Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Mi volt ez a sikertelen próbálkozás?
Milyen kapcsolást raktál össze, milyen alkatrészekkel?
Megpróbálom kétkomponensű szilikongumival kiönteni az egész dobozt. Természetesen a ledeket kihagyom.
Már megrendeltem kb. szerdán jön. Remélem így már jó lesz. Védőlakk+kiöntés.
Jo kerdes, en csak a doksait nyalaztam vegig, meg nincs ilyen lezerem. Viszont szamolgattam, es a 10 fokos nyilasszogu ledbol(TSFH5210) 42 db mar kihozza ezt a teljesitmenyt, es kb negyed/otod ennyibe kerul, ugyhogy valoszinuleg nem is lesz.
Pont az egyik legfrissebb elektronetben van kionto anyagokrol szo, amelyeket viz alatti elektronikakhoz lehet hasznalni.
Ket ilyen anyagrol van szo: VU4453/101WR es VT3402KK-NV. Az elobbi kek szinu, az utobbi attetszo. UV alloak. Mindkettot javasoljak szenzorokhoz, optoelektronikahoz. Mellettuk szol, hogy tengeralattjarokon is hasznaljak. Forgalmazo: www.inczedy.com (Mondjuk szerintem biztos, hogy draga)
Kb ezt építettem, azt hiszem úgy egy éve volt. 2x bumm. Azóta lézerdióda elfelejtve
Amit én választottam az nem veszélyes árban:http://festekonline.hu/termek.php?ID=1604
Ha megjön kiöntöm az egyik dobozt, aztán megy néhány napra a víz alá.
Hú ismerem a tulajdonost. Azt hiszem egy beszélgetést megér.
Most nézegetem, lehet hogy ez a FET túl lassú volt? Na ha lesz egy kis időm ,meg pénzem amit rászánok lehet, hogy csinálok még egy próbát
Az a 60V nem durva egy kicsit?
Milyen lézerdióát használtál? A mosfet sem egy gyorsasági világbajnok Csatolom, hogy én hogy képzelem
Hat a 60V szerintem kicsit sok, a tranyo meg lassu. Az Appnote Avalanche Transistor-t javasol, gondolom a sebesseg miatt. Meg kicsit tobb az induktivitas abban az aramkorben.
Nekem viszont az lenne a kerdesem, hogy valaki nem tudja hogy honnan lehet beszerezni (a gyari termekeken is megtalalhato) infrat atereszto, normal fenyt szuro festeket/lakkot?
SPL PL90 lézerdioda. Most már én is valami hasonlót gondoltam. Avalanche tranzisztorost csinálni jó lenne ha kapható lenne. Amikor ezzel foglalkoztam nem tudtam kihez fordulni tanácsért. Építettem amit gondoltam.
Nem sikerült túl jól. A lakkos kérdést passzolom.
Hasznalj inkabb ledeket, meghibasodas szempontjabol biztos megbizhatobbak. Teljesitmenyben ugyan annyit ki lehet hozni.
Hát ezt mondom én is mindenkinek!
Melyik a 25W-os ?
Igen, volt belőle 2. De ez már a múlt.
Na eszrevettem egy adatlap hibat. A tsfh5410 es tsfh5210 adatlapjan az 5os abra ugyan az. (a tsfh5210-nel rossza abrat szurtak be).
Töltsd le a legfrissebb verziót ezen már jó:
Rev. 1.3, 25-Jun-09
Óh szegények
Én azért megpróbálom
Igen, az a gond, hogy a lomexnel neztem
Pedig egyszer már belinkeltem nektek.
Amugy erdekes, hogy ezeknel a diodaknal nem esik szo a hullamhossz-rovidulesrol. Mig mas gyarto jelzi azt is.
tudom, sot tobb forrasbol is nezegettem(google,lomex,farnel honlapjan keresztul), csak most alaposan atnyalaztam a hullamhossz rovidules miatt, es igy tunt fel a hiba, mert a lomexrol linkelt adatlap maradt utoljara megnyitva.(ez a hiba a rev 1.1-ben talalhato meg.)
Rendeltem TFDU6102-őt a hq-nál. Ha jól működne, nagyon leegyszerűsítené a vevő gyártást.
Reméljük azért mert elhanyagolható.
A lidar vevoje valoszinuleg nem szelektiv ennyire, de a rovidules siman lehet 10-20nm
Ezt hogy csináltad???
Az van kiírva, hogy jelenleg nem rendelhető? Ha sikerül beszerezni , akkor imába fogod foglalni a nevem.
Akkor 4100-t kell rendelni. A vevo resz kb ugyan az, az erzekenyseg ugyan az.
Nem tudom, lehet, hogy jó, bár az 115kb/s a TFDU6102 pedig 4Mbit/s
Kérdéses, hogy abban milyen gyors vevődióda van, de lehet, hogy jó, azt még ki kellene próbálni. A TFDU6102 az tuti, és ami a leglényegesebb, hogy soha nem volt vakrisztásom. A tranzisztoros és műveleti erősítősnél ez mindíg gond volt nappal szemben, ha faágak belógtak, és ezt nem tudtam kiküszöbölni. Csináltam egy érzékenység összehasonlítást egy hergelő szerkezet segítségével. Az LI-t kb 4 méterről, míg a TFDU vevős detektoromat 2m-ról tudtam felizgatni. A gyári BLS az 1m-ről indúlt
Előjegyzésbe tették, és azt írták. hogy be tudják szerezni csak idő kérdése. Remélem nem sok.
A 4100 fel-lefutása nem túl meggyőző. |
Bejelentkezés
Hirdetés |