Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
A lézerdióda meghajtásánál ott látom a problémát, hogy
az appnote szerint PL. a 25w-osnál 25watt kimenő impulzushoz kb 100 voltos Vcc kell. Hát ezt nem egyszerű megcsinálni szerintem, úgy hogy az egész cucc ne repüljön az égig! (Nekem sikerült 2db-ot felrobbantani) ![]()
Ajánlom figyelmetekbe a következő oldalt:
http://www.eodevices.com
En ugy olvastam hogy 20V koruli fesz kell hozza.
Kérdés, hogy 20volt-nál mekkora lesz a kimenő teljesítmény?
Beáznak a dobozaim.
![]()
Kültéri detektordobozra gondolsz?
Igen. Sajnos már 2db is beázott, gondolom ki kellene önteni valamivel.
TICTAC doboz.
Van a hagyományos méretben, de van nagy méretű is. Lehet, hogy a nagyobba ez belefér. Csak a hátulját kell jól tömíteni.
Nem akarok tic-tac-ot zabálni
![]()
Akkor passz
Egyébként megcsináltam a 300/1000NS-os vezérléstv 4db TSHF5410 IR LED-del. Ezeket egymással sorba kötöttem egy ellenálláson keresztül. 0,5A-rel van meghajtva Csináltam egy összehasonlító mérést a 30mW-os lézerdiódával. Nagyságrendekkel nagyobb távolságból lehet venni, mint a lézerdiódást ugyanezzel a kitöltéssel. Amikor a teszteltük 100/100nS-os verzióval ment, ami még gyengébb lehetett. Szerinted ez már elég lesz a blokkoláshoz? 70mW/sr 100mA-nél
Ki kellene próbálni, lehet hogy elég.Miért nem párhuzamosan kötöd a ledeket. Tapasztalatom szerint úgy stabilabb. A TSHF5210 kicsit erősebb.
A stabilitáson mit értesz?
Nem tapasztaltam, hogy gond lenne. Ilyen LED-em volt "raktáron". Ennek szélesebb a kisugárzási szöge, ami nyilvén a mW/sr rovására megy. Viszont ha közelről mérnek élesebb szögből, akkor a TSHF5210 a maga 10 fokjával nem biztos, hogy sokat ér
Stabilitás=melegedés párhuzamosan egyenletesebb.De ez csak szőrözés.
![]()
Abból indúltam ki, hogy a sorbakötés miatt mindegyiken ugyanakkkora áram folyik.
Ha van különbség a LED-ek között, akkor ez legfeljebb a felfutási idút befolyásolhatja, legalábbis szerintem Én is számoltam, pont az általad számolt értékekkel. Ez valóban csak extrém esetekben jöhet létre, bár én már találkoztami lyen esettel helyben egy 4 sávoson. A mérőautó a szélén állt. két sáv távolság volt, én meg a 3.-ban jöttem szemben és kb 50m volt a távolság
Nem is 8 hanem 2x8m
![]()
Hát mindenre én sem tudok orvosságot
![]()
Mqradjunk a 8-nál, mert a LED középen áll.
Jobbra8, balra 8. De, ha pontosak akarunk lenni, akkor 8,8m. Hát, ja, ez méh ippen belefér
Milyen meghajtót és MOSFET-et használsz?
TC4427A driver és IFR 630 MOS-FET.
Van egy video, ahol elég éles szögben mérnek.
Lefelé jön az autó és kicsit még ellenkező irányban is kanyarodik az út: 0:40-nél 54m-ről mérnek http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=408686 Vajon ilyen esetben még tudja +/-10 fokos LED blokkolni?
Ha jobban megnézed ott már a sebességet nem írja ki csak a távolságot. De mondtam, hogy mindenre én sem tudok megoldást
![]() Ráadásul ha szögben mér még a szöget is be kell neki állítani, reméljük ezzel nem fognak tökölni. ![]()
Esetleg a TSHF5210 ledek felét kb 5 fokkal balra, a másik felét 5 fokkal jobbra?
Így a függőleges +/-10 és a vízszintes +/-15 fok pont optimális lenne.
Elég lenne az energia ? Tudtommal ledeknél az a lényeg,hogy akkor adódik össze a teljesitmény,ha az optikai tengelyük teljesen párhuzamos
Valamit valamiért
Nem lesz max 0 foknál a teljesítmény, de még 15 foknál is tud blokkolni
Én azt akartam javasolni, hogy több fejet kellene alkalmazni +- 5 fokban elfordítva, de a te javaslatod sem rossz.
![]()
Az illeszteseket kivulrol vekony sziloplaszttal probald meg betomiteni.
A parhuzamosan kotott ledek masik nagy elonye, ha tonkre megy egy darab, a tobbi meg uzemelni fog..
Mindenkepp osszeadodnak, csak a kerdes az, hogy mekkora mertekben, es hol lesznek a maximumok.
SPL LL90-3 nal a max Vc amit az aramkor(lezer) elvisel az 20V. Tehat logikusan feltetelezheto, hogy ennel a feszultsegnel mar kijon a max teljesitmeny.
Én úgy látom látom, hogy 25w teljesítményhez kb. 20A áram kell. Ezt akkor hogyan kell csinálni? Mondjuk nekem csak sikertelen próbálkozásom volt. Ha valakinek sikerült valami "normális" teljesítményt kicsikarnia megoszthatná velem.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |