Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Az sem igaz hogy nics nekik ampulla reszelőjük...
Menj be a háziorvosodhoz. Azt kérj tőle...
Vagy, ha végképp nem megy, egy 3élű finom reszelő is jó a célra.
Valaki mondja már meg, mi a kevés vagy sok!?
előhívás sima csap vizzel normál keverés -> 20 perc utánse semmi.. forró vizzel normál keverés -> 20 perc utánse jött le semmi!! valami nem jó?! de mi?? ![]() ![]() ![]() ![]()
Öööö... Nem teljesen világos, mi a gondod.
Én olyan szemre 2:1 arányban higítom a TN-es előhívót a P20-hoz. (2 víz + 1 koncentrátum.) Ha már nehezen oldja, adok hozzó a hívóból. Szemre. Nem méricskélek. De mehet fifti-fifti alapon is. Ja, és szobahőmérsékleten.
Leht, hogy a lakk nem kapott elég UV fényt. Próbáld meg hosszabb ideig megvilágitani. pl.: lefújsz egy nyákot, megszáritod, beteszed a lámpa alá, és 5percenként egy teljesen átlátszatlan(alu) lapot odébbhúzol.
Nem lehet, hogy túl vastag a lakk réteg? Nem keveredett el rendesen az előhivó?
nah most egy elég jó réteg sikerült
![]() kiváncsi vok!beteszem a pipics alá ![]()
helló!
Egy letört burájú HgLI milyen távolságból világit meg teljesen egy A4 méretű NYÁK-ot?
Asszem itt le van irva: az avr.tavir.hu cikke
Frankye! Folytatva az ózonos gondolatmenetet:
Megkérdeztem a kémia tanárom, hogy mégis mily hatásokkal bír testünkre eme gáz. ![]() ![]() Szóval mondta, hogy szellőztessek lehetőleg megvilágítás után. Ennyi. ![]()
Ez pontosan így igaz! Az ózon tulképpen egy olyan molekula, amiben 3 oxigén atom kapcsolódik össze. Mivel így a kötés nem stabil közöttük, és a molekula mindig a legnagyobb stabilitásra törekszik, ezért viszonylag könnyen megszabadul a 3. oxigén atomtól, ha olyan anyag közelébe kerül, amit lehet oxidálni. (Ilyen pl. az élő szövet is, az emberi/állati szervekben.)
Ezért - bár sokan kedvelik, közük én is! - az ózon jellegzetes szagát, azért jobb, ha nem lélegezzük be nagyobb mennyiségben. (Bár kis mennyiség is képes erősen oxidálni, de jelentékeny élettani hatása csak viszonylag nagyobb mennyiségnek van, hiszen a szervezetben folyamatosan működik az oxidáció.) Ergo: A szellőztetés mindenképpen javallott!
Hellósztok!
Nem tudja valaki hogy Bp-en hol lehet kapni positiv20-at?? A lomexba ás az elektrokonthába nem kaptam. Más helyet meg nem ismerek. Segítsetek köszi!
Próbáld meg a NEDIS nél vagy a HQ VIDEO-ba.Egyszer egy flakonon a 2 közül valamelyikük cimkéje rajta volt
(Közbe megnéztem HQ VIDEO-ban van)
Lehet, sőt biztos, hogy hülyeséget kérdezek, de csak annyi lenne a kérdés, hogy amikor fotózok (majd fogok), akkor a fényérzékeny (p20-as) nyákra, a maratási (fólia) oldal pozitívját, vagy a negatívját kell levilágítani. Köszönöm a választ.
hello!
ahol takar a fólia ott lesz vezetősáv. ![]()
Közérdekű!
Jó hírem van a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek számára! http://www.vatera.hu/izzo_125_w_os_higanygoz_18742350.html Higanygőz ízzó 400Ft.-ért! Bolti ár 1162Ft!
hy én még oott tartok hogy megvettem a cuccokat és el kellene készíteni a nyákomat! vasalással gondoltam a készítést deh valahogy nem megy írnak iylen lapot meg oylan lapot deh nekem csak sima papirom van meg fotópapír! az lenne a kérdésem hogy a fótópapír az jó?
Hali!
Ha megengeded, segítek.... Nem kell ám ilyen meg olyan papír... Én úgy szoktam, hogy itthon kinyomtatom a tintasugarassal sima papírra. Elszambázok a legközelebbi papírboltba és veszek két lapot.(50 ft) A lapról csak annyit, hogy a lehető leg könnyebb legyen (vékony) én a 150g-os papírral is meg tom csinálni. A másik nagyon fontos dolog, hogy az egyik oldala fényes legyen. Egy nagyon vékony műanyag bevonat van rajta. Ez csak azért kell, hogy a papír ne szívja fel a festéket. Aztán megkérem a boltos csajszit, hogy legyen kedves és fénymásolja a nyomtatványomat ezekre a lapokra. Ott helyben átnézem, hogy tökéletes-e a fénymásolat, ha igen akkor már lehet is vasalni. Asszem ennyi. Ha még érdekel valami akkor kérdezz nyugodtan. ![]()
Jah még valami!
Az egész technika lelke az, hogy csak a lézernyomtató festékét tudod felvasalni. (az hőre lágyul)
Igen. Szigoróan lézernyomtató, vagy fénymásoló, mert cask ebbe a fajta tintába van eg kis műanyag. Azt hiszem ez megolvad és egy idő után ráég a nyákra. Így lehet csinálni. Én is így csinálom a nyákokat, nekem kifogástalanul bejött, csak én más módszerrel csinálom. Én a fóliás módszert ajánlom, az előbbi hozzászólásokban benne van, milyen is ez. dolgozz meg érte
![]()
mivel lehet elötte letisztítani(a nyákot),hogy tiszta legyen?
Én úgy csinálom, hogy nagyon finom polírpapírral (úgy 500 vagy 1000) el kezedem csiszolni folyó csapvíz alatt. Nem hagy olyan csúnya nyomokat, de nagyon szépen letisztísztítja. Utánna a Wolfos zsírtalanítóba bedobom, hagyom állni egy 10 percet, és mehet a vasaló alű. Amikor már kimartam, nekem valami illatosított körömlakklemosó jött be a legjobban. Rányomom a vattára és el kezedem sikatolni vele a NYÁKot. Egyből megadja magát a festék.
Én hidrogén - peroxidos maróval csinálom. (most tanuljuk kémiából, de valahogy így nézhet ki: h2o2+h2o+HCl2 = h5o3cl2 lehet, hogy hülyeség, sőt biztos)
Sziasztok.
Uj vagyok itten,szeretnék csinálni ny.áramkört,vavaki ki-okosithatna.Hol lehet beszerezni lapot/egész vékonyat/ valamint maratot? Köszi. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |