Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   212 / 1273
(#) bihari laci válasza szilvaarpi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

aza helyzet hogy keresem a rajzot de semmit nem kaptam meg ,de a sortrafo korul kell legyen 1hutobordan valamejk tda ic ,ki bontottad?,de 1xmeregetnikellene a feszulcseget,keress meg szakadt ellenalast ,kondit,kaptal valami rosszakat.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Szia!
Bonts inkább BF-et valami video végfokból, vagy vegyél. A BC nem jó!
Szerintem csak a katód izzik. A képen nem létok rendellenességet.
(#) kadarist válasza szilvaarpi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Szia!
Ha vízszintes csíkba megy össze a kép, kkor a függőleges eltérítés eltérítés körül kell keresni a hibát. Tápfesz mérést kellene csinálni. Lehet még IC-hiba is a háttérben.
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Szia! Tegnap írtam egy pár sort de már lementél a fórumról. Ezekkel kapcsolatban tudsz valamit segíteni?
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Az IC K.O. A nagyobb sorvégfok-tápfeszültség okozhat video-végfok meghibásodást. Rajz alapján mérd meg a tápegység kimenő feszültségeit. Egyébként a video-végfokozat tápfeszültségét a sorkimenő trafó biztosítja, de természetesen ennek feszültségei a tápegységtől függenek.
(#) Doncso hozzászólása Jan 25, 2010 /

Sziasztok, főként Kadarist kollégához fordulnék, ő tudja miről van szó, adott a Thomson projectoros TV, elhoztam, és azon kívül, hogy asszony leharapta a fejem , hogy minek hozok ide egy ekkora batár őskövületet, egész jó TV, csak ugye a konvergencia hiba, na igen, kezdem sejteni, hogy ez az amit távjavítással nem lehet megcsinálni, ezt nekem kell beállitgatni, van 52db poti, külön külön minden színhez minden, persze az összes el van állitva, már úgy ahogy sikerülget, de nagyon hosszadalmas munka, pláne hogy egyik beállitással mászik a másik elfele.
Vannak TV service ábráim, monoszkóp, 5 féle szín, raszter, raszter pöttyökkel, de inkább tippet szeretnék kérni, hogy van e ennek valami csínja bínja amivel kezdeni kell, vagy egyszerüen addig kell tökölni vele amig jó nem lesz?
Egyébként, fényerő nekem megfelel, minden rendbe van vele, nekem tetszik.
Üdv. Doncso
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Szia!
Sajnos konkrétan nem ismerem a típust, de beállítási sorrend a gomboknál bal-jobb irányú. Tehát kezdésképpen állítsd középállásba a potikat, és a bal elsővel kezdd a játékot. Persze a szevízutasításban biztosan le van írva bővebben a beállítás menete.
Bővebben: Link
(#) Electricboy hozzászólása Jan 25, 2010 /

Üdv!
Lenne egy érdekes problémám!
Van egy Thomson tv-nk típust nem tudok sajnos csak azt hogy nem a legújabb. . Az lenne a probléma hogy néha néha 3-10 percenként egyet feljebb kapcsol és ez standbye üzem módban is, magyarul bekapcsol a TV.
Viszont ha teletexten van akkor nem vált csatornát.
A távvezérlő nem ludas! Ezt mi okozhatja és hogy lehet orvosolni.

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Hjoco válasza Definity hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Üdv!
A válasz: földhurok. Vagyis az AV bemenetre csatlakoztatott készülék valahol földelve van. A TV készülék pedig az antennacsatlakozó földpotenciálján van, ez rendszerint néhán volt különbséget jelent. Ha igazam van akkor a hiba az antennacsatlakozó kihúzásával elmúlik.
(#) Hjoco válasza xxxxz hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Üdv!
Javaslom a tápegység primer oldalán az összes elkó sürgős cseréjét, mert ezek a tápegységek hajlamosak megszaladni. De ezzel a ciripelés - leállás jelenséggel kezdődik... Valószínű hogy minden hiba elmúlik és csak 3-4 kondiról van szó.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Hát, mire elolvastam a hsz-edet, már kiszenvedtem magam, huh, hát nem egyszerű ez a beállitás, olyan mint a rubik kocka, ha valamit beállitok, egy másik geometria potival elállítódik más is, szóval nem volt egyszerű, de végül is sikerült, a raszter ábra segített igazán, elősször belőttem a zöldet egyformára mindenhol, majd hozzá a pirosat, aztán a kéket, tök jó lett, de egy dolgot nem értek, a képernyő közepén van három folt, a három alapszínnel, ez mi lehet? A vetítőcső előtti színfólia hibája?
Üdv.
(#) Doncso válasza Electricboy hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Ilyen nekem is volt, lehet hogy szellem van a házba. Viccet félre téve, nekem egy nagyon régi sony TV-m csinálta ezt, elég sokáig, majd kidöglött a tápja, de mái napig nem tudom mi lehetett a baj. Lehet egy kiszáradt elkó.
(#) Definity hozzászólása Jan 26, 2010 /

Kösz a gyors választ a SAMSUNG CK-5020 Z hangproblémájára, de sajnos nem szünt meg a jelenség. Az antennát leválasztottam a készülékről csak az AV bemeneten jön jel és a zúgás továbbra is fenn áll. Jelenleg műholdvevő beltéri AV- val van összekötve , de a hibajelenség akkor is fenn áll ha videomagno AV - val kötöm össze. Másik TV-vel nincs zúgás csak a SAMSUNGGAL.

(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Szia! Akkor az IC-t megrendeltem. Méregettem a tápot és csak azt tapasztalom, hogy a pufferkondinál stabilan megvan a 320V, a táptrafó 6-os lábán is stabil, a 7-es lábán szinte 100v-at ugrál le föl szinte meg se lehet mérni. Ha lekötöm a táp IC 12V-át akkor megszűnik a feszkó ugrálása és a táptrafó 7-es lábán is és máshol is stabil a feszkó. Lehet-e, hogy az IC hibája miatt hullámzik a feszkó? Csere nélkül meg lehet-e mérni az IC-t hogy jó-e vagy csak egy újjal?
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

A készülék bekapcsolt (működő) állapotában is ugrál a feszültség? Ha igen, akkor az nem túl biztató.

Igen. Azért gondoltam, hogy az IC-vel lehet baj mert már minden lehetséges megoldást megnéztem. Gondolom. És csak a táp környékén mérek ingadozo feszkót, máshol nem, de máshol azért többet mint amit kellene. Pl. 115V helyett 125, 200V helyett 255V.

Szerintem egy IC csere megoldaná a rejtéjt, vagy igaz vagy nem. Szerinted?

Mi a készülék típusa?

Alien CTV 5555 . / 11Ak19P4/

Mielőtt még kicserélnéd az IC-t cseréld ki a tápegység primer oldalán az elkókat, valamint a sortáp szűrőkondiját is. A nagyobb tápfeszültséget okozhat az optocsatoló és a TL431 hibája is. A tápnál +12V és -12V is van, a kettős tápfeszről üzemelő hang-végfok számára. Próbálj úgy méricskélni, hogy leveszed a G2 feszkót, akkor megszűnik a képcső világítása, és így reálisabb eredményeket kapsz feszültségméréskor.
Rajz:Bővebben: Link

az elkókat már kicseréltem, 12V-ot nem mérek, a G2 lecsavartam, de semmi változás nem volt. Szerintem cserélek egy optót, és TL 431-et. Ha lesz ha nem valami változás akkor is írok. Köszi.
(#) Joker22 hozzászólása Jan 27, 2010 /

Helló! Van egy kis kézi tv-m aminek a kepernyoje a képen láthó módon összehúzza a képet. Amikor adást is fogok be akkor az a két beívelés elindul lefele. Mi lehet a probléma? A márkája valami: TZS FIRST AUSTRIA PRTABLE TV. A segítséget előre is köszönöm!

DSCN0126.JPG

(#) Definity hozzászólása Jan 27, 2010 /

A SAMSUNG CK-5020 Z hangproblémájával kapcsolatban kizárásos alapon a következő esetben nincs zúgás: a műholdvevő a TV-re AV-n keresztűl csatlakozik, ugyanakkor a TV az antenna csatlakozón keresztűl csatlakozik egy videomagnóhoz amelynek bekapcsolt állapotban kell lennie és a TV-nek azon a csatornán kell állnia amelyen a videomagnó sugározza az RF jelet. A videomagnónak csak ,,katalizátor szerepe van", a tv-n kivűl nem csatlakozik semmire.

Olyan mintha az AV-n érkező video jelre nem kapcsolna át a TV vagy csak ,,félágasan". Ugyan ez a helyzet az RCA csatin keresztűl is.
(#) kadarist válasza Joker22 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Szia!
A hálózati pufferkondenzátor gyengülhetett le. Hálózati brumm látható a képen. A hang nem búg?
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Szia! épp most cseréltem TL 431 és LM 431-t de egyikkel sem indult be a készenléti csak 3-at villant a zöld led. A régi LM-mel van készenléti. Optót még vennem kell, egyébként a 4-5-ös lábon is mérek feszkóingadozást. Tiszta kabaré ez a TV.

Bocs nem jó írtam. Készenléti van, csak a régi TL 431-el indul be a TV, a cserésekkel nem indul.
(#) Doncso hozzászólása Jan 27, 2010 /

Sziasztok, a minap vettem egy konvergencia hibás projektorost, a hiba javítva lett, majd három órát tekergettem az 52db potit az elején mire összehoztam a képet, totál el volt állítva, szóval készen lett, működik, de van a kép közetén három kisebb folt, egy sárga, egy türkiz és egy rózsaszín, teljesen amorf a formájuk, kb egy kisebb barack nagyságúak.
Esetleg nem lenne ötletetek mi okozhatja ezt? Vagy merre kapirgáljak?
Előre is köszi.
Üdv. Doncso
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Az új TL-el milyen feszültségeket mérsz a táp kimenetén?

semmi nem változott, csak készenléti van és lüktet.A régivel beindul és lüktet / a feszültség/

Bontott volt a két cucc de nem akarom elhinni, hogy mind a kettő rossz, még úgy sem működik mint eddig.
Következő: »»   212 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem