Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Bocsánat!!!
felcseréltem a pic tx rx lábait Bocsi mindenkitől.
Uff!
Most egy nagyon érdekes dolog történt! Megtaláltam a PIC adatlapján a kiszámítását a BRG-nek, ez a BaudRate = Fosc/[4(n+1)] Ahol n lesz a BRGH,és BRG értéke. Ez alapján átírtam 0x0067-re , ezzel kellene 115200 baudon kommunikálnia. Elindítottam, és az történt, hogy a terminál program Bármely bitrátára állításával (2400-115200-ig) tudom hibátlanul küldeni-fogadni az adatot! Ezt valaki tudja, hogy miért van? Köszönöm előre is!
Sziasztok! HI-TECH C-hez létezik, vagy van valakinek FAT file rendszer kezelésére alkalmas library-je?
Esetleg egy jó fajta tutorial, vagy sample, link? Köszönöm!
Az USB CDC nem foglalkozik a bauddal. Ezerszer tud elküldeni, vagy fogadni 64 bájtot 1sec alatt. Ennyi.
Köszi!
Szóval akkor mondhatom azt is, hogy 64KB/sec a max átviteli sebessége? És ez is csak akkor,ha 64bájtos packetokat készítek elő az átvitelre, ugye? ha csak 4 bájtot kellene átküldenem, akkor 4KB/sec az max átvitel...
Valahogy így, de az átviteli sebesség elvi sebessége nem változik, csak a gyakorlati.
heló!
lenne egy pár alap kérdésem. Mindegyik pic-et programozni kell? És van olyan ic amit lehet programozni? és ha valakinek van olyan kapcsolási rajza 7szegmenses órához amit nem kell programozni, akkor rakja fel ide legyen szíves. köszönöm:Máté
Szerintem az OP arra vonatkozott, hogy van-e pl pusztan idozito aramkorokbol es logikai kapukbol olyan kapcsolas ami orat valosit meg -- amire a valasz, igen, de nem ebbe a temakorbe tartozik.
Idézet: „lenne egy pár alap kérdésem. Mindegyik pic-et programozni kell? És van olyan ic amit lehet programozni?” PIC = Programmable IC Amugy rengeteg fajta mikrokontroller letezik, AVR-ek, Intel alapuak (8049, 8051 stb), Holtek meg meg egy valag masik. (Igen, mindegyiket programozni kell) Ezen felul komolyabb feladatokra ott vannak a PLA-k, PLC-k es FPGA-k, es igen, azokat is programozni kell, csak kicsit maskepp.
Ami sok az sok! :eek2:
Idézet: „# 194 Transistors # 566 Diodes # 400 Resistors # 87 Capacitors # 10" x 11.3" Printed Circuit Board with silk screen symbols indicating component locations”
köszönöm mindenkinek!
Húúúúú vazze! Ki az a elmeroggyant aki ezt kigondolta..?? Nem kis pályás tervezés/kivitelezés. Komplett gyönyörű diliház. :bummafejbe:
Ugye a cél az volt hogy azokat az időket mutassa be, mikor még nem votlak ICk.Abba gondolj bele ha csövekkel csinálta volna.
És még csak a hálózati frekvenciáról megy , pedig még lehetne benne néhány tizes osztó (1MHz-ről) vagy bináris a 32.768 kHz órakvarcról. Egy mechanikus órában kevesebb alkatrész van...
Üdv minden segítkész emberbek!
Kérlek segítsetek, mert már kezdek kopaszodni! Felállás: MPLAB IDE HI-TECH ANSI C Compliler (picc18.exe) PIC18F4321 Potyo-féle USB-s ICD2 debugger/programmer Probléma: Írok egy teljesen alap programot, ami elsősorban IO-t használ, (de szerintem nem ezen múlik), MPLAB-ban Debugger/Select tool/MPLAB ICD 2 Fordít, programoz, indít. A szinte teljesen lineáris program elindul, majd egyszer csak "lefagy". (Egy adott kódban mindig ugyanott.) Ha szüneteltetem (pause) a program futását, akkor azt mutatja hogy a program közepénél tart, pedig egyértelműen nem jutott el oda. Kéérlek adjatok valami tippet, mert nem szeretnék még megkopaszodni. Köszi
Köszi szépen, a Global és Assembler optimalizálás be volt kapcsolva. Kikapcsoltam, és most kivállóan működik.
Ám ami érdekes, hogy kíváncsiságból visszakapcsoltam őket, hogy megnézzem, melyik okozta a problémát, de akárhogy erölködtem, nem tudtam újra előidézni a problémát! Töröltem is a PIC-et teljesen, hátha benne maradt valahol a jó kód, de semmi. Erős a gyanúm, hogy ez valami bug lehet. És ez már régóta vissza-visszatérő probléma, nem csak azzel az IC-vel. Még egyszer köszi a gyors segítséget!
Nembiztos, hogy ez bug, sőt valószínűleg nem az. Az optimalizálás folyamán nem egy az egyben a C kód kerül fordításra, mert akkor semmi értelme nem lenne az optimalizálásnak. Egyes kódrészleteket a fordító csak egyszer fordít le, majd egyszerűen ahol szükség van rá, oda egy szubrutinhívást tesz. Pl. számok osztásánál sincs mindenhol beépítve a komplett osztási rutin, hanem csak egyszer van beépítve, és az osztásoknál csak egy-egy hívás van rá. Ugyanilyen azonos kódrészleteket ha talál a fordító, akkor azokat csak egyszer építi be a kódba, és csak hívásokat helyez el rá. Ha viszont egy ilyen helyen van a kontroller a debug során, akkor az IDE nem tudhatja, hogy ez most épp melyik kódrészletnek felel meg, ezért meg tud zavarodni és művel fura dolgokat. Ezért ha követni akarjuk a kontroller futását, akkor az optimalizálásokat ki kell kapcsolni.
Értem, köszi!
Csak azt furcsállom, hogy nem tudom reprodukálni az előbbi hibát. (Nem mintha hiányozna, csak azért mégiscsak szeretem, ha úgy működnek a dolgok, ahogy elvárnám. :circling:
Hali. PIC12F675 PIC-nek hol van a PGD, és PGC lába? nem tudom rákötni az égetőre.
Szervusz!
Miért nem nézed meg az adatlapot rendesen? Bővebben: Link 8. oldal 1.1- es táblázat GP0 = PGD GP1 = PGC
Segítsetek egy kicsit, legyetek szívesek! A megoldandó probléma a következő. Adott egy PIC-es, mindenféle adatot összegyűjtő kütyü. Amit USB-n kellene Windowshoz, Linuxhoz és MAC-hez is társítani még pedig úgy, hogy ne kelljen ezekhez drivert írni. Ami nekem eszembe jut, hogy pendrive-ként kellene működnie. Viszont tovább már nem tudom gondolni. Nem tudom, hogy a PIC-el milyen típusú fájlrendszert kellene létrehozni pl. egy spi-buszos flash memóriában. Azt sem tudom, hogy ha összejön egy ilyen fájlrendszer a kütyün bellül, akkor miként és mi által lesz az oprendszerek számára elérhető mass-storage (pendrive). Tárgyaljuk ki ezt a témát! köszi! goo
|
Bejelentkezés
Hirdetés |