Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Üdv mindenkinek!
Nekem volna egy kérdésem. Az hogy van egy szimmetrikus tápom ami terheletlenül lead +- 44,4V-ot és ahhoz szeretnék épiteni egy 100-120W-os erősitőt és van két elképzelésem az hogy most épitsek egy TDA7294-es 100W-os végfokot vagy inkább ezt épitsem: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/80w-os_hf_erosito_darlin...1.html Szerintetek melyik volna a jobb? A segitséget előre is köszönöm.
Nézd ezt:>>>>ITT<<<<
De nekem csak monó kell egy szubbládához!
Van ám ára neki
Még jó hogy lehet kapni
Akkor építs egy quad 405-öst. Az megzavarja neked rendesen és bírja a 4 ohm-ot is. :yes:
Nem olcsó az biztos
Hát gondolkodtam rajta csak annak milyen erős trafó kell? Mert ami nekem van az 150W-os.
150 watt elég neki. nekem is kb akkora van a benne.
Hát csak nekem egy kicsit nagy tészta volna egy ilyen erősitőt épiteni.
És ez is 100W-os?
4 ohmra még több is valamivel. Veszel kész panelt és belepakolod az alkatrészeket. vagy veszel quadot készen.
Ha ez nagy tészta ... Egyszerűbb nem nagyon van ekkora teljesítményre már Csak ic-s. Esetleg a TDA7293 az bírja a magasabb táp feszt és tisztábban lead 100 wattot.
Álljunk meg egy szóra. Kérdezgetsz itt erősítőkről. Én azt mondom, hogy eddig az összes jó lett volna a tápodhoz, és a hangszóródhoz. DE! Mik a követelmények? Minek kellene megfelelnie az erősítőnek? Tönkretehetetlen? Akkor TDA7294. FET-es? Akkor VF2! Lehetne sorolni... A legegyszerűbb a TDA7294 szerintem, azt mindenkinek meg kell életében egyszer építenie
Egy szubbládához kell!
Nemtudom hogy mék volna a jó a FET-es, a tranyós az IC-s, azét kérek segitséget!.
Megcsinálod az erősítőt és raksz be elé egy ilyet
És ez minek bele?
Úgyvan! :yes:
Az adott táphoz, szubvégfoknak teljesen jó lesz. Nem kell ezt tulbonyolítani.
Ezt én is kérdezni akartam
Résen voltam
Már van hozzá nekem egy aktiv filter azt fogom betenni az erősitő elé csak még az erősitő kell.
7294-nek nem nagyon ajánlanak többet 2*40V-nál az adatlap szerint.
Vf2 miért nem jó neked? 100W-ra elég bele 1-1 fet, és az átvitelét is be tudod a szubhoz állítani, szűrő sem kell hozzá. Kb. egy ezresből megvan a monó alkatrészkészlete.
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre !Lassan elkészülök az Elektoros pa-300-zal(rajz mellékelve) ! Hapro neked mégegyszer köszi! Az Ne5534 helyett OPA134 lessz benne a C9 33p az kell ehez az IC-hez.A másik ,hogy 48v-os reléhez mekkora legyen az R43(én 510ohm-ra gondoltam)! A C7 és C18-ra bipolláris 50v-os elkót ír! Nem lenne jobb két szembekapcsolt 100mikrós csepptantál? Köszönöm szépen a segítségeteket előre is! Üdv:Jani
Szia!
Köszi szépen, ez sztem jó, csak még egy gondom akadt, hogy nem tudom a +-55 V-os trafóm teljesatményét, csak annyit tudok róla, hogy 2x100W-os quad tökéletesen ment róla . Szóval azaz 200W-nál többnek kell lennie gondolom 300W-os lehet. Arról még jól műödne ez az erősítő? Köszi
300W-os végfokhoz ha ténylegesen ki akarod hajtani, 400VA-es trafó ajánlott. De ha nem csúcson járatod, elég a 300VA-es is. A Quadban is nagyjából ekkora van, bár nem tudhatom hogy a Tied valójában milyen.
Volna egy problémám. Javítok (legalábbis próbálok) egy erősítőt, aminek az a hibája, hogy alapzajos. A zaj olyan mint az adásszünet. Nem FM zaj, hanem ilyen sistergős kicsit sípolós, enyhe 100Hz-es brummal keveredve.
Arra már rájöttem hogy nem a végfok a hibás, az tökéletesen zajtalan rövidre zárt bemenetnél. Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával?
amit tegnap adott haver 90000ft ért ahhoz képest ezek csak zseberősítők. nem szobai használatra. össz power 15kW. egyébként a rockford fosgate kreálmánya.
T.A. Öt figyelmeztetésed van ezidáig, és még most sem vagy hajlandó nagybetűvel kezdeni a mondatokat. Ráadásul kinek írtad ezt a hozzászólást, és milyen céllal? szamóca.
Mivel subládához kell.Mongyuk én is csak az erősítőt használom a mélyhez.
Igen...tudod, hogy?
0,5ohm-ra az összes zenei teljesítménye annyi, kukkold csak meg a gyári specifikációját! 4X500W a zenei teljesítménye 4ohmra. Zenei, nem szinuszos. És lehet jönni azzal a dumával, hogy nem szinusz jelet hallgatunk. Lehet olyan 4X350W 4ohmon szinuszban, ami valójában tisztességes teljesítmény már. De hol van a 15kW-tól!? |
Bejelentkezés
Hirdetés |