Fórum témák
» Több friss téma |
A VF3 nyákját ISAMISA csinálta meg.
Szép, kidolgozott muunka
Egyébként nem tudja valaki, hogy műxik ez az áramkör?
Email: bartfai@tolna.net Priviben is lehet. aki tudja leírná nekem köszi!!!!!
[off]küld már el nekem is.... tothisa@gmail.com
Itt lesz kinn a HE-n!
Le tudnád írni részletesen, hogy műxika VF3 áramköre. Ja egyébként írtad az kapja a pontot aki összedobja. Csak érdeklődésből; ki fogja kapni a pontyot?
Szerintetek két VF2 hídbakötve, 8ohmos hangfallal, +-28V os feszültséggel mekkora teljesítményt tudna leadni?
"A szimmetrikus bemenet lehetőséget teremt két modul szembekapcsolására is. Ekkor számításaim szerint (eddig még nem próbáltam ki!) 400W vehető ki 8 ohm-on (4 ohm-mal biztosan eldurrannak"
Szerintem 100Watott tudna leadni...
De
Ha jól tudom hidalva csak 4Ohmra lehet kötni. Így akkor 200Watt.
VF3: Nem győzöm fülelni gyönyörű hangját.....
egy csatorna 4 ohmon 200W, 8ohmon 100W, hídba kötve 4ohmon füstgép, 8ohmon 400W. ezért fura, mert egy 200W-ra számítottam.
Én még nem próbáltam ki, De ha megépíted szerintem nem veszítesz vele sokat. Én is 200-ra saccoltam.
De tod van a +-30V--ról müködö és az 50Watott ad le 8Ohmon.
már megépítettem kettőt, és valamelyik nap ki is fogom próbálni...
Isamisának: csinálta a VF3-hoz egy fényorgonát:
ITT van: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_60787.html?highlight=1#60787 hogyteccik?
Sziasztok!
A diódát mivel tudnám felragasztani??? Más megoldás érdekelne, mint a honlapon, meg semmi speciális ragasztóm asszem... esetleg gumiragasztó, amit a futószalagok ragasztására használnak! Vagy mivel lehet még? Fontos a ragasztás oda? Az termikus kapcsolatban van a tranyóval?(fettel)? Köszi Idézet: „Fontos a ragasztás oda? Az termikus kapcsolatban van a tranyóval?(fettel)?” IGEN!!!! Én pillanatragasztót használtam!
Nemrosz,
De én mondjuk már 10 évvel ezelőtt sem értettem hogy ez miért tetszik valakinek otthon...
Tomi20,
mielőtt olyasmit írnál, hogy 4 ohmon 200W (gondolom RMS-re gondoltál, hisz' mindig arról illik beszélni) teljesítményt képes leadni a VF2...számolgass. Az egy dolog, hogy ekkora tápfeszről, ilyen táppal, ilyen kimeneti topológiával lehetetlen. A másik a MOSFET-ek SOA-ja (ún. biztonságos működési tartománya) - lds. adatlap. Írd fel 45°-os és 60°-os fázistolású terhelések esetén 15°-onként a csúcsáramokhoz tartozó kimeneti feszültségeket. A kapott értékeket hasonlítsd össze az adatlapon találhato SOA-diagram egyenáramú, vagy esetleg 100mS-os tartományával. Aztán láss csodát! Hogy a szorzatukrol, a csúcsdisszipációról ne is beszéljek! A végfokok méretezése nem csak szorzás és összeadás...
Helló!
Régebben írtam, hogy voltak problémáim az élesztéssel, nos most már megcsináltam és mennek szépen, már vagy egy hónapja ezt hallhgatom, és nagyon jó hangja van neki. Csak lehetne kicsit nagyobb a teljesítménye.... Esetleg küldhetek fotókat is, ha érdekel vkit... Most éppen VF2-t próbálom megcsinálni, az már ütősebb lesz.... üdv
Sok sikert hozzá!
Ezzel azt akarod mondani(írni), hogy a VF2 képtelen 200W-ot leadni 4 ohmos terhelésen? Nekem is nagyon gyanús, mert kb 60W-on már eléggé torzít. (8ohmos hangfallal) Holnap ránézek szkóppal, mert szerintem a munkapont sincs rendesen beállítva.
Toljad a fotókat!!
Jo lenne ha valaki bemérné.
Amuyg nekem sem tetszik mert azért mégis csak egy pár fet.Szerintem nem is tud többet 100w nál, 4 omon.
Valaki csinája már meg a VF2-t Az egyik osztálytársam, meg én is azon gondolkozunk hogy lecseréljük a TDA729-et Csak nem tudjuk hogy most melyik a jobb...
Vicsys kell megkérdezni. Ő megcsinálta és gondolom van is szkópja hogy bemérje. Ő csak jót mondott róla...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |