Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ehhez nem nehéz nyák tervet készíteni. Megcsinálhatod magadnak is.
Csináld meg a tervet és mi segítünk leellenőrizni.
Sziasztok!
Pioneer erősítő végfok tranyó csere után is csak cincog! Ennek mi lehet az oka? Előre is köszönöm!
Szia!
Más is tönkrement. Meghajtótranzisztorok, csatolókondenzátorok, diódák stb.
Valmi mozierősitő lehet max 20Watt
Az enblémát nem lehet elovasni,
Ellenütemben 10-15 W, de lehet
EL 84 is akkor 20 is akár
EL 84-nek nézem, abbol meg 20 is nehezen, csk nagy anódfesszel 400V
Mi nagy ? a súlya ? az látszik Kérdés: Mi az, hogy a téma befagyasztva ? A RIAA-nál olvstam Ez valmi bünti , retorzio ?
Kipróbáltuk a PA300-at elég jónak tűnik,
csak a megfelelő hűtésről kell gondoskodni/venti/,
Megvan az áhított teljesítmény vele?
Vagy kell nagyobb? Esetleg hidalod, és építesz még két darabot.
Hello!
Én most mértem a frissen rendelt végtranyóimat a PA-300-ba és mérhetetlenül bosszús vagyok! Ugyanis eredeti ONSEMI-t rendeltem a HQvideótól.Kértem őket ,hogy válogassák nekem össze őket párba.Azonos sorozatszámot küldtek az igaz de ezek akkorát szornak bétára ,hogy csak na indulunk 14-töl 82-ig döbbenet 800forintos tranzisztorok! Hozzáértőket szeretném kérdezni van-e ennek jelentősége ennél az erősítőnél mert egy kicsit elment a kedvem az építésétől! Lehet csak én hülyeségem ez? ÜDV:Janika
A quad után egy kicsit ütős, nem egy rossz konstrukció!
Én sem válogattam össze bétára s egyből indult és meg vagyok vele elégedve.
A quadokba sem válogattuk "soha" a tranyókat s füllel nem vettünk észre semmi különbséget, kivéve ha "nagyon jó a füled"
A nagy különbséget a P és N között, vagy az azonosak közt mérted, milyen áramnál ?
Na azt ne várd, hogy válogassák. Nincs is mivel, meg macerás, mert 4-5 dekádban kellenne Én még bosszúsabb vagyok, mert STK,3db-ra rákérdezz, mondják Sanyo, Posta és jön az ismeretlengyártó Remélem nem esek pofára vele. Egy csodálatos Technics orgonába kell 2 napos történet Tudom ez nem vigasztal
Igen a nagyobb különbséget a P és N között mértem!
A mérést egy egyszerű multiméter bétamérőjével mértem! Lehet ,hogy ez így akkor nem is korrekt mérés! Vágjam bele mindet azt kész! Fiuk mi legyen?
Üdv mindenkinek!
Megépitettem azt az erősitőt ami a képen van, és azt csinálta hogy hallgattam rajta a zenét vagy 10percig és pont akkor amikor vége volt a zenének és tettem volna a következő zenét akkor kivágta a biztositékot a szimmetrikus tápba, amibe 3,15A-os biztositék volt tápáganként. Ez miért lehet? A segitséget előre is köszönöm.
Így van! Dobjál bele mindent azt kész. Építettem már ebből pár példányt és még soha nem válogattam a tranyóit, és mind elsőre tökéletesen működött.
Mind a kettőt kivágta? Nem kapott rövidzárat zene közben? Lomha biztik voltak? Ezeket nem vághatta volna ki üzemszerűen, de még talán akkor sem ha gerjed. Mérd meg a végtranyókat, hogy nem e zárlatosak. Addig ne is indítsd újra.
A T3 tranyó jó hőkontaktussal van szerelve a hűtőbordára?
Ellenőrizd újra, és állítsd be ha kell. Kimeneti offset mennyi?
Bocsi hogy ilyet kérdek de mit jent az hogy "Kimeneti offset"?
Hát hogy zene közbe kapott-e zárlatot én nem tudook róla egy k610i telóról nyomattam, és kiment mind a két bizti, sőt még tetem bel mégegyszer biztit és azt a kettőt is kivágta, sima 5x20-as üvegbiztositékok.
A kimeneten lévő esetleges egyenfeszültség nagyságát mérted?
Hát legelőször amikor még csak élesztetem akkor volt 200mV
Végig kell méregetni. Erre nem megoldás a távsegítség. Mérd meg a végtranyókat, hátha zárlatosak lettek. Ha nem, akkor mérd meg a többit is. A hibakeresés sajnos ilyen babra munka.
Nem túl jó érték a 0,2V offset, de még elmegy. Milyen végtranyók vannak benne?
Most szedtem szét egy SONY Hi-fi-t STK4182 van benne
A Sanyo szerint 2X40W Max 2X50W(1%THD) ! A Hi-Fi-n nagy betüvel 80+80wRMS 135w+135w music power! Gyerekek már a SONY is hazudik miért kell átba..ni az embereket én nem értem ezt meg! |
Bejelentkezés
Hirdetés |