Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia! A faterom kicsit átvette a terepet én meg leugrottam kajálni... Azt a nagy kondit,diódavizsgálóval néztem.. sippant és annyi.. ez a töltődést mutatja,szerintem jó...
Nem olyan nagy az. Egy axiális elkó a BU mellett.
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem. Van egy Daewoo 21A5T TV-m, és pár napja elkezdett sípolni. Nem folyamatosan, csak pár percig, aztán abbahagyja, és hamarosan újra kezdi. Eléggé zavar már. Ahogy megfigyeltem a képtartalomtól függetlenül csinálja (teljesen lenullázott fényerő és kontraszt esetén is), a sípolás hangja is változik egy picit, amit csatornaváltásnál hallok. Már portalanítottam, de úgy tűnik nem segített. Ha valami hasznos tanácsot tudnátok adni, megköszönném. Sajnos leginkább elméleti ismereteim vannak, gyakorlatban a suliban a tv jelalakvizsgálatig jutottunk, köszönhetően a jó oktatási rendszernek
Szia!
Ez csak egy sima mechanikai rezonancia lesz. Valamelyik tekercs rezonál az alaplapon.
Szia Kadarist! Átttettem egy másik malomkereket és rámértem a 24V meglétére... 30V kereken???.. visszavettem 25V-ra,viszont nem sípol a sorki.. nincs nagyfrekvenciás fütty... szerintem nincs nagyfesz,de nem tudom ellenőrizni... ha közelítek a fáziscerkával nem világít.. bár csendben mondom hogy tegnap sem világított,és utána mégis megrázó élményben volt részem.. húzamosabb ideig nem járattam,mert égés szagot éreztem,a BU is forrt,ill már a sorki is pattogni akart... Visszatettem a másik karikát és ugyanúgy sípol.. és mivel emlékeztem a stabil 22V-ra visszaállítottam az eredeti állapotra
A sor -modulon lévő R605 és mellette a másik is rendellenesen izzadnak.. ez is valami zárlat miatt lehet? Bár ezek szeretnek kimelegednek minden gépből idővel... de azért az dúrva hogy 2 perc alatt tűzforró lesz mikor 24-25V-ot kap a modul
A malomkerékből kijövő vezetékhez közelítve 3-4cm-re világítani kezd a fázisceruza.. tehát van valamennyi nagyfesz..
Üdv mindenkinek!
TV szakik segítségét kérném. Van egy alien tévém amit már kidobásra itélt az egyik rokonom, mivel elromlott. Én hobbiként szeretek javítgatni, nem a szakmám, ezért nekiálltam hátha szerencsével járok. A következőt tapasztaltam, se kép se hang a tv sehogy sem kapcsolható, sorkimenő halk csipogószerű kattogást ad. Sorkimenő kivesz, alatta a panel a 7-8 lábak körül megbarnulva. Sorkimenő csere, sortranyó csere mert az is meghalt, tápelkók csere, FET tranyó csere. Megjött a készenléti is, távirányítóval kapcsolható, tv. beidul de nem tökéletes a kép zöldes színben játszik. Egy fontos észrevétel, hogy készenléti állapotban a táp trafó 7-es bemeneti lábán a feszültség nem stabil hanem ingadozó, liftezik kb. 160-290 V között , bekapcsolt állapotban pedig a multiméter 1000V méréshatárát is néha túlugorja, ugyancsak ingadozó. A kimeneti 17-es lábon ugyancsak ez van az UF 5407 dióda anódján. A katódtól viszont már megkapom a 125 V stabil feszkót. Arra gondoltam, hogy mivel már sokmindent átnéztem, nem-e a táp IC-je csinálja a kavart/ MC44604P/. Esetleg csere nélkül, hogy lehetne az IC-t kimérni, hogy jó-e . Előre is köszi a segítséget.
Sziasztok.Hátha valami elkezd vacakolni,akkor nincs megállás.A tv-mbe scart kábellel van csatlakoztatva a UPC box.Viszont ha bedugom a tvbe a rendes antennakábelt is,halványan,de láthatóan átlósan csíkozni-hullámozni kezd a kép.Amint kihúzom az RF kábelt,a jelenség megszűnik. RF-en analóg jel jön,scarton digitális a boxból. Mitől lehet ez a jelenség?Földhurok,vagy hasonló?Köszönöm a válaszokat!!
Szia! Egyértelműen földhurok! Ez a probléma kulcsa!
nemtoom miért de ha előhozom a a beálitásai lácanak meg minden de a menű alatt sőtét nemtok rájőnni miért van mi okozza ?
Szia Kadarist! Megvan hogy miért nem föstölög az ellenállás..le kellett mennie a napnak hogy meglássam.. Enyhén izzik a képcső nyaka ..nem ott ahol kell,hanem közvetlenül a kivezetések tövénél halványan de izzik.. kicserélem a kondikat,meg a PE-ket a képcsőpanelon és meglátjuk
Szia!
A készenléti ingadozás normális, azzal ne foglalkozz. Terhelés nélkül szakaszos üzemben dolgozik a tápegység. A primer oldalon óvatosan méregess, különösen a FET drain-jén. Ott szép nagy impulzusok vannak bekapcsolt állapotban. Természetesen ott a viszonyítási alap mérésnél a hálózati pufferkondi negatív sarka. Ha beindul a készülék és a tápfeszek is normálisak, akkor a tápot felejtsd el. A zöldes kép okát máshol keresd. Mondjuk a video-végfokban, vagy a képcsőben. A G2(screen) feszültség is nagyban befolyásolhatja a színeket.
