Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   211 / 1273
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia! A faterom kicsit átvette a terepet én meg leugrottam kajálni... Azt a nagy kondit,diódavizsgálóval néztem.. sippant és annyi.. ez a töltődést mutatja,szerintem jó...
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Nem olyan nagy az. Egy axiális elkó a BU mellett.
(#) kisatis hozzászólása Jan 23, 2010 /

Sziasztok!

Segítségre volna szükségem. Van egy Daewoo 21A5T TV-m, és pár napja elkezdett sípolni. Nem folyamatosan, csak pár percig, aztán abbahagyja, és hamarosan újra kezdi. Eléggé zavar már. Ahogy megfigyeltem a képtartalomtól függetlenül csinálja (teljesen lenullázott fényerő és kontraszt esetén is), a sípolás hangja is változik egy picit, amit csatornaváltásnál hallok. Már portalanítottam, de úgy tűnik nem segített. Ha valami hasznos tanácsot tudnátok adni, megköszönném.
Sajnos leginkább elméleti ismereteim vannak, gyakorlatban a suliban a tv jelalakvizsgálatig jutottunk, köszönhetően a jó oktatási rendszernek
(#) kadarist válasza kisatis hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia!
Ez csak egy sima mechanikai rezonancia lesz. Valamelyik tekercs rezonál az alaplapon.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 24, 2010 /

Szia Kadarist! Átttettem egy másik malomkereket és rámértem a 24V meglétére... 30V kereken???.. visszavettem 25V-ra,viszont nem sípol a sorki.. nincs nagyfrekvenciás fütty... szerintem nincs nagyfesz,de nem tudom ellenőrizni... ha közelítek a fáziscerkával nem világít.. bár csendben mondom hogy tegnap sem világított,és utána mégis megrázó élményben volt részem.. húzamosabb ideig nem járattam,mert égés szagot éreztem,a BU is forrt,ill már a sorki is pattogni akart... Visszatettem a másik karikát és ugyanúgy sípol.. és mivel emlékeztem a stabil 22V-ra visszaállítottam az eredeti állapotra

A sor -modulon lévő R605 és mellette a másik is rendellenesen izzadnak.. ez is valami zárlat miatt lehet? Bár ezek szeretnek kimelegednek minden gépből idővel... de azért az dúrva hogy 2 perc alatt tűzforró lesz mikor 24-25V-ot kap a modul

A malomkerékből kijövő vezetékhez közelítve 3-4cm-re világítani kezd a fázisceruza.. tehát van valamennyi nagyfesz..
(#) elbandi hozzászólása Jan 24, 2010 /

Üdv mindenkinek!
TV szakik segítségét kérném. Van egy alien tévém amit már kidobásra itélt az egyik rokonom, mivel elromlott. Én hobbiként szeretek javítgatni, nem a szakmám, ezért nekiálltam hátha szerencsével járok. A következőt tapasztaltam, se kép se hang a tv sehogy sem kapcsolható, sorkimenő halk csipogószerű kattogást ad. Sorkimenő kivesz, alatta a panel a 7-8 lábak körül megbarnulva. Sorkimenő csere, sortranyó csere mert az is meghalt, tápelkók csere, FET tranyó csere. Megjött a készenléti is, távirányítóval kapcsolható, tv. beidul de nem tökéletes a kép zöldes színben játszik. Egy fontos észrevétel, hogy készenléti állapotban a táp trafó 7-es bemeneti lábán a feszültség nem stabil hanem ingadozó, liftezik kb. 160-290 V között , bekapcsolt állapotban pedig a multiméter 1000V méréshatárát is néha túlugorja, ugyancsak ingadozó. A kimeneti 17-es lábon ugyancsak ez van az UF 5407 dióda anódján. A katódtól viszont már megkapom a 125 V stabil feszkót. Arra gondoltam, hogy mivel már sokmindent átnéztem, nem-e a táp IC-je csinálja a kavart/ MC44604P/. Esetleg csere nélkül, hogy lehetne az IC-t kimérni, hogy jó-e . Előre is köszi a segítséget.
(#) attila1 hozzászólása Jan 24, 2010 /

Sziasztok.Hátha valami elkezd vacakolni,akkor nincs megállás.A tv-mbe scart kábellel van csatlakoztatva a UPC box.Viszont ha bedugom a tvbe a rendes antennakábelt is,halványan,de láthatóan átlósan csíkozni-hullámozni kezd a kép.Amint kihúzom az RF kábelt,a jelenség megszűnik. RF-en analóg jel jön,scarton digitális a boxból. Mitől lehet ez a jelenség?Földhurok,vagy hasonló?Köszönöm a válaszokat!!
(#) patexati válasza attila1 hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Szia! Egyértelműen földhurok! Ez a probléma kulcsa!
(#) jenci2007 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

nemtoom miért de ha előhozom a a beálitásai lácanak meg minden de a menű alatt sőtét nemtok rájőnni miért van mi okozza ?

Szia Kadarist! Megvan hogy miért nem föstölög az ellenállás..le kellett mennie a napnak hogy meglássam.. Enyhén izzik a képcső nyaka ..nem ott ahol kell,hanem közvetlenül a kivezetések tövénél halványan de izzik.. kicserélem a kondikat,meg a PE-ket a képcsőpanelon és meglátjuk
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Jan 24, 2010 / 1

Szia!
A készenléti ingadozás normális, azzal ne foglalkozz. Terhelés nélkül szakaszos üzemben dolgozik a tápegység. A primer oldalon óvatosan méregess, különösen a FET drain-jén. Ott szép nagy impulzusok vannak bekapcsolt állapotban. Természetesen ott a viszonyítási alap mérésnél a hálózati pufferkondi negatív sarka.
Ha beindul a készülék és a tápfeszek is normálisak, akkor a tápot felejtsd el. A zöldes kép okát máshol keresd. Mondjuk a video-végfokban, vagy a képcsőben. A G2(screen) feszültség is nagyban befolyásolhatja a színeket.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

A képcsövön belül izzik valami? Vagy szenesedés van a foglalaton?
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

A képcsövön belül izzik.... ha hátulról belenézek olyan szép cseresznyepiros,ha felülröl akkor alig észrevehető a tövénél... a foglalaton nem látok szenesedést.. Egyébként ugye az 1-es 8-as kivezetés adja a 6V 300mA-es fűtőfeszt.. talán ha egy 6V-os égőt rakok rá többet látok.... mert ugye azt nem lehet megmérni csak úgy multiméterrel...
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Tv beindul, képernyő fehéresen kivilágosodik majd pár másodperc múlva kis sercegés közepette zöldre változik, halkan serceg és vibrál. A képcsőnél 200V helyett 270V-ot mérek. Lehet, hogy a TDA meghalt? A magas feszkót ez okozhatja?
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Szia! Fényképen talán könnyebben látszik,bár egy kicsit csalós,mert felülről fényképezve a fényképen nem látszik semmi... pedig látszik az csak halványan
(#) elbandi válasza elbandi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

találtam a képcső panelján egy szakadt 47ohmos ellenállást ami az IC 6-os lábára adja a 200V-ot. Kicsréltem, de az új ellenállás lefüstölt. Akkor szerinted az IC beadta az unalmast?
(#) küzmös Gergely válasza elbandi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Szia elbandi! Én nemtudom neked megmondani.. Én csak fekete-fehér gépeket javitgatok hobby szinten (most egy Orion Mátrát) Általában Kadarist szokott segiteni az itt megforduló emberkéknek... és általában délután.. ő biztos segit. Biztos megvan az oka annak hogy elfüstölt,valahol biztos zárlat van,de nem biztos hogy az IC szar... szerintem..
(#) weend hozzászólása Jan 25, 2010 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Vásároltunk egy Orion T 2180 STX-SL tipp. televízió készüléket. Minden szép és jó, egy kis hibát leszámítva. A képnek van egy kis párna torzítása.
A készüléket szétszedve, meglepően tapasztaltam, hogy semmilyen, korrekcióra alkalmas trimmer nincs benne. Gondolom ezt szervizben, lehet csak állítani. Vagy létezik, hogy belépek valami szervizmenübe a távirányítóval? A készülék 1 hónapos tehát van jótállás, csak az ezzel járó herce-hurca alól szeretném magam megkímélni.
Köszönöm.
(#) elbandi válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Szia! Bocs, de nem neked címeztem a kérdést, vagy eltévedt a levél? Amúgy bárkitől bármilyen segítséget szívesen várok.
(#) jenci2007 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

silva schneider .stv485 T

a tipusa széles vásznu . av is sőtét a kép meg atenán is sajna amugy jo kis tv lenne 100hz es tv amugy
(#) János42 hozzászólása Jan 25, 2010 /

Sziasztok!
Samsung CK-21P30BT tipusu (1998-as gyárt.) TV-nél a bekapcsoláskor a kép felső része hátrahajlik, csíkozódik. A doboz ütögetésére a kép visszaáll, majd újra kezdődik az egész. Kb. 1/2 óra mulva a jelenség megszünik. Időnként a színek is eltűnnek, csak a piros marad. Ütögetésre ez is helyreáll. A forrasztásokat már végignéztem, nem találtam hibát, a kondenzátorokon,
ellenállásokon sem észleltem (nagyítóval) külsőleg
elváltozást.
Mi lehet a probléma, javítható egyáltalán? : Pár nappal ezelőtt már kértem segítséget, sajnos nem
talált érdeklődésre.
Reménykedem,hátha valaki ismeri ezt a tipust.
Köszönök minden segítséget.
(#) szilvaarpi hozzászólása Jan 25, 2010 /

sziasztok.Orion T2930-stxs flat tv-m van.A baja , hogy a ha bekapcsolom a közepén van egy csík és megy össze. mi lehet a baja?
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 25, 2010 /

Szia Kadarist! Az igen... miért lettek ilyen sötétek a képeim?? Ezen nem látszik kutya füle sem... egyébként turtam a tranzisztorok között és találtam nagyteljesítményű (1A) BC 639-eseket.. a szokásos kis fekete tokozásban.. szerinted ezek jók a PE 7058-asok helyére vagy inkább vegyek valamilyen BF-et?
(#) attila1 válasza patexati hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Hali patexati! Köszönöm,ez nagyon jó oldal,és megfogom csinálni az antennakábelhez
(#) bihari laci válasza szilvaarpi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

szia hogy megy ossze a kep?,fuggoleges vagy visszintessen mind 2 esetben az ic-t ami eszt okozza ki kell merni,es utanna cserees persze a kifaradt alkatreszeket.
(#) szilvaarpi válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

vízszintesen megy össze, és lassan.Melyik ic-t??
(#) Definity hozzászólása Jan 25, 2010 /

Sziasztok!

Nem mai SAMSUNG CK-5020 Z tipusú tv-re scart-ot vagy RCA-t csatlakoztatva csendes szobában zavaró alapzúgás hallatszik, a hangerőtől függetlenűl állandó erősséggel. A tv hangját 0-ra véve teljes csend. Azt kiszűrtem, hogy ezt a jelenséget a bemenő video jel okozza nem a bemenő hang. Javítható vagy gyári hiba?

Válaszokat várva köszönettel: Definity
(#) nagyimre10 válasza szilvaarpi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Szia.A vertikális eltéritő ic-él kellene legelöször is ellenőrizni a táp feszt,és az ahoz a körhöz tartozó kondikat(nem mérni,cserélni).Igy első körben.Az ic legyen az utolsó dolog.Sok sikert a javitáshoz.
Következő: »»   211 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem