Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ajj.
![]()
Vannak egyes "lézer"nyomtatók, amelyek igazándiból nem is lézer, mert egy LEDsor világít helyette. Bővebben: Link
De, hogy ebben minek? Még azt sem tudom milyen színű fénye van, sőt a látható tartományba esik-e? Majd beüzemelem őket egy zárt dobozban, s egy kamerán keresztül megnézem először a spektrumukat.
Biztos, hogy nem, mert a lézerdob a lézerágyúval külön van. Látható is a hsz-eknél.
Vagy meglátja, azaz lát egy atomvillanást, aztán örök sötétség. Azaz csak: Bővebben: Link
![]()
Zeusz most pihen, de később majd megvizsgálom a dolgot.
Ezek szerint akkor nem esik káros hullámhosszba a LED.
Ezek, közvetlen a dob előtt helyezkedtek el, teljes szélességben.
Akkor én azt mondanám, hogy lézer ledek. Jó lesz vigyázni velük, ráadásul 99,9%, hogy nem látható tartományban dolgoznak, de attól még ugyanúgy vakságot okoz(hat)nak.
Máskor ilyen link mellé tegyél valamilyen veszélyt jelző táblát!
(gyanútlanul ráléptem...)
Esetleg ilyent? :felkialtas: De jó, hogy a hangkarim nincs most installálva.
![]()
Szerintem meg nem lézer ledek.
Egyrészt a kialakításuk miatt, másrészt egy egyszerű epoxi pöttyös Uc -től kpják a delejt, illetve sehol nem látok egy rakás áramgenerátort. Kipróbáltam egy merülőben lévő cr232 -es lapos 3V os gombelemről, és szép zölden világított, eléggé koncentrált keskeny sávban.
Nem semmi.
![]() Nem akarok gonoszkodni, de a tv -ben még régebben a hírek között volt egy olyan hír, ahol hatalmas pénzeket fizettek amcsiban azért, mert egy pirítósban máriaterézia képe jelent meg(vagy ki a fr....é), meg még ehhez hasonló jelenségek. Eltudom, képzelni, hogy ilyen technológiával hozták azt létre, csak infra lézerrel.
No tessék, már van is nekije zőőőd lézerje.
![]()
Fényképezni nem tudok, mert nincsen fényképezőm.
![]() Ami van, annak fókusz szervója halott, a másik meg egy telefonba szeret fényképező, abban meg kijelző sült meg. Persze van még egy vhs kamerám, megfelelő szűréssel, így az UV tartományt nem engedi át, ergo, vizsgálatra tökéletesen alkalmatlan. Tessék, ilyen az én szerencsém. ![]()
Jó van má, jó van má!
![]() Működése a zöld lézereken alapszik. Atomjaira vágom a cuccaimat, majd szépen egy dobozban elviszem magammal Sopronba. Sopronban meg a hátralévő életlenben összerakom az atomokból a cuccaimat, és készen is vagyok költöztetéssel. ![]() ![]()
Ja hogy teleportálsz!
![]()
Valahogy úgy.
![]() Esetleg gyorsabb, ha felbérlek 2 milliárd bolhát, hogy rakják nekem össze, cserébe kapnak 50000 marhát. ![]() Most már leállok, mert kezdek a ló sötét oldalára átesni. ![]()
Gratulálok a zsákmányhoz.
![]()
Anyám mit fogunk kapni bukónkra.
Hülyére elektróztuk az off -ot, igaz csak off szinten, de az már off az off ban. Akkor hogy ón legyen, ki mit evett ebédre? ![]()
Pár éve egy ilyet bontottam szét. Ha akkor tudtam volna, hogy ez ennyit ér, akkor nem bontom el.
![]()
Szilvás gombóc, o oo ó....
![]()
Hej, ez nem semmi. :wow1:
Nekem viszont nagy szerencsém volt a méhtelepen, még jó múltkor. 110 darab körüli japán 6V -os kétszer dupla áramkörös jelfogót találtam két darab nyáklemezen, és Xlink procikat. A jelfogók nagyon aprók, és olyan típusúak, amit még termékmintában sem kapni, és igen horribilis ára van. Már egy jó páran venni akartak belőle, de mindet visszadobtam úgymond, mert ez olyan ritkaság, hogy még én sem merem felhasználni. Csöves erősítőben akarom majd használni, hangerőszabályzóként, és így egy az egyben a galvanikus szeparáció is megvan oldva. Természetesen nem az összeset használom majd fel. ![]()
Szerintem megpimpósodott.
![]()
Ezzel feladtad a leckét!
![]() ![]() ![]()
Van még itthon 1500°C-ig mérő hőmérő és hőfokszabályzó is amihez nincs érzékelőm, meg 250kW-ig mérő teljesítménymérőm is.
![]()
Elveszti, oké, de hogyan programozod újra?
![]()
hmm, nem vitatkoztál össze Bilgréc rokonával?
Mert jobbat már elképzelni sem tudok.
Szerintem töltsd le a 4.5 ös MSI t...Windows Installer
Annak a IC -nek vannak ám lábacskái is, mint mindennek, még Ica néninek is van kettő, oszt megérti a parancsot, és már fel is van programozva.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |