Fórum témák
» Több friss téma |
Minden benne van mi?Hát persze a Bc547 hangfrekis tranzisztor állítja elő az fm modulációt?Furcsa lenne az,én már kinőttem ebből a dedóból,hasznosabb dolgokhoz is értek.
De te csak írogass nyugodtan,hogy mi a jó,és mi nem ,miért nem.
No akkor fejtsd ki bővebben légyszíves, hogy miért nem működhet a linkelt kapcsolás!
Mi az ami nem jó, és miért? Megtárgyalhatjuk, de csak kultúráltan.
Uraim!
A vitás ügyeiteket legyetek szívesek privátban intézni! (Kerberosz1 és köbzoli)
Üdv.
Lenne még egy kérdésem ha nem gond.Nyáklap tervezésnél a maradék felületet amit nem szükséges kimarni, kössem a földre, vagy jobban tenném ha kimarnám?+ hallottam hogy illene kicsöpögtetni viasszal a tekercsek körül, ha minden igaz. Szóval eltudnátok még látni ilyen hasznos/praktikus tanácsokkal, hogy mit tegyek és mit ne?
Amire te gondolsz az a teliföld, hát igen nagyfrekvenciás áramköröknél gyakrabban alkalmazzák, tehát teis nyugodtan tedd (de mielőtt kimaratnád a panelt azért kérj róla véleményt a fórumban)
A kicsöpögtetést azt a beállított tekercs mechanikus rögzítése miatt alkalmazzák ill. az ún. mikrofónia hatás elkerülése végett (ez utóbbi kellemetlenség ritkán áll fenn)
Más: Vatera 2008. szeptember - 200m-es Poloska
Az állam már megint leesett kép ugyan már nincs, de a leírás alapján sima 1-2 tranyós FM oszci kelt el komoly 23.000Ft-ért A vevőnek nem csak a nick-je csirke hanem ő maga is Csak azt nem tudom én miért nem tudok ilyen üzletet csinálni...
Sziasztok!
Találtam egy rendkívül egyszerű poloska kapcsolási rajzot. Szerintetek ez működik? A 74LS13 jelű IC-t mivel pótolhatnám, mert már nem lehet kapni. Illetve a kristálymikrofon helyett mit ajánlotok?
Működik de semmire sem jó!
próbáld meg a BA1404-es chippel!
Poloskának ez is elmegy : http://eso.vatera.hu/vezetek_nelkuli_mikrofon_szett_162651276.html
Csatolásban látható mekkora a belseje.
Amit linkeltél, azt nem nevezném poloskának, ahhoz egy kicsit nagy. Az egy vezetéknélküli mikrofon.
A poloska egy mikrofonból és egy egyszerű adóból álló eszköz. Pont a tagnapi híradóban láttam hogy a poloska birtoklása a mások lehallgathatósága miatt másodrendű haditechnikai eszköznek (nem tudom mit jelent) minősül, ezért 5 év kapható. (amellett, hogy más jogszabályok sem engedik)
Tulajdonképpen erre is csak egy mikrofont kell tenni.
Persze tényleg nem a legkisebb, de azért elrejthető. Ez a szegények poloskája.
Szép jó napot mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni hogy a Skori 88as kapcsirajzában szereplő BF961 helyettesíthető e BF960 v BF966 al.Segítséget köszönöm.
Igen!
A fogyasztása ugyan változni fog, de működik.
pucukának mindegy mit teszel fel,talál benne hibát úgy is.Jön itt a hatályos jogszabályokkal,már vagy 6szor leirta,de egy norm.rajzot kész panelt még nem láttunk töle.Az utóbbi 2évben.
Nem is fogsz tőlem soha kapni olyan áramkört ami illegális.