A képcsövön belül izzik valami? Vagy szenesedés van a foglalaton?
A képcsövön belül izzik.... ha hátulról belenézek olyan szép cseresznyepiros,ha felülröl akkor alig észrevehető a tövénél... a foglalaton nem látok szenesedést.. Egyébként ugye az 1-es 8-as kivezetés adja a 6V 300mA-es fűtőfeszt.. talán ha egy 6V-os égőt rakok rá többet látok.... mert ugye azt nem lehet megmérni csak úgy multiméterrel...
Tv beindul, képernyő fehéresen kivilágosodik majd pár másodperc múlva kis sercegés közepette zöldre változik, halkan serceg és vibrál. A képcsőnél 200V helyett 270V-ot mérek. Lehet, hogy a TDA meghalt? A magas feszkót ez okozhatja?
Szia! Fényképen talán könnyebben látszik,bár egy kicsit csalós,mert felülről fényképezve a fényképen nem látszik semmi... pedig látszik az csak halványan
találtam a képcső panelján egy szakadt 47ohmos ellenállást ami az IC 6-os lábára adja a 200V-ot. Kicsréltem, de az új ellenállás lefüstölt. Akkor szerinted az IC beadta az unalmast?
Szia elbandi! Én nemtudom neked megmondani.. Én csak fekete-fehér gépeket javitgatok hobby szinten (most egy Orion Mátrát) Általában Kadarist szokott segiteni az itt megforduló emberkéknek... és általában délután.. ő biztos segit. Biztos megvan az oka annak hogy elfüstölt,valahol biztos zárlat van,de nem biztos hogy az IC szar... szerintem..
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Vásároltunk egy Orion T 2180 STX-SL tipp. televízió készüléket. Minden szép és jó, egy kis hibát leszámítva. A képnek van egy kis párna torzítása. A készüléket szétszedve, meglepően tapasztaltam, hogy semmilyen, korrekcióra alkalmas trimmer nincs benne. Gondolom ezt szervizben, lehet csak állítani. Vagy létezik, hogy belépek valami szervizmenübe a távirányítóval? A készülék 1 hónapos tehát van jótállás, csak az ezzel járó herce-hurca alól szeretném magam megkímélni. Köszönöm.
Szia! Bocs, de nem neked címeztem a kérdést, vagy eltévedt a levél? Amúgy bárkitől bármilyen segítséget szívesen várok.
silva schneider .stv485 T
a tipusa széles vásznu . av is sőtét a kép meg atenán is sajna amugy jo kis tv lenne 100hz es tv amugy
Sziasztok!
Samsung CK-21P30BT tipusu (1998-as gyárt.) TV-nél a bekapcsoláskor a kép felső része hátrahajlik, csíkozódik. A doboz ütögetésére a kép visszaáll, majd újra kezdődik az egész. Kb. 1/2 óra mulva a jelenség megszünik. Időnként a színek is eltűnnek, csak a piros marad. Ütögetésre ez is helyreáll. A forrasztásokat már végignéztem, nem találtam hibát, a kondenzátorokon, ellenállásokon sem észleltem (nagyítóval) külsőleg elváltozást. Mi lehet a probléma, javítható egyáltalán? : Pár nappal ezelőtt már kértem segítséget, sajnos nem talált érdeklődésre. Reménykedem,hátha valaki ismeri ezt a tipust. Köszönök minden segítséget.
sziasztok.Orion T2930-stxs flat tv-m van.A baja , hogy a ha bekapcsolom a közepén van egy csík és megy össze. mi lehet a baja?
Szia Kadarist! Az igen... miért lettek ilyen sötétek a képeim?? Ezen nem látszik kutya füle sem... egyébként turtam a tranzisztorok között és találtam nagyteljesítményű (1A) BC 639-eseket.. a szokásos kis fekete tokozásban.. szerinted ezek jók a PE 7058-asok helyére vagy inkább vegyek valamilyen BF-et?
Hali patexati! Köszönöm,ez nagyon jó oldal,és megfogom csinálni az antennakábelhez
szia hogy megy ossze a kep?,fuggoleges vagy visszintessen mind 2 esetben az ic-t ami eszt okozza ki kell merni,es utanna cserees persze a kifaradt alkatreszeket.
vízszintesen megy össze, és lassan.Melyik ic-t??
Sziasztok!
Nem mai SAMSUNG CK-5020 Z tipusú tv-re scart-ot vagy RCA-t csatlakoztatva csendes szobában zavaró alapzúgás hallatszik, a hangerőtől függetlenűl állandó erősséggel. A tv hangját 0-ra véve teljes csend. Azt kiszűrtem, hogy ezt a jelenséget a bemenő video jel okozza nem a bemenő hang. Javítható vagy gyári hiba? Válaszokat várva köszönettel: Definity
Szia.A vertikális eltéritő ic-él kellene legelöször is ellenőrizni a táp feszt,és az ahoz a körhöz tartozó kondikat(nem mérni,cserélni).Igy első körben.Az ic legyen az utolsó dolog.Sok sikert a javitáshoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |