Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   441 / 2516
(#) demcar hozzászólása Jan 23, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Nekem volna egy kérdésem. Az hogy van egy szimmetrikus tápom ami terheletlenül lead +- 44,4V-ot és ahhoz szeretnék épiteni egy 100-120W-os erősitőt és van két elképzelésem az hogy most épitsek egy TDA7294-es 100W-os végfokot vagy inkább ezt épitsem: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/80w-os_hf_erosito_darlin...1.html
Szerintetek melyik volna a jobb?

A segitséget előre is köszönöm.
(#) djgombi válasza demcar hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Nézd ezt:>>>>ITT<<<<
(#) demcar válasza djgombi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

De nekem csak monó kell egy szubbládához!

Hány ohm-os a hangszóró?

4ohm-os és 240W-os
(#) Bassmester válasza djgombi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Van ám ára neki
Még jó hogy lehet kapni

Akkor építs egy quad 405-öst. Az megzavarja neked rendesen és bírja a 4 ohm-ot is. :yes:
(#) djgombi válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Nem olcsó az biztos

Hát gondolkodtam rajta csak annak milyen erős trafó kell? Mert ami nekem van az 150W-os.

150 watt elég neki. nekem is kb akkora van a benne.

Hát csak nekem egy kicsit nagy tészta volna egy ilyen erősitőt épiteni.

És ez is 100W-os?

4 ohmra még több is valamivel. Veszel kész panelt és belepakolod az alkatrészeket. vagy veszel quadot készen.
Ha ez nagy tészta ... Egyszerűbb nem nagyon van ekkora teljesítményre már Csak ic-s. Esetleg a TDA7293 az bírja a magasabb táp feszt és tisztábban lead 100 wattot.
(#) peter1995 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

(#) Kovidivi válasza demcar hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Álljunk meg egy szóra. Kérdezgetsz itt erősítőkről. Én azt mondom, hogy eddig az összes jó lett volna a tápodhoz, és a hangszóródhoz. DE! Mik a követelmények? Minek kellene megfelelnie az erősítőnek? Tönkretehetetlen? Akkor TDA7294. FET-es? Akkor VF2! Lehetne sorolni... A legegyszerűbb a TDA7294 szerintem, azt mindenkinek meg kell életében egyszer építenie
(#) demcar válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Egy szubbládához kell!
Nemtudom hogy mék volna a jó a FET-es, a tranyós az IC-s, azét kérek segitséget!.
(#) peter1995 válasza demcar hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Megcsinálod az erősítőt és raksz be elé egy ilyet
(#) Bassmester válasza peter1995 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

És ez minek bele?
(#) Bassmester válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Úgyvan! :yes:
Az adott táphoz, szubvégfoknak teljesen jó lesz. Nem kell ezt tulbonyolítani.
(#) djgombi válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Ezt én is kérdezni akartam
(#) Bassmester válasza djgombi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Résen voltam
(#) demcar válasza peter1995 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Már van hozzá nekem egy aktiv filter azt fogom betenni az erősitő elé csak még az erősitő kell.
(#) water hozzászólása Jan 23, 2010 /

7294-nek nem nagyon ajánlanak többet 2*40V-nál az adatlap szerint.
Vf2 miért nem jó neked? 100W-ra elég bele 1-1 fet, és az átvitelét is be tudod a szubhoz állítani, szűrő sem kell hozzá. Kb. egy ezresből megvan a monó alkatrészkészlete.
(#) janika002 hozzászólása Jan 23, 2010 /

Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre !Lassan elkészülök
az Elektoros pa-300-zal(rajz mellékelve) ! Hapro neked mégegyszer köszi! Az Ne5534 helyett OPA134 lessz benne a C9 33p az kell ehez az IC-hez.A másik ,hogy
48v-os reléhez mekkora legyen az R43(én 510ohm-ra gondoltam)! A C7 és C18-ra bipolláris 50v-os elkót ír! Nem lenne jobb két szembekapcsolt 100mikrós csepptantál?
Köszönöm szépen a segítségeteket előre is!
Üdv:Jani
(#) wtc válasza szamóca hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia!
Köszi szépen, ez sztem jó, csak még egy gondom akadt, hogy nem tudom a +-55 V-os trafóm teljesatményét, csak annyit tudok róla, hogy 2x100W-os quad tökéletesen ment róla . Szóval azaz 200W-nál többnek kell lennie gondolom 300W-os lehet. Arról még jól műödne ez az erősítő?
Köszi
(#) szamóca válasza wtc hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

300W-os végfokhoz ha ténylegesen ki akarod hajtani, 400VA-es trafó ajánlott. De ha nem csúcson járatod, elég a 300VA-es is. A Quadban is nagyjából ekkora van, bár nem tudhatom hogy a Tied valójában milyen.
(#) szamóca hozzászólása Jan 23, 2010 /

Volna egy problémám. Javítok (legalábbis próbálok) egy erősítőt, aminek az a hibája, hogy alapzajos. A zaj olyan mint az adásszünet. Nem FM zaj, hanem ilyen sistergős kicsit sípolós, enyhe 100Hz-es brummal keveredve.
Arra már rájöttem hogy nem a végfok a hibás, az tökéletesen zajtalan rövidre zárt bemenetnél.
Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával?

A8M.rar

(#) kisedison hozzászólása Jan 23, 2010 /

amit tegnap adott haver 90000ft ért ahhoz képest ezek csak zseberősítők. nem szobai használatra. össz power 15kW. egyébként a rockford fosgate kreálmánya.

T.A.

Öt figyelmeztetésed van ezidáig, és még most sem vagy hajlandó nagybetűvel kezdeni a mondatokat. Ráadásul kinek írtad ezt a hozzászólást, és milyen céllal?
szamóca.

(#) peter1995 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Mivel subládához kell.Mongyuk én is csak az erősítőt használom a mélyhez.
(#) hapro válasza kisedison hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Igen...tudod, hogy?
0,5ohm-ra az összes zenei teljesítménye annyi, kukkold csak meg a gyári specifikációját!
4X500W a zenei teljesítménye 4ohmra. Zenei, nem szinuszos. És lehet jönni azzal a dumával, hogy nem szinusz jelet hallgatunk. Lehet olyan 4X350W 4ohmon szinuszban, ami valójában tisztességes teljesítmény már. De hol van a 15kW-tól!?
Következő: »»   441 / 2516
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem