Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
De ennek +-50V-kell.
Meg elég drága bele a fet. És erre mehet 4 ohm-os hangszóró?
Drága a fet??? Ne blöffölgess itt nekem! 300Ft körül van darabja (pl. 2SK1058 1500FT/db) Az IRFP egy nagyon közönséges kapcsolófet, ezért olyan olcsó. Épp az a csoda a kapcsolásban, hogy ezzel is jól tud szólni.
A tápfeszt nyugodtan csökkentheted, csak akkor veszítesz a kimeneti teljesítményből. 4ohm-al is terhelheted.
Sziasztok.
Egy ujabb dologban kérném a segítségeteket. A KD Mester féle 2x130w -os kapcsolást építem meg. Az alkatrészek megvannak, csak annyi van hogy a 240-es FET gyártója (vis), a 9240-es pedig (ir). Mennyíre befojásolja ez a precíz működésben? A másik: van egy (LM1036) HiFi sztereó előfokom, mennyíre illeszkedik ehhez a végfokhoz? Köszi előre is!
Helló!
Nem tudja valaki,hogy mi ennek a kapcsolási rajza?
Hali.
Azt hiszem ez az
Ezt nekem nem nyitja meg.
Nem tudnád mellékelni? [quote]Nem támogatott fájl
Szia,ha van fenn a gépen tömöritőprogramod akkor megtudod nyitni letöltés után..
Ez a panel Kd mester monster erősitője, keress rá monster néven,szintén sok dolgot találsz,ha nem boldogulsz esetleg átküldöm mailban a dokumentációt..
Sziasztok
Elkészült a VF2 40V példánya De valami nem jó A nyugalmi áramot nem tudom be állítani sehogy, mert folyamatosan szökik fel sec/1ma sebbeségel és a 9540 fet melegszik és a kimeneten 0.15 v jelenik meg De érdekes hogy ettől működik Mi lehet a probléma vele
Miből gondolod hogy csak az egyik fet melegszik nincsenek hűtőbordán?
A diódák rá vannak ragasztva a fetek hűtőzászlójára? Mert rá kell. Még ekkor is fel fog mászni a nyugalmi áram, de max 30%-ot. Valami nem OK a 0,15V az nagyon sok, itt az IC ofszet hibájának kéne csak lenni ami max. 10-15mV.
Így csináltam én is rá ragasztottam a diódát és a 820ohm ellenállást is mellé forrasztottam
A feteket hűtőbordára csavaroztam Az ic ofszetet hol mérjem, ha nem kérdezek hülyeséget
Én a vf3-nál tapasztaltam olyat hogy nemtudtam a nyugalmiáramot beállítani az IC miatt, nem volt rossz az IC mert még most is használom előerősítőnek, de azzal az IC -vel nem akart működni, viszont kicseréltem egy másikra és egyből jó lett, pedig vadi új alkatrészekkel dolgoztam, és IC fogalatot is használtam, szerencsémre.
Akkor az IC csere lesz most ki is, próbálom
Kicseréltem az ICt de semmi változás
A 540 is melegszik de a 9540 sokkal jobban És még mindig nem tudom be alítani a nyugalmi áramot 80ma próbáltam az jó lesz neki??
Állíts be 60mA-t és nézd meg hogy mennyi lesz ha már jó meleg a borda, elvileg 80-nál nem megy feljebb és ez elég is lesz neki.
Hangszórót tettél rá, meghalgattad már?
Próba képen raktam rá egy hangsugárzott
És szolt Nem volt zaj, és brumm teljesen jó hangja volt csak a halknak tűnt Akkor bealítom 60mA és várok, míg nem ál be Aztán írok hogy sikerült a bealítás
Egyébként miért melegszik be ilyen hamar??
Azt hiszem most talán meg ált
Beállt 77mA de azért mocorog még egy kicsit De még mindig nem értem hogy melegszik be ilyen hamar :yes:
Sziasztok.
Nekem is lenne egykis problémám ezzel az erősitővel. Jó párat csináltam már belőle és mind ment elsőre. Most viszont kinlódok vele, mert a nyugalmit nemlehet beállitani. Az egyik panelem jó, de ott is a trimmer már majdnem rövidzárban van és ugy van 80mA. A másiknál meg ha bekapcsolom egyből 12mA és hiába tekerem a trimmert maximum 35mA van. Kicseréltem már az IC-t és a trimmert, hátha az a rossz, de minden jó. A 4.7kOhmos 1W ellenállások melegednek de nemvészesen. Nekem a 60Voltos változat van BD139-140es tranyókkal van megoldva a hőkompenzálás. Tápfeszültség +-52V, 2*10000uF. Milehet a gond?
Épp most pakoltam össze...
Ettől melegedhet az ellenállás is? A pozitiv oldalon lévő 4.7K melegszik rendesen. Ma már nem, de holnap kicserélem akkor mindkét fetet. Remélem jólesz.
De még mindig nem értem hogy melegszik be ilyen hamar a irf9540 és 540
A zéner beállító ellenállásnem hiszem hogy emiatt melegedne. Mérd meg az IC áramfelvételét, abból számolhatsz teljesítményfelvételt.
A 60V-os verziót a Tibi (azaz a "feltaláló") rajza alapján csináltad? Mert az nem jó. A felső tranyó emitterellenállása 2k7 helyett 3k3, el van írva. Egyébként még ekkor sem lesz jó. A 3k3 helyett tegyél 2k2-t és a 820ohmok helyett pedig 680ohmot. Ha ennél is jobb kivezérlést akarsz akkor mégjobb a 470ohm-1k5 páros.
Ha a tápban lévő 4k7-re gondolsz persze hogy melegszik, hiszen kb.0,35W-al fűt. Nagyon jó hogy ezt megláttam így fel tudom rá hívni a figyelmedet hogy EZ sem jó! Az IC-nek MINDENKÉPPEN kell legalább 10, de inkább 11mA tápáram (a te esetedben ez most csak 8,5) különben nem fog normálisan menni, egy zagyvaság lesz a kimeneten. Azokat az ellenállásokat cseréld ki 3k9-re. Én 2db 6k8-at tennék párhuzamosan, az jobban bírná a meleget.
Tibor által rajzolt kapcsolást csináltam meg. De nemértem mi a baj vele, sokat épitettem már belőle, és mindegyik jó a mai napig.
Nem változtattam alkatrészeket semmit, mindig azt használtam ami a kapcsi rajzban található. Amit saját célra készitettem, már több mint 1 éve megy hiba nélkül. Az is a 60V-s verzió.
Ha neked úgy jó akkor használd úgy. Tegyál rá szkópot, műterhelést hajtsd meg és majd rájössz hogy mi a baj vele.
Nekem jó igy. Nincs ilyesmi eszközöm. Hangjával semmi bajom. Legalábbis nemvettem észre benne semmit ami miatt ki kéne dobnom.
De tudod, kinek a pap... Ha a tiéd jobb mint a Tiboré akkor oké. Használd egészséggel.
Helló!
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz. Megépítettem a vf2(40voltos) kapcsolást minden rendben, csak hiányzik 2db zéner! Ki lehetne cserélni valamelyik zéner párt 15voltosra? Vagy a fet vagy az ic nél levőket, az indok hogy nincsen itthon 12 voltos és ezen múlik hogy megy e a végfok. Üdv!
Nos a FET pár csere megvolt. Igysem jó. Továbbra sem lehet nyugalmit állitani.
Sziasztok
Segítséget kérek, meg építetem a VF2 de, nagyon melegszik és még terhelés se raktam rá De miért?? Szólni szol zaja sincsen |
Bejelentkezés
Hirdetés |