. Akkor hallgat el ha megfogom a kimeneti csatlakozót, próbáltam átforrasztani de nem segített. Ha lehúzom a bemeneti panelt akkor nincs sípolás, szerintem a végfok rendben. Valami ötlet mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm.

bemenet.JPG

(#) titi válasza Kocska hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Hali!
Esetleg valami testelési gond?
A PT2323 jó?
Szabad tudni az előzményeket?
(#) Kocska válasza titi hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Csak 1 bemenetről próbáltam, kipróbálom a többit is. De érdekes, hogy ha a PT2258 kimenetén lévő bármelyik ellenállással párhuzamosan teszek 1 kondenzátort (10nF) akkor megjavul... Most így megy eddig gond nélkül.

Egyszer csak meghalt nagyon halkan szólt, ill torzított. A PT2258 forrósodott 700mA vett fel. Ezt gondolom 78L09 nem tolerálja ezért cseréltem 7809 re.
(#) titi válasza Kocska hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Esetleg dobáld ki az IC előtti és utáni elkókat is, lehet kaptak egy kis nem kívánt feszültséget a meghalt IC-től.
(#) Kocska válasza titi hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Rendben. Holnap veszek. Szerinted addig maradhat így? Az ellenállással párhuzamosan a kondi?
Következő: »»   4 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem