Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Van egy 3210-es em, amit szeretnék megépíteni ilyen kijelzőnek. De az LCDhype-ban nem találom a nokia drivereket, és addig nem szeretném "megölni" a telót. kérlek segítsetek. Köszönöm: Béla
Sziasztok!
Segítsetek legyetek szívesek! Van egy 3210 kijelzőm winxp 32bit alatt simán megy, de most váltottam vistax64-re és nem megy lpt portról. a portio-val sem. kellene egy lpt driver x64-re vagy valaki aki csinál nekem usb-re egy 3210 meghajtást. Nagyon szépen köszönöm! Honki
Sziasztok!
Sikerült életre kelteni egy nokia 3310 kijelzőt pic-el. Működik rendesen, de ha lekapcsolom róla a feszt összecsíkozódik a kép, majd pár másodperc múlva halványodik csak el. (A küldött kép ilyenkor azonnal eltűnik, függőleges és/vagy vízszintes csíkok jelennek meg helyette.) Indításkor is tapasztalni a jelenséget, amíg a kijelző fel nem éled. Ez mitől lehet? Az egész áramkör (kijelző és pic16f690) 3.3V-ról üzemel (pickit2), a Vout és a gnd közé 4,7µF-os kondit raktam (de próbálkoztam 2.2uF, 1uF, 0.22µF-el is). Tapasztalt ilyet valaki? A válaszokat előre is köszönöm.
Igen nálam is így csinálja.
Próbáld meg LCD parancsal kikapcsolni feszültségesés esetén , akkor lehet hogy nem fog kikapcsoláskor csíkozodni. Egyébként milyen nyelven írtad a programodat ?
Az LCDhype oldalán van 64bit es portdriver is...
Köszi a tippet, így tényleg nem csíkozódik kikapcsoláskor.
A progit asm-ben írtam hozzá. Nagyon tetszik ez a kijelző! :yes:
Ki tudna nekem segiteni egy Nokia 128x128 kepernyobol csinaljak egy VU metert a Winamp-hoz,vagy Hardware infot mutason a geprol.
Mint peldaul: CPU mukodes,LAN sebeseg mero,HDD hely,stb. Amugy az a nokia kepernyo szines. Varom a segitseget.
LCDhype vel LTP porton meglehet ha támogatja azt a fajta LCD t. Én B&W 3310 es kijelzőel csináltam szépen működött.
hali mindenkinek
szeretném megkérdezni a kedves hozzáértőket,hogy 7 szegmenses led-es kijelzőt is meg lehet hajtani lpt port -ról?
Meg lehet. De neked kell progit irni. Ha kell irok neked 1 et VB ben...
Megrajzoltam kétféle kijelzőre.
köszönöm ,de azt el felejtettem le írni ,hogy a kijelző 1 órás rádióból lett ki szedve amiről fogalmam sincs hogy melyik a közös az anód ill. katód?nem vagyok túl igényes elég ha az időt mutatja .még 1 kérdés. nekem 1 p3 733Mhz -es gépem van ,ezzel is meg oldható?
a programozáshoz teljesen analfabéta vagyok. mondjuk az elektronikához is. bocsesz hogy ilyesmivel zavarok
A P3 tökéletes még a P1-es is jó... Fogsz egy 9V os elemet egyik pólusával sorba kötsz 470ohm ellenállást.És elkezded érintgetni a két vezetéket a kijelző kivezetéseihez. Ha valahol világit azt megjelölöd mert tuti hogy a kettő közül az egyik LED ek közös kivezetése. Egyiket a kivezetésen hagyod a másikat viszed más kivezetésekre ha úgy végig tudod villogtatni az összes szegmentset akkor megvan a közös kivezetés... Ha a közös kivezetés a - on van és úgy világit akkor közös katódos ha + on akkor közös anódos
köszi a tanácsot ,majd még irok mert biztos el akadok valahol
Hello
Idézet: „Sikerült életre kelteni egy nokia 3310 kijelzőt pic-el. Működik rendesen, de ha lekapcsolom róla a feszt összecsíkozódik a kép, majd pár másodperc múlva halványodik csak el.” *** Idézet: „Igen nálam is így csinálja. Próbáld meg LCD parancsal kikapcsolni feszültségesés esetén , akkor lehet hogy nem fog kikapcsoláskor csíkozodni.” Ezt nemigazán értem, kifejtenéd bővebben? Van erre az esetre egy parancs az lcd-nek? Mi a kódja? Nekem is ezt csinálja a kijelző kikapcsoláskor. Üdv.
Hello
Ezek közül a parancsok közül az egyik állítja be úgy az Lcd-t, hogy ha leveszem róla a tápot, akkor ne jelenjen meg csík, ami aztán lassan elhalványodik? Ha igen, akkor melyik az? Üdv.
nokia_clean_ddram(); // reset DDRAM, otherwise the lcd is blurred with random pixels
nokia_write_command(0x08); // mod control blank change (all off) Ez a két sor kell neked.
Hello
És ezeket az utasításokat mindjárt az inicializálás után kell kiadni? Üdv.
Szerintem ekkor kell amikor ki akarod kapcsolni.
Sosem próbáltam , mert engem nem zavart ez a csikozódós dolog.
Hali!
Amikor viszem be az adatot (PIC-ről) az LCD-be, először a 7. bitet kell bevinni, majd a 6-at, 5-et... ?
üdv
nokia 3410 lcd vezérlő programot keresek! nem amit programozni kell hanem valami grafikus felületűt, mert nem tudok programozni (kép: ezzel a kapcsolással van összerakva) köszönöm
Helo.
Az LcdHype szerintem a legjobb, szövegesen kell programozni, de szerintem a nyelve nagyon egyszerű, és a súgója is jó.
Szia, nem tudom még aktuális-e a kérdésed, de nagyjából 2 éve én megépítettem a linkelt kapcsolást, nekem hibátlanul működött.
Nekem az egyedüli "bajom" az volt vele, hogy 15 másodpercenként mintavételezett. Szerettem volna ezt rikábbra állítani, de nem sikerült.
Sziasztok találtam itthon a fiókomban egy nem müködő NOKIA 3310-est az LCD-t szeretnám meghajtani de nem LPT-n mert nincs ilyenem a gépen hanem mndjuk COM-porttal. Lehetséges ez??? Ha igen akkor tudtok rá kapcsolási rajzot vagy bármi infót? Előre is köszi
Köszi át is nézem mingyárt ha esteleg van még egyszerübb akkor várom
Hát én nem találtam egyszerűbbet , de van az oldalon
"kép" tervező progi is
Csak azthiszem hogy ez PIC-el van és az nekem gond :S de azert köszi meg átrágom az oldalt rendesen
|
Bejelentkezés
Hirdetés |