Én olyat nem építek, (sajnos mostanság legalábbis semilyet), de attól még terveztem, építettem, mértem, vizsgáltam, használtam, javítottam eleget (mondjuk nem éppen poloskát) az elmúlt 40 év során, és megtanultam olyan dolgokat is amiről neked láthatóan fogalmad sincs. Adjál tanácsot, építs poloskákat amíg bele nem szaladsz egy nemzetbiztonsági vizsgálatba, és bátoríts erre másokat is. Azzal a bátorsággal ahogy a törvényeket, jogszabályokat, műszaki előírásokat semmibe veszed nem jósolok sok nyugodt alvást. Te is jobban tennéd ha még a tanulásra, ismeretszerzésre fordítanád energiáidat. Amit a Ronin kolléga linkelt, az legálisnak tűnik, pusztán azt jeleztem volna, hogy a méretei miatt nem nevezhető poloskának. [/OFF][OFF]már egyszer megfogadtam, hogy nem válaszolok neked, akárhogy is hívnak, most azért ezt el kellett mondanom, és a továbbiakban sem fogok válaszolni
Én ugyan jó pár db.ot kiprobáltam
eladtam annak idején,mégsem akart senki feljelenteni. Egyébként elektromüszerész lévén,elmult 20évben rengeteg tv.t,videot,erösítöt,sat vevöt,radióadó-vevöt,stb.javítottam meg,szervizben is lehúztam 1-2évet,Ezenkivül még 2 szakmám van.Ugyhogy nem kell aggódni. Egyébként 1poloska megépítése,otthoni birtoklása,vagy kipróbálása nem ütközik semmilyen törvénybe,vagy hatályos jogszabályba.Másrészt én nem biztatok senkit semmire,a fórumon.
Az egy dolog, hogy jogszabályok és etikák...
De ez mellett már nem tudok elmenni: Vatera - Jelenleg is van fenn neki 5000Ft-ért Itt lehet kapni boltban készen: Bajielektronika - 1000Ft - "Bébi őr" És hogy látni lehessen a hasonlóságot: Itt a Bajielektronikás KIT (Š Attila86 honlapjáról) Egy hónap alatt kb. 8-at el is ad belőle az illető, azért ez pofátlanság. Mit lehet ehhez szólni?
Hát mit mondjak ez elég gagyi,2 tranzisztor van benne,meg kb.14alkatrész.
Ez max.játszani jó szobába a gyereknek. Amit én építettem smd.4 tranzisztorral,hf.elöerösítö ic.vel,kb.45db.alkatrészböl állt,és eladott 300m-ig városban is,nem hangolódott el soha. Volt hogy vezetéknélküli mic.hez használtam 166MHz,en müködött,vevöt is én hangoltam át,régi szép idök.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az elektret mikiket hogy lehet érzéketlenebbé tenni ugyan is az a problémám vele, hogy normál beszédhangnál torzít.Ha halkabban beszélünk akkor nem ,szép tiszta érthető a beszéd. Segítséget köszönöm. Üdv:fater
Értelemszerűen a mikrofon után lévő erősítő fokozat erősítését kell visszavenni.
Ha felrakod a rajzot, akkor akár konkrétan is megmutatjuk, hogy ez mivel érhető el.
Szia, így első körben a tranzisztor bázisára és kollektorára csatlakozó 560 kohmos ellenállást próbáld meg kisebbre venni. Mondjuk 100-120 kohmra.
Szia!
OK kipróbálom és majd referálok hogy milyen lett. Üdv:fater
Szia!
Kicseréltem az ellenállást és így jó lett.Köszi szépen a segítséget. Üdv:fater
Sziasztok!
Találtam itt egy frankó mikrofon kapcsolási rajzot, meg nyáktervet. De sajna SMD a nyákterv. Felrakná valaki a hagyományos nyáktervet? Sajna nem értek hozzá, csak amatőr szinten csinálom. Köszönöm! Mellékelem a kapcsolási rajzot.
Most látom, hogy fater 964-érdeklődését is felkeltette Kíváncs vagyok sikerül e neki, működésbe hozni, remélem igen, és akkor én is nekiállok megépíteni
Már sikerült neki, megírta Működik szépen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |