Fórum témák
» Több friss téma |
épp ez az hogy próbáltam csak ugy is, hogy semmi máshoz nem csatlakozik a kábel másik vége. tehát csak bedugtam egy kábelt a végfokba, a másik vége meg a kezembe volt. és úgyis csinálta egyből. :S Én el nem ejtettem még a végfokot. Egyszer kétszer volt bérbe adva, ha csak nem ők... Amúgy Cd lejátszókról, és keverőről kap jelet mindig.
Nah kicsit olvasgattam még. Valszeg a végfokon belül lesz ez a probléma, mivel a keverő, és a lejátszó sem földelt, de alap állásba semmilyen brumm jelet nem ad le. azért érdekes, mert amint a végfok "fenekébe" 6.3as jack kerül egyből elkezd búgni , viszont ahogy hangosítom úgy lesz hangosabb a brumm is . tehető a hangerő poti elé a probléma forrása ? Ha kell csinálok képet a végfok belsejéről is jó felbontásban.
Akkor gondolom én is,hogy erősítőn belül keletkezett a hiba. Egy kondenzátorra tippelek.
Mivel a tiéden van XLR bemenet is és Jack is...és mivel a Jack esetén (az enyémnél legalábbis) a Jack csatlakozó ugyebár nem szimmetrikus,mint az XLR. És még Mono is. Így két eret összeérint azzal,hogy bedugod. Gondolom a szimmetrikusról visszaalakításnál lehet a gond. Nem tudom tisztán kifejezni magam sajnos,mert pontosan nem ismerem. Nekem is a készülék tetején lévő rajzból olvasható le ez. Sima XLR kábelt dugsz bele azzal jó?
Nem, nincs rajta XLR bemenetem. És jack bemenettel használom. Ez egy egyszerű végfok se nem hidalható, mondhatnám hogy olcsó, sokan gagyinak mondják, de szerintem nagyon jól szól, a hangfalaimat próbáltam már SIVA végfokkal is, és minőségre és teljesítményre nem múlta felül sokkal. Egyébként a problémát sikerült megoldanom. a probléma onnan jött, hogy a keverőre a számítógép is rá volt kötve REC OUT kimenetre, amin keresztül a gép valami kis brummot sugárzott vissza.. kihúztam a rec outból a kábelt, és megszűnt teljesen a hang, a végfok pedig tökéletesen megy. Jön az újabb probléma. A számítógép ha ilyen jeleket sugároz ki... akkor elképzelhető, hogy az LCD monitorom is ezért vibrál zavaróan ?
Szia! Ha földelt a konnektor és földelt kábelt használsz akkor próbáld meg, hogy leragasztod szigszalaggal a földelést. Nekem volt amikor csak ez volt a probléma.
Akkor nem szóltam!
Szerinted miért írtam ezt?
Idézet: „A jelforrást nézd meg mihez csatlakozik még.” és Te ezt válaszoltad rá: Idézet: „épp ez az hogy próbáltam csak ugy is, hogy semmi máshoz nem csatlakozik a kábel másik vége.” Most pedig ezt: Idézet: „Egyébként a problémát sikerült megoldanom. a probléma onnan jött, hogy a keverőre a számítógép is rá volt kötve REC OUT kimenetre, amin keresztül a gép valami kis brummot sugárzott vissza.......” Tehát az első javaslatom volt az alapja a teendőknek,hogy honnan ered a forrás. Az XLR-t nem tudtam..általában feltételezem,ha Jack csatlakozó is van.
EGyébként könnyen eldönthető, hogy szűréshiány, vagy földhurok, előbbi 100, utóbbi 50Hz-es brumm.
Szia
Köszönöm,ezt nem tudtam. hasznos infó!
Már ne is haragudj , de az ilyen tanácsokkal mások életét veszélyezteted. A sajátoddal játszhatsz , másokéval ne tedd.
Nem véletlenül lett az az erősítő védőföldeléssel ellátva , mégpedig azért mert nem kettős szigetelésű. De ha kiiktatod a védőföldelést , akkor érintsél már hozzá egy fázisceruzát, vagy a csupasz csuklódat. :shocking:
Egy lehetséges módosítás az erősítőn. A bemenő védőföldet meg kell szakítani egy soros RC szűrőtaggal , ami nagy mértékben csökkenteni fogja a brummot.
Jópár zenész halt meg már a védőföld kiiktatása miatt.
Kábeled jó? Lehet valahol nem jó a földelés a jelnél azért zúg. Vagy a végfokba a jack aljzatnál kontaktos lett a forrasztás valahol. Biztos nem alakítanám át a tápot, inkább megkeresném miért zúg.
Sziasztok!
Van egy elméletem de lehet, hogy hülyeség ezért ne kövezzetek meg! Szóval: Mindég arról van szó, hogy amikor teljesítményt duplázunk akkor +3dB-el nő a hangnyomás ami már észrevehető, hallható. Na mármost, ha van egy 1000 watt terhelhetőségű hangszóróm. Most az érzékenysége lényegtelen. És ezt kezdem egyre jobban hajtani. Vegyük figyelembe csak a teljesítmény duplázásokat: 1; 2; 4; 8; 16; 32; 64; 128; 256; 512; 1024. Jól látható, hogy az utolsó /1024/ teljesítmény szint már károsítja a hangszórónkat. De kérdem én: Felesleges akár 8-900 wattot beletolni a hangszóróba? Elég max 520 watt mert úgyse szól nagyobbat ha 900 wattot kap se mert 1024 kellene ahhoz, hogy észrevegyük. Tehát csak ez lenne a kérdésem, hogy ez az elmélet helyt álló vagy marhaság? Üdv!
Sajnos nem ilyen egyszerű. Nem minden bemenőtelj. duplázás hoz 3dB hangnyomásnövekedést. Egy bizonyos szint fölött, hangszórófüggően 100-200W környékén már belép a kompressziónak nevezett jelenség, ami -30...-50%-ot is levonhat.
Szóval minél kisebb terhelésen érdemes elérni a kívánt hangnyomást.
Tehát akkor csak muszáj az a plusz teljesítmény.
Inkább jobb érzékenységre kell törekedni. Ezek a sokszáz meg 1000W-ok bőven túlvannak a hangszóró valós terhelhetőségén, és azért a végtelenségig nem lehet túllépni. A kompr. miatt amúgyis értelmetlen.
És szerintem jobban megéri egy jobb minőségű hangszóróra költeni aminek nagyon jó az érzékenysége mondjuk 100 dB feletti... mint venni kétszer akkora végfokot, intézni neki combosabb betápot... Ha már itt tartunk legjobb hangszóró (persze mélyközép) amit eddig láttam az 105 dB érzékenységű volt, valaki látott már ennél komolyabbat ?
Nem biztos, hogy az a jó, ami minél érzkenyebb, mert a nagy érzékenység bizony azzal jár, hogy mélytartományban gyenge a hangszóró. És a legtöbb PA gyártó, aki ezeket a 100dB fölöttieket elköveti, a középtartományra pl. már egyáltalán nem figyel.
Magyarul, a komolyság nem a dB-ken múlik. Az csak a hangosság.
Csatlakozom az előttem szólóhoz: védőföldet sohasem szakítunk meg. A szabvány tiltja mind a megszakítását, mind a biztosítását, mind a kapcsolhatóvá tételét. Először is nincs mindenhol fírelé (áramvédő relé) , másodszor meg ha végképp valamit földfüggetlenné akarsz tenni, akkor használj leválasztó trafókat vagy optocsatolós elválasztást. Az egyik ismerősöm ilyeneket gyárt.
