Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem a börzézés kilőve helyette torokgyulladás a pogram ... Akinek ígértem ezt megazt, természetesen álom a szavam, csak az időpontot kicsit későbbre tesszük! Szorri !
Már értem mire gondolsz és ha csak sima katódkövető hidalását nézzük , akkor is ez szituáció .
Valóban csökken a kivehető teljesítmény is , a kimenő közepének földelését érdemes kipróbálni , igazad van. Működő képességében ennek ellenére biztos vagyok .
Igen, erre gondolok. Működüképes természetesen, de nagyon nagyon gazdaságtalanul.
Nem tudom, fontos-é, majd eldöntitek, mindenesetre - szerintem - használható információ!
Fontos, de a "kuya sem foglalkozik vele" általában, nem is tudom láttam-e egyáltalán gyári készülékben olyat, ahol betartják a csőelhelyezésre vonatkozó ajánlásokat (-persze kérdés, hogy mit nevezünk zárt doboznak... ).
töbnyire ez az egyik oka - pl nálam - a "kinncsövesnek" mert hely meg ugye nincs elég ...
Ha eljutok a próbáig , beszámolok a mérések eredményeiről .
Esetleg 2- 3W összejöhet . Meghajtása sem tetszik , nem kis feladat meghajtani ebben a formában ezt a csövet .
Sziasztok Csöves Testvéreim!
Szeretnék kérni tőletek valamit. Nincs valamelyikőtöknek olyan fehér képkimenője, 2db, és 2db hibás EM4-es csöve ? Nagyon megköszönném, ha valakinek esetleg akadna. Csere alapot megbeszéljük privátban. Előre is köszönöm: Müszi
Rafinált egy kapcsolás, szerintem előtorzított jelet csinál a trióda vezérléséhez (kiváncsi lennék mi van a 6N13S rácsán), ezzel nyújtja a hasznos karakterisztikát. A 10 W erős tulzásnak tűnik akkor is, ha így van. 200-250 V között (2*) lehet a táp, kiló körül a kimenő (vagy itt fojtó).
330 V szerintem is sok, 180-250 V között kéne megnézni... lehet, mégis inkább 1,5-2 K között (pse-ben 0,8-1 K-val)..
Imi!
Ez lenne az általad épített PL500 végleges kapcsolási rajza? Bővebben: Link Ha igen, akkor kérlek hozd el a börzére holnap, hogy lefényképezhessem, mert ezt nem tudom olvasni, vagy tegyél fel valahova egy nagyobb felbontású rajzot róla. Úgy néz ki most már meglesz a 4db junoszty trafó, már csak az összes többit kell beszereznem Apropó hálótrafó...azt tekertetnem kell mindenképpen szerinted? Vagy létezhet olyasmi ami jó ehhez? Lehet, hogy ez nagyon hülye kérdés volt, de lövésem sincs erről, és a csövezésről. na jó arról egy hangyányi csak. Milyen feszültségek mellett milyen áramokra képes trafót keressek ehhez vagy készíttessek? Van egy ilyen nagy batár hiperszil magom, ezzel lehet mit kezdeni hálótrafónak? Állítólag 300W-ra képes ez a mag. A vasmag 5cm széles, és a fém mérete rajta 11X11cm. A többit most nem tudom lemérni. Ha ez elegendő lenne hálózatinak, akkor esetleg valaki hozzáértővel megtekertetném ezt hálózatinak hozzá. Még soha nem használtam.
Imi!
Amit hapro linkelt rajzot, az az a PP, amit meghallgattam nálatok?! :hide:
Szia Zolikám!
Holnap mindent átbeszélünk, mit hogy lehet megcsinálni. Egyébként ez az a kapcsolás, amit nálunk Janival kb 1,5 óra alatt összeraktunk, és pár napot élt nálunk. Ricsinek is mutattuk, erősen elcsodálkozott, ilyen hangot még nem hallott Junoszty-trafótól. Manapság már Jani a PL500 nagyhatalom.
Nem, azt Janival szereltük össze. Amit Te hallgattál, az már a lebegő fázisfordítós verzió volt.
Akkor ezzel holnap nyüstöllek még! :yes:
..NA MÉG EGY PRÓBÁLKOZÁS...AZUTÁN LASSAN FELADOM
Miért akarsz midnenáron SRPP végfokot ?
Beüzemeltem a QQE06-40 csövet.
A kis tesó sem szólt rosszul, de ez a cső magasan jobb. Úgyhogy nem kérdés, ez lesz készre építve. A cső bekötést nem kiröhögni, még nincs foglalatom hozzá
Itt a megoldás, ez szerintem egy nagyon jó kapcsolás, érdemes megépíteni.
...hurrá
....a trafó elkészítése persze nem része a dokumentációnak ..ide kisebb vas is elég lehet, mert nem folyik egyenáram a primeren, a másik kérdés a kivehető teljesítmény
Igy van, SM74-re egy 2 K-s kimenő szerintem jó lenne (légrés nélkül persze).
A teljesítmény kényes kérdés, 3-7 W között valahol, nem tudom mennyi maradékfeszültség kell SRPP-ben, szerintem 5-7 W körül megcélozható 2 K-s kimenővel, kisebbel még nagyobb is (1,2-1,5 K kimenővel).
800 ohmos kimenőt használ a kapcsolás, 7 cm2 vason (3,2*2,2 cm). 3*200 menet a primer 0,35-ös dróttal és közte 2*60 menet (4 ohmra 2*40) 0,55-ös drót párhuzamosan. A teljesítmény szerintem 7 W.
...ezt gyorsan kinyomoztad
Synola
Ha jól fejtettem meg (nehezen boldogulok külföldiül), az SRPP-s változatra 5 W-ot ad meg, a PSE fojtótekercsesre 8 W-ot. Nézd át, szerintem minden benn van.
..igen, köszi, közben én is mazsolázgattam a szövegből, bár az angolom enyhénszólva is "poor"
Egy csöves erősítőt építek. A kimenőtrafó adatlapján ott van, hogy anód illesztő ellenállás: 2500 ohm. Ez mit jelent? Kell hozzá 2,5 k ellenállás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |