Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Azt honnan tudom? Egyébként egy USB HUB-ba van bedugva... :hide:
Fogod es megnezed mennyit vesz fel a cuccod, majd megmered a Vusb feszultseget...
Megint egy érdekes hibába ütköztem:
Akármilyen karaktert szeretnék kiírni, az alsó négy bitje mindig 1000 lesz. Tehát a karaktertáblát ha megnézzük, akkor minden oszlopból az lesz, ami a 1000 soron van. Tehát például a 0, 1, 2, 3, 4, 5, 8, :, ;, < karakterekből 8 lesz, az S, T, X, [, _, Z, P karakterekből X lesz, a %, &, +, *, ! karakterekből pedig ( lesz. Remélem érthető... A kód még mindig ez: Bővebben: Program
Dugd direktben a gépre, vagy adj a hubnak stabil 5V tápot.
Jól van viszi ez az LCD-t hubbal is, csak át kellett állítani a kontrasztot.
Áhh megvan! Hp41C azt mondta hogy lehet nem elég az LCD modulnak az az idő amíg az EN lába H szinten van. Biztos ami biztos ezért betettem ide egy időzítő szubrutint, és a szubrutin átírta a WREG-et és más értékkel tért belőle vissza mint amilyen előtte volt.
Pár karaktert mondjuk így sem jelenít meg...
Érdemes lenne újra végigmenned az adatlap alapján az időzítéseken és szimulátorban megnézni, hogy rendben vannak-e!
De a másik PIC-en aminek ráadásul közös adatlapja van ezzel (PIC18F4520 és PIC18F2520) működött ugyan így! A szimulátorban épp most nézem és jó adatokat küld...
A szubrutin ami kiírja ugyan az. Az órajel ugyan az. Az LCD modul ugyan az. A PIC a lábszámtól eltekintve ugyan az. És basszus tényleg... beállítottam egy kis időzítést és mindjárt kiírja rendesen a betűket! :yes:
Összeraktam egy klónt. Attila86-nál programoztuk az égetőt, ment is MPlabbal. Hazahoztam, nem megy.
"PK2Error0024: PICkit 2 was unable to establish a valid Vdd on the target (Attempted 3.30V - Read 4.73V)" Ilyenkor mit kell tenni? Pickit2 programmer OlHoss azt mondja, hogy "No device detected" Ha nincs rajta a tesztpanel, akkor látja "Pickit 2 connected". MPlabnál is ez a helyzet, csak éppen égetni nem lehet.
Azt még nem próbáltam, de most vettem észre hogy a Debugger menüben a Select tool-nál ki lehet választani a PICkit2-t is. Ez esetben ugyan úgy halad lépésenként mint a szimulátorban és látom a panelen, hogy lépésenként mi történik az áramkörben. Hát ez marha jó!
Olyat nem lehet, hogy a program egyes részeit kimásoljam egy másik fájlba és a fordító onnan megtalálja, mintha ugyan abban a fájlban lenne? Mert van pár hosszabb szubrutin ami könnyebben átláthatóbb lenne így.
Dehogynem! Legegyszerubb, ha INC file-ba rakod (d eize, most akkor assemblyzel vagy C-zel?). A masik, hogy elkezded szepen hasznalni a linker scriptet, ha meg nem tetted meg, es kulon forrasokban van, amik kulon fordulnak, es a linker fogja oket ossze pakolni neked a vegleges formatumba. En ez utobbit javallanam...
Assembly-ben programozok. Ezt a linker scriptet hogyan kell használni?
Szia!
A forrás egy részét átteszed egy másik állományba (Keys.asm), a fő programodban pedig elhelyezel egy
Szia
BUILD FAILED és egy csomó error...
Szia! Idézet: „Assembly-ben programozok. Ezt a linker scriptet hogyan kell használni?” Linker Script Easy (Meg keress ra itt ebben a topikban is kitargyaltuk mar parszor)
Sziasztok Tomi675 megvettem a csinált szirénát ezzel az alappal.képmelléklet. Kérdésem az lenne ez kb. hány wattos tölcsért bír meghajtani?
Miért teszel fel egy kérdést több topicban, főleg egy olyanban, aminek a kérdésedhez semmi köze!?
Bocsánat mindenkitől ha rossz helyre tettem fel rossz kérdést. Csak sűrgős segitség kéne mert itt állok a mentőnknél be akarom szerelni ( addig a mentő nem mehet cimre) és nem akarom hogy gubanc legyen .De akkor átmegyek a sziréna topicba.
Feltehetek 1 kérdést itt vagy személyesen privát emailba tegyen ezt. ??
Sziasztok Az volna a kérdésem hogy kinek van tapasztalata, jó vagy rossz a J ill K sorozatú 18F-s mikrokontrollerekkel.
Amiket én nézegettem: PIC18F2XJ11 PIC18F4XJ11 PIC18F24K20 PIC18F25K20 PIC18F44K20 PIC18F45K20 Ami tetszik bennük az a barátságos áruk, hardver készletük. Szimpatikus lábkiosztás,viszont max 3.6V-t birnak. A J-s szériában vannak pinek amik elviselik az 5-t, ezek a kommunikációs lábak meg a programozáshoz szükséges lábak. A K-s szériában ahogy nézegettem az adatlapokat már egyik pin sem bír el 5V-t Szóval a kérdésem az lenne, hogy lehet e ezeket ICD2-vel programozni, vagy más fajta készülék kell hozzá. A tápelőállításához milyen IC-t kell használni. Vagy csak sima 5V-s stabkocka + 3 dióda utánna és meg is van a 3.2V A J-s szériában található a VDDCORE/VCAP pin, ha jól vettem ki ez arra kell, hogy megtáplálom a PIC-et 3.3V-l és a VCAP ill a GND közé kötök egy kondit akkor 2.5V-n üzemel a pic. Na akkor ilyenkor csak a proci mag megy 2.5V-n vagy a kimenetek is. Ha a mag 2.5V-n megy akkor is kitudom használni a maximális teljesítményt. Ha ezt a lábat szabadon hagyom akkor 3.3V-on megy a mag, vagy elsem indul a pic? Vagyis szerintetek hogy kell ezt elképzelni. Ha pedig már itt tartunk hogy az alpdolgok egyhelyen legyenek a jelszintek ilyenkor hogy alakulnak. A Vdd*0,7 a H szint? Ezt csak azért kérdezem mert ha jól figyeltem a K-s széria 1.8V-ról is megy. Köszönöm a válaszokat előre is
Szeretnék két 16 bites számot összeszorozni és szintén két 16 bites számot elosztani egymással. Honnan lehet vadászni ilyen rutint? A Kónya-féle könyvben van egy de azt egyenlőre nem sikerült megértenem.
Bár az is jó ha valaki elmagyarázza hogy két 16 bites szám összeszorzásakor miért kell a szorzót és az eredményt jobbra forgatgatni...
Ezt most kitől kérdezed? Nem véletlenül linkeltem be a szabályzatot. Használd a válasz gombot! Jajj....
Szia!
Többször ajánlottam már ezt az oldalt, több rutint sikerült minimális erőfeszítéssel beüzemelnem. Szia |
Bejelentkezés
Hirdetés |