A földhurokra megoldásként nekem az egy pont földelésen kívül jobbára Sipos módszere jött be: ha a csatlakozó nem szerelhető fel szigetelten, akkor a panel felé vezető végén az árnyékolásba be kell iktatni egy 10-47 ohmos ellenállást. Ez azt eredményezi, hogy a galvanikus föld meg lesz ugyan, de a 10 ohm akkora "akadályt" biztosít az induktív huroknak, hoyg földhurkon számottevő brumm-áram nem fog folyni. HA a jacket nem lehet szigetelten felszerelni, akkor ez a járható megoldás, de kizárólag jelkimeneteknél. Magától értetődő módon nem alkalmazható nagy áramú kimenetek esetén. Ekkor kötelező a szigetelt csatlakozó szerelés, mivel megengedhetetlen feszültségesés lép fel a beiktatott ellenálláson. Erre legjobb példa az Amphenol által gyártott szigetelten szerelhető - nem "talpas" BNC csatlakozó. #620135-höz: Finoman megjegyzem, hoyg az érintésvédelmi szabvány legrosszabb esettel kalkulálva bármely két végtag között 1 kiloohmos ellenállással számol. Az elengedési áramértékkel manipulálva így jött létre a 60 volt DC, illetve a 42 volt AC maximálisan megengedhető üzemi feszültség az azóta már megszűnt III. é. v besorolásban. Tehát: Idézet: , mivel fizikai képtelenség, hogy akkora áram kialakuljon. Egyszerűen nem tud emberen akkora átfolyni, épeszű esetet feltételezve. Annak, hogy sértegessük a másikat, nyilvánvalóan féltékenységből, semmi értelme. Itt a tények beszélnek, és nem az érzelmek. „ha 100.000 A akkor sem!”
Egyetértek, hogy védőföldet SOHA nem szakítunk meg.
Nekem mindig az ASUS meg a HP laptop töltője kavar be az addig teljesen zajtalan rendszerbe tisztességes "digitális sercegést" képes beletenni. A megoldás a passzív DI-box lett. Idézet: - Nem képtelenség, gondolj a villámcsapásra pl.! „fizikai képtelenség, hogy akkora áram kialakuljon”
Szerinted a villám az 60 volt DC, vagy 42 volt AC? Ott sokkal nagyobb feszültség van. Nagybátyám hangmérnök, és elmondta, hogy kitelepülésnél ahol laptoppal dolgoznak, ott csak és kizárólag akkumulátorról dolgoznak. A kettős szigetelés nem-földeltségéből adódó zavar kizárt!
Félreértettél, nálam a védőföld kavart be! tehát aha földeletlen elosztóba dugtuk a notit, szép csendes lett minden. De ez nem szimpatikus. Így most a gép és a keverő között egy sztereó passzív DI-BOX van (cirka 10eFt), ez megmentett. Hát jó nagy akkuval készüljenek ha hosszú a meló
Na egy picikét visszább az agarakkal!
Értem már...akkor ez ilyen diszkós szleng, meg hozzáállás. Végeredménybe, akkor a fórumnak sincs értelme, mert bármit meg lehet találni internetes kereséssel, csak időd legyen türelmed, energiád, és kitartásod. Építeni nem szeretnék ilyet, így komolyabban nem érdekel, mi is ez, csak arra volnék kíváncsi mire való, de így a linkelt oldalakból már el tudom olvasni. Köszönöm. Csak azért mertem kérdezni!, mert gondoltam 1 mondattal le lehet írni mi ez, mire való, de úgy látszik nem lehet, vagy aki le tudta volna, az még nem olvasta a kérdésem. A keresőt meg tudom használni, és ha valami nagyon érdekel, akkor szoktam használni is.
Nos uraim!
A topik az off hozzászólásoktól kitisztítva. köbzolit, és shalafi.66-ot pedig megkérem ezúton, hogy ellentételeiket privátban vitassák meg, és ne a nagyközönség előtt. Egymás cizellált, vagy nyílt sértegetése, mint már többször bebizonyosodott semmi jóra nem vezet! Ez volt az utolsó alkalom hogy elnéztem figyelmeztetés nélkül a szócsatátokat, kifejezetten csak azért, mert mind a ketten jó szakemberek vagytok, és segítitek a fórum társaitokat. Azonban ha ez még egyszer előfordul, személyesen adok egy hét gondolkodási időt ennek alapos átgondolására.
Akárhogy is de igazad van!
Ezt valahogy szebben is leírhatta volna A fórum nem arra van, hogy kérdezzünk és segítőkész emberek segítsenek rajtunk? Nem egy két diszkóst osztottam ki a nagy szája miatt. Én sajnos nem tudok ilyen lenni. Miért jó ezt a beképzelt vonalat követni? egyszerűen nem értem. Lehet bennem van a hiba?
Hozzátéve annyit, hogy sértegetést tőlem nem tudnál idézni, viszont zolinak sikerült vagy ötször lehülyéznie nyíltan az elmúlt időkben. Liberté, Égalité, Fraternité. Éljen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |