Fórum témák
» Több friss téma |
igen rossz fajtájú van most vettem észre, A 50k van ráírva nekem meg akkor B kell.
Ha müködik irjál majd ám! Az enyém müködik,majd teszek fel képeket!
Nyugodtan használhattok lineáris potit is!
Ez gyakorlatilag csak ízlés kérdése, nem pedig az, hogy ez jó az nem. Van akinek pont a lineáris karakterisztika tetszik benne, azért mert olyan van már véve, vagy beépítve azért nem kell kicserélni, attól az nem rossz, csak másképp kell tekerni a potit ugyanolyan hangerő szabályzáshoz. Magyarul más állásban lesz ugyanolyan hangerő, de az ellenállása a lényeg, nem pedig, hogy milyen a karakterisztikája, ugyanis például mindkettőt be lehet állítani mondjuk 28,5kohmra. Az egyik potija abban az állásban így fog állni, a másik meg úgy és nagy kaland!
Oké majd írok, bár legutóbb megöltem az egyetlen B-s potim.
Meg is van... Kigomboltam működés közben...
:eek2:
Van ám kondi!
2 x 50.000 uF.Ahol néztem a kapcsolást.ott 2 x 60.000 µF-ot írt. Bővebben: Link nem mertem spórolni.
Ehhez az erősítőhöz 2×20.000µF az ajánlott,de nem gond ha nagyobb.
Idézet: De a szöveget azt félre értelmezted ! Ennek az erősítőnek a 2X2200Uf / csatorna bőven sok ! „60.000 ľF-o”
Szia!Én csak ebböl indultam ki: "A tápnál érdemes torroid trafót és tisztességes puffer mezőt kiépíteni" Na jó,torroid trafó sajnos nem állt rendelkezésre...
Azt meg is értettem , de a továbbiak azok az én értelmezésem szerint
Idézet: nem erre az erősítőre értendők ? Végül is semmi gond ha te betettél ennyi puffert legalább tutira mentél . „(PA erősítőim = 2 x 60.000 µF !).”
Én is kipróbáltam rengeteg pufferral, de nincs semmi értelme túlzásba vinni. Ha mondjuk egy 300VA-es trafód van a két szimpla csatornára, akkor 2x4700u optimális bele csatornánként, vagy 2x10.000u a kettőnek.
Ennél a modulnál is 2x4700u került a nyákra, a biztik után pedig 2x1000, ami így bőven megfelel. Inkább erősebb trafó, - kisebb pufferblokk összeállítással lehet jobb eredményt elérni, a gyenge trafó, - nagy puffer páros csak ront a helyzeten.
Szia Bassmester!
Igazad van,csak én azt olvastam,hogy a tápellátásnak nagyobb az ellenállása,mint a puffernek,és egy erősebb áramfelvételnél nem biztos hogy a hirtelen felvett áramot a táp tudja biztosítani.Mivel a puffernek kisebb az ellenállása (nagyobb kapacitás esetén) a nagyobb áramot onnan fel tudja venni.Az én erősítőmben nincs túl nagy trafó,ezért inkább tettem bele kondit dögivel... amúgy azt az áramkört te csináltad?Szép munka!
Ingyen kaptam a kondikat,legalább nem porosodnak a műhelypolcon
Amit írtál az elméletben egyfelől nézve igaz, de... a kis ellenállású pufferblokk töltéskor igen csak beterheli a trafót, minél nagyobb, annál inkább. Az eredmény kb annyi, hogy a névleges terhelésen nagyobb mértékű álandó feszültségesésed lesz, egy jól méretezett pufferhez képest. Mérj csak utána, egy mutatós voltmérővel :yes:
Szia!
Rámérnék,de sajnos nincs mutatós müszerem,de szerzek majd egyet,és utánna fogok mérni,pusztán kiváncsiságból :yes: Látom te nagyon otthonosan mozogsz a témában!
Persze anno én is néha túlzásba estem.Ebben, pl 16x1000µF/50V L.Esr kondi van, a röhej pedig az, hogy 6x1000u-val is éppen olyan jól szól.
Aztán itt van ez a másik csodakészülék. Ebben 28 db 4700µF/50V -os elkó van. Illetve volt... egészen addig amíg meg nem győződtem felesleges mivoltukról Jelenleg 6x4700u-val megy, probléma nélkül.
Na ezen el kell gondolkoznom,hogy legközelebb konditemetöt építsek,vagy erősítőt...
Itt az a doksi amit ígértem. Valahol már fenn van, de a fene tudja hogy hol és milyen álnéven. Ennek mehet a 60V simán, kb 160W-ot fog nyomni 8 Ohm -ra, 2 pár fettel.
Szia! A teljes leírása nincs meg véletlen? Mert engem érdekelne.
Hali!
Csak ez van még róla:
Skacok!
Van itthon egy kondim nichicon CE 85°C M jelöléssel , 12 000µF-os csak 4lábú. A B C - jelölésekkel. AC BLANK B 12 000uF - Neg Black Jól sejtem, hogy A vagy C bejövő áram + B az egyértelmű - a közös test Egy autós erősítőt szeretnék pufferolni.
Nagyon szépen köszönöm!
Volt hozzá egy táblázat a feszültség és az azzal változó alkatrészekről.
Szerintem nekem nincs több doksim róla... majd szétnézek a neten, csak már nem tudom hogy honnan töltöttem le. Azóta sem találom
Egy ötlet: Ha sorosan kötsz vele egy kis értékű kondit, akkor elvileg csökken az eredő értéke, és talán ha nF-pF-os nagyságrendben választasz soros kondit, akkor az eredőjüket már mérheted is egy multival.
Szia! Itt van minden róla!
... a többi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |