Fórum témák
» Több friss téma |
Kár, hogy a fiatal úrnak motorra kell, 150C-ig kell mérjen és szerintem a legjobb az lenne ha a szenzor PT100 lenne!
Egyébbként szép lett! Grat!
Szép brutális a kijelző a lakás másik végéből is látod.....
Amikor elkészült nézegettem is 10 percenként !
Egyébbként egy pálinkafőzdébe fog kerülni kb 12 társával együtt !Ö még csak a prototípus .
Az lm35 analóg szenzor épp 150c' ig teljesít !
(de ez a kütyü oda tényleg nagy lenne)10x15cm es panelon van . De a háromutas hőmérséklet szabályozás témába holnap teszek fel panelrajzot (igaz hogy lcd kijelzővel) de 3 hőmérséklet lesz mérhető és kapcsoltatható avval a müszerrel. És annak a programja pici munkával átírható akár 200 -500c' ig is
a pic16f628 el tudnád küldeni a terveit programmal együtt erre a címre reapergergely@gmail.com . íköszi
hello
én is ezt csinálom/tam de valamiért nincs mukodj :no: világit ,de véletlen számokat dob ki...potikra nem reagál kb ha mozgatom,tapogatom... a 40.lábnál az ellenállást(talán csak akkor ha hozzá érek még az 5volthöz is (mellette fut el ...)(KÉZZEL) akkor változtatja a számokat de csak akkor ha elengedem és újra megfogom... mit ronthattam el ?
Sziasztok.
Véletlenül ICL 7106-os IC-t vettem ehhez a kapcsoláshoz. Működik ezzel is vagy vegyek ICL 7107-est?
Hello!
Nem működik.. Másik, vagy csere.. üdv! proli007
Sziasztok megépitettem én is a kapcsolást de olyan problémám van vele hogy kb 10-20 kokokat ugrál.
A panelt lemostam higitóval nincs rajta gyanta. Mi lehet a hiba hol keressem? Üdv Köszi
Jó de a te verziód vagy a másik? Nem mindegy
Szia ezt a verziót Bővebben: Link
Az én verziómról csak kép van fent ! A tervek nem publikusak (egyenlőre)
Én is ezt építettem meg de nekem elsőre működött! Milyen tápról működteted?
Most még csak egy 9V os elemről de pill és rárakom egy 12V os aku töltőre.
NEEEEE!!! Egyikre sem. Atomstabil tápot neki és jó lesz. A 9V-os elemnél a nagy áramfelvétel miatt rángatja a tápfeszt, amikor szegmenst vált. Ez lehet a hiba oka. Akkutöltő meg lüktető egyenfeszt ad, az még rosszabb megoldás. Egy normális terhelhető legalább 500mA-t leadni képes pufferelt táppal mennie kell rendesen.
Ráraktam egy 3.5VA es tápra.
Nagyon stabilan mutatja az értékeket. Köszönöm szépen a gyors segítséget? Jó éjszakát. Üdv
Hello!
Akkor olvass vissza! Mert azokat a kis piros pöttyöket én rajzoltam rá, és ott pont erről volt szó, emlékeim szerint.. üdv! proli007
Szia!
Viszaolvastam a hozzászólásokat. De nem vagyok benne biztos, hogy nekem akartad irni ezt. Én nem akarok két hőmérsékletet mérni. Nekem a táppal voltak gondjaim de már megoldódtak. Üdv
Hello!
Lehet utána, vagy előzőleg volt. Ő lassította a DualSlope integrátor működését, hogy ne lépdeljen a mért érték sokat. De az oszcillátornak is jó frekvencián kel menni, mert különben az 50Hz-es elnyomása nem jó az IC-nek, és a hálózati zaj miatt is tud vándorolni (interferálni) a mérés. De ezek most már csak infók számodra.. üdv! proli007
Én voltam az az elvetemült, aki eltért a gyári ajánlástól és belassítottam a mintavételt. Szerintem így sokkal használhatóbb, mert nem lépked a legkisebb változásra is egyből. És főleg akkor jó, amikor egy érték határán van és nem villog össze-vissza.
Sziasztok!
Én is megépítettem, 7107-el a hőmérőt. Müködött is szépen napokig, de reggel óta ugrál a kijelzője -00.0 és a helyes hömérséklet között. Mutatja a -0.00 értéket 3s -ig és utánna felvillan a helyes kijelzés egy pillanatra. Nem tudok rájönni a hiba okára. Még egy észrevétel ha a potit (amelyikkel a 0 kell beállítani) tekergetem akkor lefele tudom vinni egész -199 -ig de pozitiv irányba -00.0 fölé nem enged és ott kiakad. Ha tovább tekerem a potit mutatja a -0.00 értéket 3-4s -ig és utánna felvillan a beállított pozitiv érték. A 7107 IC kicseréltem egy újra és azzal is ezt csinálja. A táp stabil - 5,09 és +5,09
Szia!
Nincs valami érintkezéshiba a 741-es IC-nél és környékén, vagy az érzékelő diódánál? Mert mondjuk ha furatraszteres panelra építetted (mint én) akkor előfordulhat érintkezés hiba.
Helló!
Én is furatraszteresre csináltam, és két érintkezősre egy db 555 -el adok jelet 17s egy MAX322 ami kapcsolgat a két dióda között. Még nem jöttem rá hogy mi a hiba de igazad van a 741 -nél van a bibi szeerintem is. A 741 nem foglalatba raktam hanem ráforrasztottam a nyákra. Ónszippantó hiányában nem tudom kivenni és újraforrasztani de holnap szerzek egyet és akkor majd meglátom. Kösz a gyors reagálást Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |