Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Elkészítettem Tom025 féle Nixie órát. A nyák fotózással készült. A módosítások a következők: Felső panel áttervezve IN-14 csövekhez, alsó panelról a trafó lekerült, helyette 555-ös step up állítja elő a nagyfeszt. Első bekapcsolásra nem nagyon akart menni, össze vissza mutatott mindent. Azután rájöttem, hogy az MPSA42-92-es résznél a forrsztásoknál rajtamaradt gyantán áthúz a nagyfesz. Alkohollal történő alapos sikálás után teljesen rendbejött. Már csak dobozolni kellene... Képek:
Szia
Nagyon szép lett.
Szia!
Minden elismerésem! Gyönyörű lett!
Szép munka ! gratulációm hozzá Mostmár csak egy szép dobozt csinálj neki
StefuPeti, hadnagyakos: Köszönöm szépen.
CIROKL: köszönöm. Megkereshetnélek esetleg privben ezzel kapcsolatban?
Szép lett! Már így is, dobozolatlanul.. Hol lehet ilyen csövet kapni és mennyiért?
Láttam egy-két marató robotot...
Valahogy nekem a bugyborékolós marató szimpatikusabb volt, ezért ilyet csináltam.
Miért ne !
Szia!
Ebben a fájlban benne van a NYÁK terv mert én nem találtam benne, hasznos lenne ez a kis műszer szerintem mindenkinek , én is szeretném megépíteni azért kérdezem. üdv.
Nagyon klassz ! Jól látom hogy az orosz elvtársak ugyanazt a mintát használták az 5 -öshöz mint a 2-eshez, csak fejjel lefelé ?
Sziasztok lassan elkezdtem megépíteni az új labortápomat, és a zselés akkumlátor töltőmet a hozzájuk tartozó hővédelemmel.
Ime néhány kép a panelekről hűtőbordákról. üdv.
Az lesz !
Nekem nagyon szimpaitkus és ugy olvasgattam hogy elég megbízható. Nekem lcd-s lesz a fesz ill áramkijelzés,nem háttérvilágításos csak sima de nekem elég az is. Majd ahogy haladok teszek fel ujabb képeket. Csak az lehet hogy 2 hét mert kiállításon leszek (Agro -Mash Expo.) De igyekszek mert már tűkön ülök h annyira csinálnám! üdv.
Valóban ugyanazt most vettem észre csak...Egyébként méregettem egy kicsit, az egész óra ilyen fényerőnél 12V-on csak 145mA vesz fel...kis takarékos..
Sziasztok!
Ahogy ígértem rakok fel képet digitális oszcilloszkópról, az alaplap miggyár kész csak PIC és EEPROM és két IC kell bele na meg pár kondi :alien2: üdv!
Hi!
Tudsz eről valami közelebbit is mondani.Link vagy topic. Kösz . István
Erről az Alkotó féle tápról hol található bővebb információ?
A "Labortápegység készítése" c. topikban mindent megtalálsz róla.
Üdv.
Szia!
Nagyon tetszik az 555-ös step-up megoldás. Esetleg tudnál valami kiindulási alapot adni hogy melyik kapcsolás alapján csináltad?A képek alapján gondolom 555 bistabil kapcsolásban és induktivitás. Köszönöm előre is.
A vizsgáim befejezésével végre elkészültek a studió monitor jellegű hangfalaim, beyma hangszórókkal szerelve, 20as mdf lapból, képek építés közben, majd a végeleges helyükön. Még a kárpitozás van hátra Amint látható az előlap csavarozva, és ragasztva van, a többi lap illesztése: ragasztás és fatiplis csapolás. Hangváltó a dobozban nincs. Helyette az aktív hangváltást részesítem előnyben tehát külön erősítő hajtja a magas, illetve mély-közép hangszórót. A crossover ez: Bővebben: Link 2 utas beállítással. Nagyon jó kapcsolás, könnyű vele beállítani a dobozhoz és a hangszórókhoz leginkább illő keresztezési frekvenciát.
Jól néz ki, nagyon jó ötlet az aktív hangváltó. Milyen csatlakozót használtál? Mély külön lesz még hozzá? Nekem is van kétutas és kell hozzá. Milyen erősítőt használsz majd hozzá?
Milyen célra építetted ezeket a hangfalakat?
Nyák rajz nincsen, mert mindenki saját dobozához csinálta a nyákot. Szerinetm fél óra alatt megtervezed, de ha tovább tart az sem baj mert közben tanulsz.
Speakon csatlakozót használok pl ilyet:Bővebben: Link. Bővebben: Link ilyen erősítővel fogom hajtani, nagyon jó kis kapcsolás, nagyon tetszik a hangja. Amivel most szól inkább nem mondom mi az Egész jó mélyei vannak, de lesz hozzá egy mély, amit szerintem csak 120Hz-ig fogok felengedni, de majd meglátjuk hogy kívánja. Elvégez majd pár mérést, legyen közel lineáris az átvitel.
Zenehallgatás és studió munkákhoz építem.
Megcsináljuk!
Nekem kell az a műszer! És neked hogyan remekel? Jól működik és a programozó nehéz megépíteni? Mi kell hozzá? üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |