Fórum témák
» Több friss téma |
hoppsz
az nem úgy van h 100/5 szöröse lesz a kimeneti fesz a bemenetinek ???? az 20szoros nem dupla !!!?!!! jah a fazékmagot az elöbb beliknkelt oldal allja felé megtalálod
Re!
Van egy kapcsolás most találtam sztem majdnem ugyan az mint ant-é
De az enyémhez már van nyák rajz is!
csá csiga
ez nem egy sokkoló!!! ez egy CDI gyújtáshoz hasonló áramkör !!! 1 szikrát tud adni amikor a "fire" gombot megnyomod elég vadul van megcsinálva a kimenet : 2µF kondi főleg ha 200V DC környékére tölti fel (( -->Tr2 primmere jóó vastag huzalból kell kb 1mm )) ennek nem volt több része?? mi az a "-1- -2-" pont?? nah a lényeg hogy ez nem egy folyamatos nagyfeszt ad max ha egy astabilt tennél a "fire" kapcsoló helyett de még akkor sem lehetne marhanagy freki... csá jah egyébként kösszz segített egy kicsit a CDI-m fejlesztésében
Hello!
És amit ant rakitt be kapcsolást azt lehet sokkolónak használni??
attól függ, mit szeretnél sokkolni. Egy katicabogarat, vagy egy törpekengurut?
ez 555tel adod a szaggatást, ugye? a trafóval pedig az így nyert váltakozó feszültséget feltranszformálod. A trafóra pedig igaz, h Np/Nsz=Up/Usz. De mivel a P közel állandó marad, ezért az áramerősség csökken. Tudomásom szerint pedig attól függ egy ilyen készülék hatásossága.
szem nézz be a nagyfesz topikokba és ott találsz negyfeszgenerátort
csak kicsit kisebb fesz kelll!! szem egy sokkolónak nem sok értelme van nekem jobban teccik egy 2-6cm kéken fénylő szikra
végy egy 230/12 trafót és nézd a kapcsolási rajzot. Ezt "csak" 1.5 v-al próbáld ki!
a jobbkezeden:Az 1-est a mutatóujjad végére, a 2-est a mutatóujjad közepére kösd. Ne ijedj meg. Ebbe csak az ijedség miatt lehet belehalni. Felelősséget nem vállalok. Kösd rá az elemre és zárd a kapcsolót majd nyisd mind2szer megcsap, ha enyhe akkor tedd rá nagyobb v-ú elemekre... Így tudni fogod mivel játszol!!! A fájdalom az U négyzetével növekszik... Ne építs sokkolót még poénból se. Mert lehet hogy visszafelé sül el és te bénulsz vagy te halsz. Ez csak pill áramütés. Gondolj bele: intenziv lenne...100/sec
De ha veszek egy 230/12-trafót az 230-bol csinál 12-t nem??
Vagy meg kell fordítani a primert+a secundert?? De sztem megépítem elé ezt a szaggatót. Hello!
A primert a szekunderrel isten őrizz felcserélni!!! Visszafele nem megy.
Jaaaj hát csak vicceltem
tudom én! De akkor hol vegyek ien trafót? Hello!
Igazából nem olvastam át a problémád,csak az utolsó reagálásra reagáltam.
Üdv csiga!
Én inkább csak a vízbontóm begyújtására használtam, ezér pill. kapcs van benne. Egyébként nem kéne ilyennel csapdosni másokat. Szíven át halálos!!! A telepet mindig a kisebb feszkóju tekercsre kell rákötni, hogy az impulzust feltrafózd. Ha letrafózod nem fogod megérezni. Egyébként csak poénból mondtam. A WARTBURG gyújtása is ilyen szaggatós. (Ez az önindukció miatt működik. csak szikra, alig amper, nagy fesz). A forgó tengely szaggat a megfeleő pillanatban. Ez helyett tégy be egy pill. kapcsolót. Azért ügyelj rá hogy a testen ne haladjon, csak ujon. Ez inkább szikrainduktor, de ezis megbax. Commodore 64 floppy drive220/12/6. Szedj szét régi, NEM MŰKÖDŐ cuccokat. DE EZT NEM ÉN MONDTAM.
Hy!
Ha sokkolót akarsz kis méretben akkor vannak kimondottan ilyen célra készitett trafók elég kis méretben pár száz forintért. Ilyeneket használnak stroboszkop csövek gyujtására, gyk. Vaku. Vagyis ha szerzel egy kidobott vakut, abban van kész kapcsolás is , és 1,5 voltbol csinál több száz vagy akár többezer voltot is.
Sziasztok!
csiga123 kollégával szemben nem sokkolót szeretnék készíteni, hanem egy elektromos gázgyújtót. A Secunder tekercsem 18000 menet 0.065-ös rézhuzalból, a primer pedig kb 15-20 menet 2-es rézhuzalból. Nagyon jól megcsináltam, működik is az áramkőr de a primer tekercs szénné ég, mikor 30V-ot adok neki. Biztos én vagyok a hibás, hogy miért is 30V-ot adok neki, de ez orvosolható. A kérdésem az lenne, hogy ha mondjuk csak 6V-ot adnák neki úgyis szikrázna rendesen? Ha nem, hogyan lehet növelni a szikra erősségét/nagyságát? (Volt emelés kizárva ) Köszönöm a segítségeteket! Mothaltem
Nem értem pontosan.30V váltót adsz neki,vagy 30V egyent amit megszaggatsz?
Szia!
30 egyenáramot adtam neki amit egy elektromágneses kapcsolóval megszaggatam (elektromos csengő módszerrel)
Ha igy áll a helyzet akkor próbáld meg csökkenteni a feszültséget,szerintem működni fog lényegesebben kisebb feszkóról is. Egy ilyen kapcsolásnál a lényeg az,hogy a megszakitás minél rövidebb idő alatt történjen meg,és minél nagyobb az erővonalak összeomlási sebessége annál nagyobb fesz indukálódik a szekunder tekercsben. Ezért nem a menetszámok arányában áttételeződik a feszültség sem. Vasmagos a tekercs? Ha igen milyen méretű?
Más megoldás szerint:1-2µF kapacitást 100-200V-ra töltve kisütöd a primeren és intenziv szikrád lesz. Egyébként meg ezt az elvet anno a szikrainduktornál hasznositották.
én még kezdő vagyok,de valahol azt olvastam, h. a tranzisztornál a bázis és a kollektor feszültsége összeadódik és az jön ki az emitteren.
szerintem így is lehetne feltranszformálni az áramot. de hogha feltöltesz egy 330v 180uf-es kondit akkor az elég nagyot szikrázik, engem már megrázott.
Fogsz egy 555 ict és kész.Mellékelve.Ahogy a primeren összeomik a mágneses mező ad egy nagyfesz impulzust a szekunderen.Ha rossz javitstok ki .Csak egy 12 éves kezdő vagyok ugyhogy nem rám halgatni Bár lehet kellene egy dióda a primerre.Az értékek nem jók!Nemkell figyelembe venni.
Bocsánat a melléklet kimaradt.
Sziasztok!
Super flux ledet szeretnék meghajtani 2db ceruza akkuról, a nyitófeszültsége 3,3V. Valakinek lenne ötlete, hogy lehetne feljebb húzni a feszültséget? (Igen, rakjak mellé még kettő akkut - de azért se!) Fent említett 555astabil-trafó kombináció jónak tűnik, csak győzzem beépíteni egy elemlámpába... üdv: I
Jó napot!
A múltkor beszereztem egy rázós tollat, és mivel eltörtem, egy kicsit áttanulmányoztam a belsejét. A tekercs négylábú volt, abból egy láb kimaradt, egy volt az érintkező(rázáshoz), és 2 valami feketéhez. Mi lehet az, és hogy lehet bekötve?
Sziasztok, ha tudtok segíteni, olyan ki eszközt szeretnék csinálni, ami minimális feszültségből ( 1,5 V- 9V) tud olyan áramot generálni, ami nem kiüti, hanem csak megcsípi az embert. Fizika órán láttam, hogy egy műanyag rúd dörzsölésével az elektronokat ráviszik egy kondenzátorra ( ilyen műanyag dobozos a sztori, meg alufólia, stb.) aminek a másik vége le van földelve, és ha az ember megfogja, akkor megcsípi. Hasonló eredményt szeretnék elérni. Trafó kell, vagy kondenzátor?
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |