Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igazad van. viszont én nem problémázok ilyeneken, és ettől is boldogabbnak érzem magam.
Mióta pesten lakom, azóta alapból nem hiszek senkinek. Mondani lehet bármit. Tudom hogy rossz ez nekem is, de egy alapvető védelmi rendszer magam számára másokkal szemben. így rengeteg jó dologtól is megfosztom magam. De az "Ez Magyarország, ilyen a magyar ember" kifejezés negatív hangzatú nálam. vagy olyan fejem van akit lépten nyomon át verhetnek, vagy túl naív vagyok, de olyanoktól is kaptam átverést, és hazugságot (amit a legjobban utálok) akivel az egész gyerekkoromat együtt éltük le, mindent, hangsúlyozom mindent együtt csináltunk, szó szerint jóban-rosszban és bármikor kerestük egymást, akkor azonnal a másik rendelkezésére álltunk kölcsönösen...Nos ilyen ember is átvert nem kevés pénzzel az utóbbi 1-2 évben. Az jó, hogy vannak ilyen emberek is, akik így gondolják ezt a behajtósdit, pontosabban saját érdek érvényesítősdit, és meg is teszik. Én nem ilyen vagyok, pontosabban nem minden esetben. Csak ha szemtől szemben történik a dolog, és vagyok annyira jelen az adott szituációban, hogy egyáltalán felfogom, és észre veszem mi történik, na akkor én sem hagyom, de a "rendszer" ellen nem szállok harcba egyedül. egyenlőre azt elfogadom, hogy szír így ahogy van, és tenni nem tudok ellene. Inkább mérlegelek, mert nekem az, hogy 300Ft-ot vissza adjanak nem éri meg akkor, ha oda utam 1 óra, ott várnom kell 1 órát, vagy csak felet, esetleg még igazat is adnak nekem, adminisztráció 10-15 perc, és vissza utam még 1 óra. Így legjobb esetben is elment minimum 2,5 órám, mert hát pesten nem egyszerű közlekedni, akárhova megyek minimum 1 órát kell számolnom, hogy biztosan oda érjek. Ha meg hamarabb ott vagyok, akkor örülök, hogy de jó. Persze sorozatos bűncselekmény ellen én is keményen fellépek legyen az akármilyen "rendszer". 1 incidenst még lenyelek, talán észre sem veszem, a második már nagy valószínűséggel szemet szúrna, és a harmadik után mennék reklamálni. Elsősorban ezekért, és a saját gondolataim miatt próbálok úgy élni, hogy minél kevesebb közöm legyen a rendszerhez. Annak célja az emberek kihasználása, és rajtuk való élősködés. Hangzatos címekbe és szavakba bújtatott különféle hazugsággal teszik ezt legtöbbször, sőt teszik ezt úgy, hogy az emberek nagy része már észre sem veszi, és természetes állapotként élik meg a terrot, zsarolást, és kihasználást. A rendszer úgy épül fel, hogy ne tudd az életed élni anélkül. Úgy hozták létre, hogy mindenképpen valahogy tudjanak téged és mindenkit lehúzni pénzzel. Az ember egy ilyen hülye pénz és hataloméhes csúcsragadozó, aki mindent birtokolni akar, mert ésszel nem fogja fel, hogy azt úgysem tudja elvinni magával ha meghal. A birtoklásért és hatalomért, újabban egyre durvább módszereket alkalmaz. Egyre butább az átlag, és egyre természetesebb nekik az adott állapot, ugyanis ebbe születnek bele. Ennek lesz következménye az a szükségszerű változás ami egyszer bekövetkezik, de hogy hogyan és mi azt ember legyen a talpán aki megmondja.
Ahaa...! A legjobb, amikor zongora órán vannak a fiúk.
Ja, Te most a mosógépről beszélsz?
Helló!
Valaki nem tudja, hogy a gipsz mennyire hőálló? Ha kiöntöm formába, akkor mekkora a legnagyobb hőmérséklet, amit még kibír és nem "hullik" szét? Mert gondolom egy bizonyos hőmérséklet felett porrá hullik. Sajnos a bakelit nem bírta a nagy hőmérsékletet(700-1000°C), így valami más burkolóanyag után kell néznem.
Ólmot öntöttem már bele ha rendesen ki van szárítva, akkor simán kibírja. Igaz az csak 2-300fokos.
szerk.: bocs 3-400fokos. 327fok az olvadáspontja, de gáztűzhelyen ez simán előállítható volt.
Egy PTC lapka van a közepében, amit kivezettem két vezetékkel. Ez egy "hőmérő" lenne. Lehet, hogy tényleg az lenne a jó, de nekem csak egy hüvelykujj méretű dolgot kell kiöntenem belőle, ilyen kis mennyiséget meg nem hiszem, hogy árulnak.
Szerk.: Amúgy kiöntöttem a formát, majd letesztelem mit bír, van ilyen mini gázégőm, majd azzal meg melegíthetem. Nem akarom minden kudarc után szétbontani az egész szerkezetet, hogy újra előhalásszam a darabokra hullott érzékelőt.
Tudtátok, hogy a pöttyös mellett van kockás túró rudi is? Eddig meg se néztem, újabban mivel "mérgez" anyám. El is vigyorodtam a címke láttán. Kíváncsi vagyok, mi jöhet még? Vonalas, háromszöges, foltos? Akit érdekel, privátban tudok képet küldeni róla, elvégre ez itt mégsem a reklám helye.
A nyáron szétszedem, mert már vannak rajta rozsdafoltok, szóval ráfér egy festés. Meg akkor már a szénkeféket is lecserélem.
Kedves Barátaim! Fájó szívvel tudatom Veletek, hogy itt kell hagynom a fórumot. Legközelebb csak holnap reggel "láthattok".
Szóval az van, hogy az asszonnyal felruccanunk Pest cityre (a túloldalról), egy kicsit plázázni, meg mozizni, meg kettesben lenni, kikapcsolódni. Jók legyetek addig, amíg nem leszek. Aztán, nem ám 10 oldalt offolni reggelre. Üdv!
De jó! Ma vettünk új mosógépet, hogy már félretegyük a régi 27 éves masinát. Remélem egy darabig nem kel belenyúlnom. A régivel, már több probléma volt. A szétszedése már gyerekjáték nekem.
A gipsz az CaSO4 * 2 H2O. 100 és 200 fok között kristályvizét elveszti, és CaSO4 * 0,5 H2O-vá alakul (hemihidrát). 400 fok fölött teljes kristályvíz tartalmát elveszti, és agyon lesz égetve. Ekkor a hemihidráttal ellentétben nem fog megkötni.
Tehát nem alkalmas magas hőmérséklet huzamos tűrésére. hapro-nak szerencséje volt! A foylamat nem pillanatszerű, a kristályvízvesztés lassú. Nagyobb hőmérsékletre agyagot lehetne javasolni. Az megkeményedik, de nem ég ki (csak 600-700 fok fölött).
3db ólmot öntöttem bele azt kibírta simán. Pattogott meg sercegett, de nem esett szét.
Ez úgy 5 éves, eddig nem volt baja, de 27 évet nemigen fog megélni.
A hevítés nem terjedt ki teljes térfogatára. Ha beraktad volna a sütőbe, 2-3 óra alatt szétesett volna.
Légy szíves ne szabd meg nekünk, hogy mennyit írhatunk, mi sem korlátoztunk, hogy mennyit plázázhatsz a nejeddel.
Az ám Ő plázázik, mi meg nyomjuk a melót helyette is. Nem jó ez így.
Pont azt akartam írni, hogy nem a füledbe, hanem a szádba kellene önteni az ólmot.
Fogalmazásgátló...
Ott a pont.
Bár igy "röpködnének" a pontok...
Van aki arra sem méltat, hogy válaszoljon, hogy jó vagy nem és eltünik...
Köszi, mindjárt jön Topi és felirja a többihez...
Akkor majd adatunk pontot az előző hozzászólásodra.
Csak nehogy beváltsa a pontokat ajándékra...(pirosfelkiáltójel)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |